Nájsť si bývanie, ktoré nestratí hodnotu ani po rokoch je hotová veda. Ja som hľadaním bývania strávila niekoľko mesiacov a preto som sa rozhodla, že napíšem článok. Chcela by som aj vám, ktorý ešte nemáte svoj domov, pomôcť pri orientovaní sa na trhu s tak množstvom nehnuteľnosťami v Bratislave.

Váš výber by mali sprevádzať nasledujúce otázky:

1.Aké prostredie a lokalitu má nehnuteľnosť, ktorú som si vybral/a?

Prirodzené „zapadnutie“ do prostredia by malo byť vyvážené vlastnou identitou, výnimočnosťou a ľahkou identifikáciou. Vzhľad štvrtí a obytných celkov dotvára imidž samotných obyvateľov. Rozhoduje to o tom s akými susedmi sa budete deliť o spoločné priestory. Zároveň to ovplyvňuje, ako sa budete v nej cítiť, ale aj to, ako budú vás a vaše bývanie vnímať iní.

2. Akú lokalitu a čo sa vyskytuje v okolí sídliska?

Pri kúpe nehnuteľnosti nie je ani tak dôležitá samotná nehnuteľnosť, ale skôr to aká lokalita ju sprevádza. Či sa v jej okolí vyskytuje sociálne zariadenie, ako škôlky, školy, pošta, úrady, zdravotnícke zariadenia a obchody. Skutočne veľa ponúk som mala v novostavbách, ktoré ešte len začali budovať mestskú časť, tzn. byt na lúke, nič viac nič menej. Byt sa síce oplatí, no čakať roky na vybudovanie obchodu či iných rôznych sociálnych zariadení som nechcela.

3. Bezpečnosť v okolí nehnuteľnosti

Bezpečnosť by mala byť na prvom mieste. Nenechajte sa zlákať super cenou na úkor bezpečnej lokality. Určite každý z nás pozná temnejšiu časť Bratislavy zvanou Pentagón. Takýmto lokalitám sa určite zďaleka vyhýbajte aj keď cena bude určite lákavá a výhodná. Je to preto, že predajcovia asi veľmi dobre vedia, prečo chcú odísť a zbaviť sa bytu čo najrýchlejšie.

4. Koľko mi bude trvať cesta do práce?

Kedže pracujem v centre mesta zakladala som si najmä na rýchlej dostupnosti do tejto lokality. Nie je nad to keď vybehnete z bytu a zastávku máte ihneď pred dverami, alebo cez cestu. Ako keď ráno šliapete ešte 10 minút, alebo aj dlhšie na zastávku. Nie nie je to lenivosť, ale len užívanie si výhod výbornej lokality a prostredia.

Nevzdávajte to hneď pri prvej, alebo druhej ponuke. Hľadajte a možno aj na vás sa časom usmeje šťastie. 

 Návod
Komentuj
 fotka
neoriginalna  24. 5. 2016 17:42
som myslela pred rozkliknutim ze to pisala ina sisi a tri cisla a nechapala som
Napíš svoj komentár