Keď som bola malá, často som spávala s hlavou v tanieri. Len prišiel “môj čas“ a ja som jednoducho zaspala. Nič zvláštne. Dospelým to pripadalo milé, deťom smiešne a mne nespravodlivé pretože ten puding s reliéfom mojej tváre mi nikdy nechceli dať dojesť.
Prešlo veľa rokov. Moja mamina si pozerala časopis a našla v ňom fotku blonďavého chlapčeka ako sediac v detskej stoličke spí s hlavou na stole. Jasné že som to nebola ja ale mamine sa ten obrázok tak páčil a pripomínal jej mňa že si ho vystrihla a nalepila ho na taký drevený rámik ktorý mala v spálni. Pozor prechádzam k veci!
Stala sa taká vec (asi po piatich rokoch ) že môj blonďavý 9mesačný brat tiež často zaspáva v detskej stoličke z hlavičkou na stole . No nič zvláštne možno to len po mne zdedil. Nie nebolo by to nič zvláštne keby na tom rámiku nieje ešte žltý dom so zelenou strechou, veľký pes, detská izba s poschodovými posteľami a ešte kopa iného ... ako už možno tipujete všetky tieto veci sa stali nejaký čas na to ako boli prilepené. Nehovorím o zázraku ale o sile túžby.. Páči sa mi toto slovné spojenie, podľa mňa je dosť príťažlivé napriek tomu že by to bol vhodný názov pre mexickú telenovelu. Sila túžby je neuveriteľná až tak, že jej mnohý neveria . Ja napríklad som stopercentne presvedčená že vyhrám zrkadlovku. Strašne ju chcem ale je drahá a aj tak s ňou neviem robiť takže mi ju ani rodičia nekúpia a tak som si povedala že ju vyhrám. To nemôže byť ťažké. Keď niekomu poviem o tomto svojom pláne buď sa len smeje alebo sa pýta nedôležité otázky ako kde a kedy ju vyhrám. Prečo by ma to malo trápiť? Ako by som to mohla vedieť? Veď je to zatiaľ iba sen. Hovorím im: keď mi ju doručia tak sa ozvem . Áno mnohý ľudia tomu neveria považujú to za náhodu. Ja tomu verím pretože si myslím že náhody neexistujú. A aj keby som tú zrkadlovku nevyhrala a napríklad nemala svadobnú kyticu z margarétok a pšenice a nebola tehotná naraz s mojou sestrou (čomu verím ako že bude v 2012tom koniec sveta keď raz budem stará môžem spomínať aké halušky boli pre mňa dôležité keď som bola decko... Nemôžeš nič stratiť. Čo bude na tvojom zozname?

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár