Niekedy je asi lepšie zostať doma, zavretý medzi štyrmi stenami a rozmýšľať o úplne obyčajných veciach. Či mám dosť peňazí na to, aby som vyžil do výplaty, alebo na zaplatenie účtov. Hmm... Je to síce čudné, no vôbec ma to netrápi. Mám dosť toho a tamtoho tiež.
Tak načo sa zamýšľať debilinami, čo ma len okrádajú o čas. Radšej sa poriadne ožeriem, až pod obraz boží. Nech je som mnou amen. Keby som aj zomrel, nezáležalo by mi na tom. Radšej budem žiť naplno teraz, akoby som si mal niečo na staré kolená vyčítať. Napríklad to, že som za mladi nič neskúsil... Trebárs aj fet. Ohromná sranda. Zvláštne stavy, treba skúsiť. Ťažko sa mi opisujú len tak. Počas aktu sa ony vo mne cítia a ja zas cítim ich, potom odídu a ja na ne zabudnem.
Keby som to nerobil, tak by som to aj tak robil, len možno trochu iným spôsobom. Asi som to domotal, no myslím tým, že by som žil aj tak naplno. Zatiaľ mi to takto vyhovuje. A možno raz z tohto šialenstva vyrastiem a bude mi lepšie aj tam na duši... Nie som zatrpknutý, len... ... ...a to je vlastne jedno. Dakedy sa zamýšľam, či je dobré to, čo robím. Ale nikdy som si nič nevyčítal. Nemá to zmysel. Predsavzatia boli, sú a budú a ja si aj tak budem robiť to, čo chcem.
No na druhej strane som rád, že to, čo som v živote dokázal, urobilo niekomu aj radosť. To je moja motivácia. Neskončím v priepasti plnej hadov, v takej určite nie, lebo sa ich nebojím, ale to bol len príklad. Ide proste o to, že ak by som nemal tento cieľ, dávno by som voňal fialky odspodu. Presne taký je prípad všetkých tých, čo už nie sú medzi nami. Nedodržali hranicu. Treba poznať, kedy je čas fetovať a kedy zase pracovať. Nevravím, že k prvému sa nemožno vrátiť. Len treba vystihnúť správny moment.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Zastavil. A bol dosť zmätený. Bol to len sen..? Nie. Vyšiel von. Ďalej sa tak ľahko nedostane. Nebol vo svojej koži, vlastne bol, no nie doslovne. Bol sfetovaný ako spevák z Pink Floydu. Ťažko povedať ako to odšoféroval až sem. V hlave sa mu mihali čudné myšlienky. Nevedel ich zoradiť. Bol pri vedomí, ale nevedel sa zorientovať... Prebral sa zo stavu, ktorý už dávno prestal byť nirvánou. Bol kdesi v lese, na akejsi poľnej ceste, navôkol nič, len pustatina.
Gumy na kolesách prepichnuté. Skoro nahý chlap, stojaci pri aute a nič netušiaci. Žiadnej stopy, absolútne ničoho. Bol tam celý ten čas sám, alebo mu na to miesto niekto pomohol? Vrátil sa dnu do auta, rozvidnievalo sa. Prichádzal na neho absťák. Ruky sa mu triasli ako huspenina. Hľadal, kde sa dalo, pod zadným sedadlom našiel len poloprázdnu fľašu whiskey Jacka Daniel´sa. Premohla v ňom suchoty, no potreboval si niečoho pichnúť. Onedlho sa ocitol v stave, v ktorom si bol schopný pichnúť čokoľvek. Už sa hmýril na zemi, dostával návaly tepla a zároveň chladu.
Boli tam, sledovali ho dostatočne dlho nato, aby vedeli, kedy zaútočiť. Tá chvíľa nadišla práve teraz. Bol to len žart? Ak hej, tak značne presiahol hranicu únosnosti. Chlapovi šlo o život a o oni mu nepomohli. Nie, lebo nevedeli ako. Boli to len lovci, čo nastražili pasce. Boli to ľudia? Asi nie. Lebo tí by snáď pocítili jeho úzkosť. Miesto toho sa vrhli s oštepmi, sekáčmi a inými hrdlorezmi na úbožiaka. Na neho. Iste za ten stav si mohol sám, nedokázal sa ubrániť, bol úplne bezmocný. Drogy ho dostali mimo realitu. Na zemi kaluž krvi, rozporciovaný a obhryzený na nepoznanie. Smrtonosné varovanie.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
Párty v plnom prúde, feťáci vrtiaci hlavami v rytme hudby. Zadubení vo svojich víziách o nesmrteľnosti, kto prežije vyhrá. Život je ten najcennejší... Figu! Možno, že len táto ilúzia ich dokáže vrátiť do sveta, do ktorého nepatria. Panta rhei – všetko plynie. Do konca života, ktorý im ešte zostáva sú odsúdení na zatratenie, sú hodní samotného pekla.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
,,Čo sa deje?“ – ostatní si mysleli, že sa už nepreberiem. Pomalý tep a tuhé telo... Nechcem rozoberať čo som mal, vtedy v sebe, ale bola to silná kombinácia. Prinútila ma skoncovať s niektorými najväčšími svinstvami. Lebo až taký vygumovaný ešte nie som. Žeby som práve našiel zmysel života, to sa ešte nedá povedať, ale konečne som sa zbavil tých zápasov so sebou samým. Po tom všetkom si asi pôjdem kúpiť ďalšie fľaše...
…Lebo ak nie som zaneprázdnený alebo sústredený na prácu, tak sa nadopujem, len aby mi prešiel čas...
♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár