Piatok podvečer, pauza pri písaní diplomky.

Dnes sa mi do toho nechce. Ostatne, ako každý iný deň. Zábava, ktorú som skutočne prežívala pri čítaní literatúre k diplomovke, ustúpila nutnosti práce a nadšenie sa vytráca. Nuž z donútenia pokračujem ďalej, nechcem byť v časovom strese v polovici apríla (hoci ten príde tak či tak, snažiť sa môžem akokoľvek). Adrenalín stúpa.
Doma je zvláštne ticho. Som tu sama, a tak to bude až do nedele poobedia. Ticho, ktoré normálne burcuje do ďalšej práce. Tiché ozvy bubna sa však dnes neozývajú, stíchli i ony. So zaťatými zubami pokračujem, prestávky sú však čoraz častejšie a práca menej efektívna.

Pauza.

Otvorím Birdz a čaká ma TSka. Nedostávam ich často, načo aj. Tých pár priateľov? Som s nimi v kontakte inak. Vyhrávajú iné komunikačné kanály. Nie, dnes ma tu čaká niečo, čo som už štyri a pol roka nedostala - vysvedčenie. Najhoršie v živote.

Ťažký útok na správnu strunu. Súťaživá povaha a túžba byť vo veciach, ktoré robím dobrá, sa ozvala naplno. Neznášam to. Je to fajn, ale niekedy je cena možno aj privysoká.
Množstvo záujmov neguje moje ďalšie záujmy. Toľko by som toho chcela stihnúť, ale deň má len dvadsaťštyri hodín. Potrebujem aj spať a mám rada svoj istý pokoj, hoci aj v ňom sa väčšinou venujem niečomu, v čom už som dobrá. A tak článok strieda článok, pomoc pri prezentácii kamarátovi strieda pomoc s úlohou inej kamarátke. Treba sa postarať o fórum, odpovedať na otázky, vybaviť dennú korešpondenciu, poslať balíky, udržať domácnosť v akom takom chode.

Všetko toto mi preletí hlavou pri rôznych "dostatočných", "nedostatočných" i "dobrých".
Nečítam veľa blogov, len tie, ktoré majú skutočne dobrý perex. Zlá gramatika ma odrádza, škandalózne nadpisy priam neznášam, na poviedky nemám čas, básničky väčšinou nestoja za to (nič v zlom, žijem s chlapom, ktorý je väčší kritik ako ja). A tak sa počet blogov na čítanie znižuje.
Nepíšem veľa blogov. Načo aj? Keď sa potrebujem vyrozprávať, zväčša na to stačí manžel, kamarátka, kamarát, sestra, mamina a niekedy aj pes. Čo na tom, že tomu nerozumie? Len sem tam príde "žiarovka" nad hlavu a dôvod, prečo skutočne kliknúť na button "pridaj nový".

Gramatika? Píšem gramaticky správne, moje chyby spočívajú v preklepoch. Ale nezdá sa mi nutné zaťažovať sa diakritikou aj vo fóre. Málo času na tak veľa tém
Fotoalbum a videotvorba sa zrejme nikdy nepohnú zo známky "nedostatočný". Už je toho o mne na internete dosť, ďalšie fotky na takto verejnom fóre by už presiahli aj môj relatívne voľnomyšlienkársky prístup k určitým údajom o sebe. Ale sama viem, koľko toho dokážem nájsť na internete na svojich známych, google je svojím spôsobom čarodejník.

Po tejto úvahe teda prehltnem vlastnú súťaživosť a chuť zlepšovať sa a so spokojným svedomím, že svoj čas venujem veciam, na ktorých mi záleží, si toto vysvedčenie odložím ako memento toho, že si treba vedieť vybrať.
Ďakujem.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár