Ako postupovať v prípade, že Dohoda Proti Pirátstvu (ACTA) nadobudne platnosť?


Ak u nás doma zazvoní zvonček a zjavia sa gestapáci, poslaní našim okresným policajným oddelením na podnet nášho poskytovateľa internetového pripojenia (alebo ak chcete Internet Providera), otvoríme im dvere a urobíme kávu.

V prípade, že v tej chvíli nie sme doma, je potrebné nechávať náhradný kľúč pod rohožkou a na stole alebo inom viditeľnom mieste zapnutý PC alebo laptop.

Samozrejme, jeho heslo pre istotu napíšeme na papierik a nalepíme rovno na stred monitora, aby ho nemuseli dlho hľadať.

Pod týmto heslom vyjadríme zdvorilú žiadosť, aby si títo gestapáci vypočuli našu pirátsku hudbu, ktorú si všetku uložíme do priečinka:

"Toto som stiahol nelegálne a súhlasím s tým, aby som za tento zločin bol trestne stíhaný podľa Dohody Proti Pirátstvu (ACTA), odsúdený na najvyšší možný trest bez možnosti odvolania sa od rozsudku a umiestnený do väznice alebo iného nápravno-výchovného zariadenia spolu s ostatnými pirátmi, násilníkmi, vrahmi a mne podobnými indivíduami. Prosím, urobte si kávu, kým na mňa čakáte."

Tento priečinok (alebo jeho zástupcu) samozrejme umiestnime na pracovnú plochu, aby ho zákonom stanovené orgány vládneho teroru nemuseli príliš dlho hľadať.

Po príchode domov sa necháme bez odporu zatknúť a odviesť na súdne pojednávanie, kde sudcovi za rozsudok "50 rokov nepodmienečne v najvyššej nápravnovýchovnej skupine" pekne poďakujeme a darujeme kľúče od nového BMW X6 alebo iného luxusného motorového vozidla podľa vlastného výberu (odporúčam pred procesom zistiť, aké auto by si daný sudca prial) a hotovosť v sume minimálne 10 000 € v nepriesvitnej obálke.

Zo súdnej siene sa necháme vyviesť s úsmevom a v pozitívnej nálade, pretože vieme, že dnes bol vykonaný dôležitý skutok pre právo a spravodlivosť.

Našťastie ACTA ešte nebola ratifikovaná (a stavte sa, že pred voľbami ani nebude), a preto ešte máme šancu vyjadriť náš odpor voči tomuto návratu do čias socializmu. Máme šancu povedať nie tomu, aby sa najslobodnejšie médium sveta zmenilo na kontrolovaný nástroj vládneho teroru.
Ochráňme náš internet, ochráňme naše právo na slobodu prejavu.

A nejde len o ACTA. Povedzme nie aj všakovakým gorilám a iným zverom, čo bez slobody prejavu nebude možné.


Podporte protest proti ACTA: » www.changenet.sk/?section=kampan...

Podporte Anonymous Slovakia: » www.facebook.com/AnonymousSlovak...



Varovanie: Tento návod môže obsahovať stopy sarkazmu, anarchizmu a trollizmu.
Veškerý pičung smerujte do komentov. Ďakujem.

 Blog
Komentuj
 fotka
mayo911  30. 1. 2012 21:35
a hlavne v sobotu je protest v BA: » sk-sk.facebook.com/events/24445121...
 fotka
pallinnkko  30. 1. 2012 23:59
akože to by mohli pomaly každeho zavrieť veď v každom počitači sa najde aspoň jedna nelegalna pesnička
 fotka
alpanu  31. 1. 2012 09:28
dajme si k tomu banan alebo vajce
 fotka
shockz  31. 1. 2012 14:02
@pallinnkko - Ide práve o to. ACTA robí z poskytovateľov internetu akúsi súkromnú políciu tým, že ruší neplatnosť druhotnej zodpovednosti. To znamená, že nie používateľ, ale poskytovateľ bude zodpovedný za to, čo jeho používatelia na internete robia, a teda si to poskytovateľ 100x skontroluje.

Takto je oveľa jednoduchšie prísť na to kto kedy navštevuje aké stránky a zároveň blokovať prístup k stránkam, ktoré porušujú Dohodu Proti Pirátstvu.

Samozrejme, aj samotný človek je zodpovedný.

Príklad: Justina Biebera objavili vďaka tomu, že na Youtube uploadoval videá seba ako spieva pesničky svojich obľúbených interpretov. Ak by vtedy boli s platnosti zákony ako SOPA, PIPA alebo ACTA, Justin Bieber by mohol byť odsúdený za porušenie autorských práv a internetové pirátstvo. Samozrejme, Justina Biebera by mnohí radi videli v base, ale nie z tohto dôvodu.



@alpanu - radšej nie, lebo na teba NRSR podá trestné oznámenie...
Napíš svoj komentár