Možno sa vám nadpis tejto úvahy bude zdať trošku prehnaný, ale rada by som napísala pár slov na tému, ktorá ešte stále našu spoločnosť, mierne povedané, rozdeľuje.

Nejde o nejaké veľké zvady, skôr o to, ako sa zatvária starší či mladší ľudia, ktorí sa ma spýtajú, akému športu sa venujem, že vraj už na mne vidieť, že cvičím. No a reakcie bývajú rôzne.

Pole dance si mnohí ešte stále mýlia s praobyčajným striptízom. Skrátka si predstavia nejaký zafajčený pajzel, kde sa okolo tyčí krútia nahé tanečnice. Avšak realita je skôr taká, že je to jeden zo spôsobov, ako si posilniť celé telo a cvičiť s vlastnou váhou. Mňa pole dance chytil pred vyše dvoma rokmi a baví ma neustále skúšať prekonávať svoje limity. Veď ruku na srdce- s činkami si človek zacvičí hocikedy, ale kedy naposledy ten človek pri cvičení skúšal aj akrobatické prvky, alebo hoci len ,,obyčajnú" stojku na rukách, prípadne mostík? Pokúšal sa o tzv. ,,špagát"? Že naposledy na telesnej v škole? A nie je to škoda?


Cvičiť s vlastnou váhou a zároveň sa aj naťahovať, to je pre mňa balzam na telo pri mojom sedavom zamestnaní. Nebolieva ma chrbát, dokonca ani keď som vyše hodiny vkuse sedela na splave v loďke v jednej polohe. A to už zaváži. Bolievala ma šija a krk, mala som to tam totálne stuhnuté, masér si s tým nevedel poradiť, ale dal mi veľmi dobrú radu- začnite sa hýbať. A mal pravdu.

Kto ešte váha, odporúčam pozrieť si niektoré videá na internete, alebo viete čo? Rovno skúste v niektorom štúdiu otvorenú hodinu. Nezáleží na váhe a postave, lebo každý má rovnaké šance. Nikto vás nenúti vyzliecť sa do športovej podprsenky a šortiek, na tie úvodné hodiny úplne v pohode stačí tielko a kraťasy. Aj tak ide hlavne o to, aby sa pri niektorých cvikoch tyč nešmýkala (áno, je to trochu aj bolestivé, keďže aj koža si niekedy musí ,,odrobiť svoju prácu" pri udržaní sa na tyči).

Ak však chcete / potrebujete spevniť ramená, chrbát, cítiť sa lepšie, určite tento druh športu odporúčam. A čo je na tom najlepšie? Keď je vonku už teplo, stači hodiť si tričko, tepláky či kraťasy a ísť si zacvičiť aj niekam, kde sú obyčajné preliezky. Verte mi, spotíte sa tak či tak





 

 Úvaha
Komentuj
 fotka
i_fight_zombies  18. 2. 2017 10:36
totoje sakra pravda ja sice nerobim pole dance ale aerial hoop, ale nad pole dance rozmyslam celkom intenzivne
 fotka
sirael  18. 2. 2017 10:38
Aerial hoop je jedna z mojich tajnych tuzob pevne verim, ze sa k tomu v blizkej buducnosti dostanem.
 fotka
patrixo  18. 2. 2017 12:26
Erotika ci elegancia?obavam sa ze ani jedno
 fotka
naturalis  18. 2. 2017 14:06
Mas pravdu, tiez sa stretavam s nepochopenim, ked poviem, ze sa venujem pole dance Pole dance ma vela roznych "casti" a ani jedna z nich nie je striptiz. Pole art potesi umelecke duse, exotic zase prebudi sex appeal- okrem ineho v tych opätkoch je to mega tazke Mne je najblizsi pole sport, cisto trenovat len prvky a nie choreografie
 fotka
mayben  18. 2. 2017 15:14
mne sa len minimálne stávalo, že to ľudia odsudzovali, keď som im povedala, že chodím na pole dance...väčšina to chápala normálne
 fotka
sirael  18. 2. 2017 15:45
Ja som to zatial na vyssich opatkoch neskusala, i tak miestami chytam krce do lytok takze ja osobne zatial zostavam pri silovej casti plus trochu aj natahovanie sa. Stojky skusame taktiez, je to super pocit, ked clovek citi, co vsetko telo dokaze.
 fotka
pachirisue  18. 2. 2017 15:49
šport a umenie dohromady
Tak to príde mne.
A to je super kombinácia
Aj keď nie pre mňa no
Každopádne je to podľa mňa určite dosť náročné a obdivujem každého, kto sa tomu venuje.
 fotka
patrixo  18. 2. 2017 16:38
@hagelslag a keby som aj bol tak čo? ako sorry ale kukat sa na dopotenu babu s modrinami na nohach ako sa trepe na tyči nie je pre mňa nic elegantne ani eroticke ako sport je to fajn, je to fyzicky narocne.. ale nic viac v tom nevidim
11 
 fotka
patrixo  18. 2. 2017 16:45
@hagelslag ospravedlnujem sa za svoje nazory
13 
 fotka
naturalis  18. 2. 2017 16:52
@patrixo , pozri si toto videjko, ak v tom nevidis eleganciu, tak ja uz neviem
Screenshot
14 
 fotka
patrixo  18. 2. 2017 16:54
@naturalis hm... tak dobre.. elegancia tam moze byt uznavam
15 
 fotka
sirael  18. 2. 2017 17:13
Ta kocka v tom videu je super, klobuk dolu aj za tie leginy
16 
 fotka
i_fight_zombies  18. 2. 2017 19:24
@Naturalis tuším si vďaka tebe okrem Aerial Hoop zaplatím aj Pole Dance kurz
17 
 fotka
amikadze  21. 2. 2017 19:52
pole dance je hodne náročný šport, chodila som a vzdala som to
18 
 fotka
sirael  27. 2. 2017 08:40
@amikadze Je náročný, ale aj krásny. Každý má svoje tempo, niekomu jeden cvik trvá dve / tri lekcie, ďalšiemu dva mesiace. Mne jeden ťažší cvik trval deväť mesiacov ale ten pocit, že telo zmocnelo a už je na to pripravené, je skvelý. Máme medzi nami žiačku, ktorá má cca 11-12 rokov a bála sa invertu, ale po asi dvojmesačnom nacvičovaní ho dala ako nič netreba sa nechať znechutiť. Jedine ak má človek zdravotné problémy, to je potom zas niečo iné.
Napíš svoj komentár