Zasa jeden zbytočný nič neriešiaci blog, komu sa nelúúúbi, nečítať!

Nerozumiem Birdzu! Pomôžte mi!

Prečo ma niekto môže na tomto geniálnom portáli zhodiť za môj vlastný názor? Bola som zúfalá, znechutená a zmätená z toho, akej situácie som bola svedkom. Nejdem to rozpitvávať, lebo ma zasa zlynčujú zástanci, či odporcovia tzv. emo-štýlu. Napísala som slabo zrozumiteľný blog so svojimi aktuálnymi pocitmi, že svet je jedna zvrátená guľa a všetci smerujeme k zatrateniu a jediné, čo každý bude vidieť je tma a žiadne svetlo. Tak sa pýtam, prečo som nemohla?? Prečo na mňa niekto hneď vyskočí s tým, že môj blog je zbytočný a aj tak nič nerieši?? A ktorý blog niečo rieši?? Potom som si to s dotyčnou osobou vysvetlila a pochopila som, ako svoje upozornenie myslela, takže teraz na ňu v žiadnom prípade neútočím, len ma tak napadlo... Ktorý blog je schopný niečo vyriešiť? Blog, v ktorom sa niekto pochváli, že mu opica ukradla lístok do kina a potom stúpil na ulici do hovienka je asi podnetnejší ako ten môj...

Pred spaním som ešte nad tým chvíľku uvažovala a prišla som na jednu vec: Každý blog vám z vášho života zoberie aspoň tých hlúpych 5 minút a na tých 5 minút je vec, ktorá ovláda váš život, je jedno, či ho zmení. Prinúti vás na chvíľku rozmýšľať o svojej podstate a aj keď prídete na to, že je nepodstatný, čítali ste ho. Pre človeka, ktorý ho písal je podstatný, lebo ním strávil nejaký čas a dal niečo ostatným užívateľom, čo je pre neho dobrý pocit. Možno je zvedavý na vaše reakcie, lebo sa chcel pochváliť so svojimi myšlienkami a preto mi ublížilo, keď som si prečítala, že môj blog, je zbytočný, pretože pre mňa taký nebol...

***

Druhá vec: Zbytočnosť Birdz-u! Je naozaj zbytočný?

Dostala som vynadané za to, že som prehlásila, že Birdz je zbytočný... A nie je? Viem, že slová ako: deti v Afrike umierajú sú zbytočné, ale pravdivé. Ako vysvetlenie zbytočnosti Birdzu to však nevystačí. Čo takto: decká, ktoré sú prakticky závislé od tohto portálu majú menšie komunikačné schopnosti, kazia si oči a majú málo skutočných priateľov.

Je tu zopár hviezdičiek, ktoré majú aj normálny život a birdz využívajú ako oddych, alebo odreagovanie od životného stereotypu. To sú ľudia, ktorí by bez Birdzu v pohode prežili, pretože sú to často vzdelané decká a tým, že sem tam napíšu nejaký blog ešte pomôžu ostatným a pre seba rozvíjajú svoj talent písať.

Ale čo tí loosri, ktorí tu stále sedia a klikajú a čakajú na ďalšiu TS? Každý večer opuchnuté oči, zhoršená nálada od ľudí ako som ja a trasúce sa ruky, lebo ich telo už nevidelo slnko tri dni, okrem toho, čo im mama kázala vyniesť smeti.

Birdz ako miesto, ktoré vám poskytne priestor pokecať s neznámymi ľuďmi o tom, o čom by ste inak nehovorili znie super, ale kazí medziľudské vzťahy. Lebo dievča namiesto toho, aby povedalo mame, že je tehotné, naťuká to do klávesnice, samo alebo s pomocou neznámych ľudí sa rozhodne ísť na potrat. Čo ak by jej matka navrhla iné riešenie, také, ktoré by pre ňu bolo výhodnejšie? Pretože, ako vám môže poradiť v ťažkej životnej kríze niekto, kto vás nepozná? Matka je niekto, kto vás pozná celý život a stopercentne by za vás dala aj ten svoj.

Ok, situácia - rodičia vám nerozumejú a máte pocit, že vás ani nemajú radi! Ak máte možnosť sedieť pri PC a sedieť na Birdzi, určite to tak nie je... Chyba nie je v nich, ale vo vás... Rozmýšľajte!

***

Kapitola č. 3: Miška, spamätaj sa!

Dozvedela som sa, že ja som tá, ktorá sa má spamätať! Áno, som hrozná, som strašná, asi to tu už s vami nevydržím...

Nikto z nás nedokáže zmeniť svet a celosvetové problémy pokiaľ je na to sám. Ale ak budete všetci sedieť za počítačom a riešiť blbosti na Birdz-i, tak svet bude čím ďalej horší.

Prečo radšej nevyjdete von, je jedno, či sneží, prší, alebo svieti slnko, choďte sa nadýchnuť čerstvého vzduchu a nájsť si priateľov, ktorým môžete povedať čokoľvek a Birdz sa stane zbytočným. Lebo ak budeme všetci sedieť v izbách zatvorený ako v nejakej temnici, kaziť si chrbát a vešať bludy na net, tak sa naozaj žiadny hlad v Afrike nezastaví...

***

Neodsudzujte ma hneď za to, že som napísala svoje myšlienky. Ja viem, toto je ďalší hlúpy blog, ktorý nič nezmení, ale ak vás prinútil usmiať sa, alebo pozastaviť sa nad tým, tak zbytočný nebol, pre mňa určite nie...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
mi-  27. 8. 2008 12:11
Ja birdz beriem ako oddych zasmait sa na vtipnych komentoch uzivatelov ale aj rozmyslat nad niecim nielen nad tym ze neikto je tehotny chce sex .. ale pozerat aj blogy a mozno si na to niekedy spomeniem .... Vlastny názor. . kedy kto mohol mat vlastny nazor ... je to len pretvarka vzdy si niekym a niecim ovplyvnena ...ale je na tebe ci si vyberies z kazdeho nieco a z toho vznikne dvoja domienka ako to ma byt .....
 fotka
atarniss  27. 8. 2008 12:12
Náhodou, ten článok sa mi páčil... Aj ja som v poslednom čase sedela stále pri compe a čakala na ďalšiu TS-ku... Potom ma to prestalo baviť. Blogy síce nič podstatného neriešia, to je pravda... Ale v podstate pomáhajú ľuďom zo seba vyplaviť pocity... A zbavuješ sa prebytočných myšlienok... Ešte k tomu s tým tehotenstvom... Niektorí ľudia proste nedôverujú natoľko svojim rodičom, aby im to povedali.. Vyhovouje im anonymita na internete, tak sa najprv poradia tu... Asi to dodáva istotu.
 fotka
misa222  27. 8. 2008 12:14
nemyslim si ale ze toto je vina birdzu ale celkoveho internetu ked uz... keby nebol birdz tak ludia su potom na inom komunikativnom portali a tam zavyslacia cely den.. ale tak myslim ze to je ich vec..ak ich to bavi byt cely den na kompe tak mna to nezaujma.. oni si kazia oci.. ale ja osobne nemam nic proti birdzu..mna to bavi
 fotka
tomas  27. 8. 2008 12:24
priemerny uzivatel BIRDZu chodi na BIRDZ niekolko krat tyzdenne ale nie kazdy den - to znamena ze nie je zavisly, ale berie ho ako dobru sucast svojho zivota (tak ako televizor, zavisly je ten kto ma 24 hodin denne zapnuty televizor, ak si clovek zapne povedzme kazdy druhy den telku, alebo co ja viem 4 krat za tyzden tak zavisly nie je, a priemerny BIRDZak je taka ze pride na birdz cca 5-6 krat za tyzden, to nepovazujem zavislost, ale za prijemnu sucast zivota...



a ad tehotne dievca, ktore to napise na klavesnicu, moze byt rada ze na birdz jej aspon na to zareaguju, ak by nebol birdz, tak by to napisala do skla na pokec.sk, ale tiez by to napisala najprv tam A AZ POTOM SA SPYTALA CI TO MA POVEDAT MAME!
 fotka
tomas  27. 8. 2008 12:31
inak ako clanok sa mi pacil, aj som mu dal hviezdicku. len proste BIRDZu davaju za vinu to, co sa pred 10 rokmi davalo za vinu televizorom...



Osobne si myslim, ze BIRDZ naopak pomaha pri komunikacii (na rozdiel od inych weboch, co ja viem hernych serverov, pornostranok, onlinehier a inych zabaviek, tak BIRDZ nabada na komunikaciu medzi ludmi).



V niecom suhlasim s tvojim clankom (BIRDZ je tu pre to aby ludia pisali svoje nazory), a v niecom nesuhlasim - nemyslim si ze BIRDZ kazi medziludske vztahy a komunikaciu medzi ludmi, skor sa snazime o opak... Organizovali by sme BIRDZ Stretka? Snazili by sme sa tu rozvijat nazory, tvorbu, talent, a samozrejme tak, aby sa o tom diskutovalo? Myslim ze je to dost dokazov, ze sa snazime vylepsovat vztahy a komunikaciu medzi ludmi
 fotka
khatushka93  27. 8. 2008 12:39
ax .mno bolo to celkom zaujimave.aj ked par ludi.(ty co vytforili birdz)by sa tomuto asik moc teda nepotesili xD
 fotka
mi-  27. 8. 2008 12:44
@tomas mas pravdu... ale predsalen niektorí ludia uz viac ziju virtualne ako normalne .... ale samozrejme zatial ich nieje vatsina ... ale vsetci mate pravdu ...ludia zacinaju byt priputani k TV k PC k mikrovlnke ku chladnicke atd... ale to je pokrok ...



Ps: BIRDZ 4ever
 fotka
arain  27. 8. 2008 13:39
Hm...ako zacat. Ked pises blog, musis ratat s tym, ze urcitym ludom sa pacit nebude, nebudu sa im pacit tvoje nazory atd. a povedia na to svoj nazor, ktory sa nemusi zas pacit tebe.

Dalej, keby Birdz nebol, sedeli by zavislaci na nejakej inej stranke a tu, ako povedal @tomas sa ludia snazia o rozne stretka a navzajom sa spoznavaju aj v reali.

A mam otazku, naozaj ked pojdem von, tak zastavim hlad v Afrike? Nechcem ti kazit iluzie, ale svet by si mohla pomoct zmenit jedine, ak by si vyhrala prezidentske volby v niektorej z velkych krajin...
10 
 fotka
kittynka  27. 8. 2008 13:40
Nejakým zázrakom som sa tam našla

Jediné čo som ti napísala bolo:"Hm..tým čo som povedala,som nechcela povedať že tvoj blog sa mi nepáčil,alebo tu nemá čo robiť. ..."

Prepáč,ale ak si tú vetu nepochopila,moja vina to nie je! Myslím,že na tom nič také nepochopitelné nebolo.(dúfam,že teraz si to zasa vysvetlíš tak,že z teba robím hlupaňu.

Jediné čo som tým chcela povedať,je,že nemám rada také blogy,pretože ma deprimujú! Napísala som to už x-krát a vážne je to len môj názor,každému sa páči niečo iné.

Vieš,nechápem načo do niečoho stále šťukať,keď sa tým nič nezmení a už vôbec nie vyhlásiť,že niečo neznášam..predstav si,že by to čítala nejaká vytretá "emáčka" s ktorou plieska puberta jedna radosť,to by bola hádka Ja len,že si to mohla inak napísať,ako obviniť z toho nejaký štýl,pretože to že nejaké hlúpe detičky si povedia že som "emo" a teraz sa zabijem,je fakt vinou len ich.

Ale aj tak to že si ma nepochopila,má aspoň jednu výhodu,že si napísala kvalitný blog,ktorý bude mať určite veľa komentárov(tichá závisť ...

Čo sa týka BIRDZu-Je to chat,ako každý,s určitými vecami ktoré sú oveľa lepšie od "tých ostatných".(aspoň ja ho,tak vnímam)

Som tu nejakých 5 mesiacov,ale pripadá mi to minimálne na nejaký "ten" rok.Keď si spomeniem na to obdobie,keď som bola na pokeci stále,lenže potom sa "našla" BIRDZ!Vďaka článku ktorý napísal @Mayo ..asi mu poďakujem. Ďakujem,Mayo!

Hm,dva mesiace som tu trávila fakt veľa času,šlo mi o status,nechodila som von(čo,teda bolo pre mňa vážne čudné ),školu som nestíhala,ešte si pamätám na tie rána,keď som sa budila o pol 4 ráno,aby som sa pripravila do školy. Teraz sa vážne,len zasmejem,ale kludne to mohlo dopadnúť aj inak.

Povedala som si:"No tak!Spamätaj sa!Bidz máš rada,ale sú aj dôležitejšie veci!"

A tak dnes,som iná,vo veľa veciach som sa zmenila,(ne)malý podiel má na tom aj birdz a našla som vážne pár spriaznených duší ..

Birdz má určite zmyseľ,keby nie,tak asi tu už dávno nie je..



A teraz len dúfam,že keď stačím "Pridaj koment",tak to čo som napísala nebude najdlhší komentár..
11 
 fotka
kittynka  27. 8. 2008 13:54
*stlačím
12 
 fotka
pawlo  28. 8. 2008 00:01
Vlastne tu už nie je čo povedať - všetko čo bolo treba bolo povedané
13 
 fotka
petermolari  28. 8. 2008 15:16
Budem stručný.

Napísala si to pekne, presne, výstižne.... Vo veľa veciach som ti dal za pravdu, čo je u mňa dosť netipické, ak sa jedná o človeka ktorého nepoznám dlhšie ale ty si ma o tom presvedčila.

Toť vše....
Napíš svoj komentár