Zasvietil som, lebo bola tma. Svetlo lampy ožiarilo miestnosť plnú skoro nahých ľudí, ktorý sedeli za kruhovými stolmi a dohadovali sa o tom ako sa najbližšie odhalia. Nemali radi svetlo, zhasli. Bol som veľmi nervózny v tme som bol rád, no iba ak som sám. Neplánoval som sa ani dohadovať ani odhaľovať, môj zámer bol iný. Potreboval som nohy, ruky, dve oči a všetko ostatné z čoho je ľudské telo vytvorené. Znova som zasvietil aby som ich videl, videl ľudí. Potreboval som sa inšpirovať, keď už som sa mal stvoriť, nech nejako vyzerám. Lepšie miesto ako toto som si na to nemohol vybrať, len to svetlo, ... . Zbadal som ho, mal dokonalú tvár vznešeného človeka z dávnych vekov, bol obklopený najkrajšími ľudskými ženami. Vzbĺkol oheň a mal som tvár rovnako krásnu toho istého typu ako on, možno ešte krajšiu. O stôl ďalej muž ako Sparťan, ... padol blesk mal som jeho telo opäť ešte krajšie. Zhasli. Zažal som. Stôl úplne pri stene blízko okna, sedel tam muž v riadnom obleku a klobúku, vyzeral ako taliansky mafián. Z vonku sa ozval ohromný zvuk, svetlo ožiarilo na stotinu svet a zhaslo. Môj oblek bol podobný, krajší.
Stál som v rohu miestnosti vedľa kvetináča a nástennej lampy, zasvietil som opäť zhasnuté svetlo a obzrel svoje nové telo a oblek, slušné.
Nik už nezhasol, uvideli ma. Všetky dámy ma pozorovali ako výjav zo snu, dokonalého obrazu. Muži nechápali môj príchod. Zrejme nerozumejú slovu prísť! Uškrnul som sa, zdvihol zdvorilo klobúk a potom som dámam poslal záblesk v očiach. Vzdychli ako zbor, všetky v miestnosti.
Sadol som si za jediný prázdny stôl ktorý tu ešte pred chvíľkou nebol, uvoľnil som sa a nadýchol sa sebavedomia ktoré sa s novým telom vždy zjaví ako vrah všetkého ticha.
„Jednu kávu, prosím,“ zavolal som na čašníka a zbehlo mi prikývol, on jediný okrem toho pána v obleku a mňa nebol polonahý. Zapálil som si cigaretu, mimochodom ako vždy. Klobúk som si stiahol do očí a cez vydýchnuté kruhy cigaretového dymu som prebehol očami všetky dámy v miestnosti. Nik už nezhasol, teda ešte nie.
Čašník mi doniesol kávu a popolník. „Nech sa páči, pane.“ Jeho tvár plná nezakrytého rešpektu si zaslúžila odo mňa almužnu v podobe slušného prepitného.
Začínalo to vyzerať tak, že tieto dámy ktoré mali s polotovarom spoločného viac než dosť sa mi ponúknu čo chvíľka viac než zadarmo. Ja však nie som mikrovlnná rúra ani sporák, nepotrebujem takýto polotovar. Z majestátneho dojmu ktorý z mojej osoby zrejme majú by sa stal pri prvom prehovorenom slove najviac tak mraziaci box.
Dopil som kávu, nasadil vlčí úsmev a bez slova odišiel z miestnosti.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár