Týžden ubehol ako voda.
Otca pustili z ambasády (bol riadne vychudnutý).
S matkou sme mu nespomínali nič o mne, nech je kludný. Odcestovali sme na Slovensko. Naštastie problémy neboli žiadne a všetko prebehlo, ako mama hovorila, v poriadku.

Pár dní po príchode domov, som zašla s mamou sa objednať na interrupciu. Termín som mala nejako o 3 dni.
Otec na Slovensku nerobil, takže mal možnost spozorovat, že sme boli v nemocnici. Vypytoval sa, či mám nejaké problémy ale mama to pekne zahrala že mala vraj "ženské problémy" a ja som sa bola kuknút, len jak to chodí.
Po potrate som sa cítila o problém lahšia.
Už len ten AIDS.
Smrtelný. Viem, že nebudem žit dlho...

Kamarátkam som to povedala. Chápali to. No pozerali sa na mna zhora. Ako keby som bola nejaká spodina. Pravdaže sa to dozvedel aj chalan. Pochopil že som ho tam v Amerike podviedla a rozišiel sa so mnou. Ziadna sústrast, žiadna opora. Ale ved, čo som mohla čakat, podviedla som ho. Odvtedy ako som prišla z Ameriky mám iný život. Síce, ked som pozitívna, možem robit všetky veci rovnak jak predtým, len sa nemožem bozkávat, nemať nechránený sex a musím mat svoju zubnú kefku položenú inde od ostatných aby sa odo mna nenakazili kontaminovaními slinami. Zmenili sa mi vztahy s kamoškami. Je to iné, vedia že ja som iná. Ked chodievame von pit, musím mat sama flašku. Vela vecí je odlišných. Aj ten chalan, si našiel novú babu. Som rada, že s rodičmi to mám v pohode. S mamou sa už nehádam len otec je len taký prizerajúci. Skamala som ho, ked zistil že s Ameriky som si priviezla aids a teraz to akokeby stále rozdýchava. Mama si tu našla job. Robí v McDonalde v kuchyni a celkom slušné prachy dostáva. Síce, teraz sme boháči po babičkinej smrti. V škole sa možem zaradit medzi tie lepšie žiačky. Už neblicujem. Pripravujem sa na výšku a som na seba hrdá. Aj ked mám temnú minulost. Popri štúdiu si zarábam. Už normálne. Malujem obraze a tie predávam.

Do Ameriky už neplánujem íst, nikdy. Myslela som si vtedy že to je najlepšie obdobie mojho života. Opak je pravdou. Snažím sa žit, čo najlepšie viem. Nepijem, nefajčím, zdravo sa stravujem. Našla som si rovnocenné kamarátky, kávičkujeme po večeroch, smejeme sa jak pubertiačky, občas vymetieme bar no všetky sme radi že sa možeme spolahnut jedna na druhú. Mám aj chalana. Chalana, ktorý rešpektuje moju minulost. Pýtate sa, že vztah bez bozkávania? Ano, ide to.
Chalan, je velmi milý. Chce so mnou žit ked si dorobím výšku. Deti mat nemožeme. Už sa teším čo bude. Svadba, vela kvalitného jedla, kopu známych, radost, smiech. Dnes sa teším z maličkostí. Som rada za každý den ktorý žijem. Mám 19 rokov. Za 4 roky ako mama povedala: Betty, velmi si sa zmenila. Mrzí ma to, že som si vela vecí neuvedomila skor..
Ostáva mi už len bojovat. Bojovat do poslednej chvílky. Prebrodit tú temnotu čo sa vo mne skrýva a byt silná.

Stále silnejšia a silnejšia. Aj ked okolnosti mi to už čoskoro nebudú dovolovat. Vypadávanie vlasov. Pre vás tabu. Pre mna pomaly denodenný problém. Chcem vyštudovat právnickú, a byt na strane dobra. Pomáhat ludom. Nestrácat čas.
Viem, že už mi neostáva vela rokov života. Lekári to odtipovali tak na 27. V 27 rokoch!
Neustále som silná, silná. Podstupujem rozne ošetrenia, na predlženie. No výsledky nulové.

Nechcem zomriet mladá !

 Blog
Komentuj
 fotka
belaiza  17. 1. 2012 16:08
S AIDS by jej nikto potrat neurobil, veď to je riskantné.
 fotka
hunter2  17. 1. 2012 16:08
len jedna taká medicínska poznámka - AIDS sa slinami nešíri. nie je v nich dostatočná koncentrácia vírusov, aby mohli byť považované za infekčné. to isté platí aj o slzách, a do moču sa nedostane pri zdravých obličkách ani jedna vírusová častica.
 fotka
hunter2  17. 1. 2012 16:16
a ešte ma napadlo.. neviem či píšeš o sebe, alebo o dakom koho poznáš, alebo to je fikcia, ale pre každý prípad ti to napíšem: existuje jedna viac-menej experimentálna metóda liečby, (síce je známa už strašne dlho, a má výsledky, ale problém je vo farmaceutickom biznise, nebudem to rozoberať), skús si dakde nájsť veci ohľadom hypervitaminózy vitamínu C. mám o tom aj nejaký .pdf dokument, ak by bol záujem, tam to je vysvetlené.. ono vitamín C funguje všeobecne výborne proti vírusovým infekciám, sám beriem aj 10g/denne, keď som chorý, a som do pár dní v pohode vedľajšie účinky neboli ani dokázané, ani nepociťujem, takže.. len odporúčam
 fotka
lucinka7  17. 1. 2012 17:08
AIDS sa slinami neprenáša...
 fotka
ayreen  17. 1. 2012 19:58
@hunter2 mohla by som ta poprosit o ten pdf dokument? do spravy ti napisem mail.
 fotka
uggla  17. 1. 2012 21:40
maľuješ obraze?
 fotka
mischellr  19. 1. 2012 13:28
Každý deň som čakala na ďalšiu a ďalšiu časť, ale chcela by som sa niečo spýtať. Toto je o tebe?
 fotka
lesush  21. 1. 2012 19:20
@uggla ja sa tiez dobre rehocem na jej pravopise, sklonovani...
 fotka
lesush  21. 1. 2012 19:22
a aj ja chcem vediet, ci je to o tebe
10 
 fotka
maymmey  28. 12. 2012 00:12
najprv píšeš ako musíš mat vlastnu flašku ked pije š (čo už je debilina sama o sbee lebo AIDS sa slinami neprenáša) a potom píšeš že si sa zmneila a už nepiješ a nefajčíš
Napíš svoj komentár