Chcete nasrať ľudí? Serte na kvalitu. Po vzore samsungu.

Teória je na prvý pohľad logická. Spravíme niekoľko rôznych radov smartfónov, aby cena tak nejak zodpovedala hardvéru. Cieľom bude aby si mohli smartfón kúpiť všetci, aj tí, čo na poriadny nemajú. Oni dostanú chytrý telefón a my zarobíme.

Nie.

Fakt nie.

Realita vyzerá nasledovne – predávať budeme vždy jeden či dva dobré smartfóny, ktoré však budú drahé ako sviňa. Pre ne si vyšperkujeme systém, upravíme ho podľa seba, narveme tam všetko čo by mohlo byť pre užívateľov užitočné + samozrejme nejaké tie naše bordel aplikácie, ktoré tam chceme viac my ako zákazníci.

Na tých najdrahších kúskoch to pofrčí ako Bolt na sto metrov.

Do tých zvyšných, lacnejších mobilov, potom narveme prakticky ten istý systém, jediné čo spravíme je že im postupne s klesajúcou cenou budeme aj uberať na výkone (hardvéri). Prakticky to znamená, že už prvé kúsky v strednej triede budú vlastne nepoužiteľné, lebo ten systém neutiahnu, budú sa sekať, padať, reštartovať, skrátka budú na hovno. To nás ale netrápi. Aj ľudia, ktorí nemienia dať za mobil dve výplaty chcú predsa smartfón a my im ho dáme. Dáme im “čo chceli”.

Nie.

jablcka

Dámy a páni, toto je ten rozdiel medzi Applom a Samsungom. Firme s logom s jablka ide predovšetkým o použiteľnosť. Robia zariadenia, ktoré proste fungujú ako majú – nereštartujú sa samé od seba, nesekajú sa, neblbnú, proste fungujú. Táto firma totiž nerieši uspokojovanie potrieb každého kto by túžil po chytrom telefóne no nemal naň. Rieši drahé, ale fungujúce zariadenia.

Kto na ne nemá, má proste smolu. Naopak, kto na ne má, dostane vždy kvalitné, fungujúce zariadenie, ktoré robí to čo má a nemá tak každých 5 minút práce na ňom nutkanie hodiť ho o stenu, rozdupať jeho kúsky ho na zemi, zvyšky roztrieskať kladivom a celé to na koniec poliať benzínom a zapáliť..

Apple si totiž drží v prvom rade kvalitu. Teda, robil to tak. Doteraz.

S tým ako odišiel Jobs, odchádza asi pomaly z Applu aj táto filozofia. Posledné správy totiž naznačujú, že nenažraní manažéri v snahe “spraviť väčší zisk”, plánujú vytvoriť aj lacnejšie verzie iPhone. Držte si klobúky, vyrážame na cestu do pekla v ktorom sa v mene zisku zvysoka serie na kvalitu.

 Recenzia
Komentuj
 fotka
strangelove  20. 4. 2016 15:48
a čo ta to trápi...ved si ty stále možeš kupiť tú drahšiu a kvalitnejšiu verziu
 fotka
orphanka  20. 4. 2016 22:46
ti dali z iphonu 5% zlavu ked si slubil ze napises o apple dobru recenziu ? niesrandujem ..uvazujem ze si kupim iphone
Napíš svoj komentár