Včera sme si to razili s kolegom domov peši, lebo sme sa ešte trochu zdržali v práci. Po záverečnej sme trochu oslavovali narodeniny jednej čašníčky.
Tak sme šli pešibusom domov (dlhší úsek cesty máme spoločný), lebo sadnúť za volant bolo asi tak reálne ako si obliznúť vlastný lakeť a nejako som ani nevnímal kde to sme a kade vlastne ideme, az ked Sakku zastavil a pozerám, nejaká brána je za nami. Otvorená dokonca. A na nej napis „Varokaa vihaista koiraa!!“ zamracil som sa na tu cedulku. Slová mi boli povedomé, ale čo znamená celá veta som presne nevedel.
- Ty Sakku, - povedal som stále sa mračiac na tú cedulku. – neznamená slovo „koira“ pes??
Neodpovedal. Proste len prebehol okolo mňa. A velmi rýchlo, hovoriac niečo v tom zmysle, že nech nekecám a bežím.
Chcel som sa pohoršene opýtať, že či je v poriadku, že som rád, že rovno chodím a nie tu teraz pobehovat jako besná srnka.
Neviem preco, ale napadla ma strašná, ba priam kolosálna hlúposť. Zostať stáť na mieste a tíško dúfať, že ten čoklisko len tak prebehne okolo a nevšimne si ma. fakt ma to napadlo,až potom som sa rozhodol napodobiť Sakkuho príklad a bežať.
Jeden by sa divil, ako rýchlo vie človek vytriezvieť, keď ho naháňa nasraný rotvajler. Šprintovali sme neviem ako dlho, a ja som začal byť naozaj dosť vypluvaný. Po pár metroch sme zastali. Našťastie ten pes uz za nami nešiel. Asi sa otočil pár metrov za tou bránou a my sprostý sme utekali zbytočne.
- „Varokaa vihaista koiraa“ znamená „pozor zly pes“ – povedal mi Sakku, držiac sa za bok a funiac. Ja som sa opieral o kolená a funel asi 3x viac.
- Som rad,ze si mi to povedal. – zmohol som sa na odpoveď spolu s temným pohladom.
Ako hovorieval môj otec "Jazyk sa najúčinejšie naučí v praxi.."

 Denník
Komentuj
 fotka
petika  13. 9. 2008 14:15
heheh....ja som myslela, ze to sa ti tak tie pismenka plietli ked ste boli tak "unaveni"
 fotka
titusik  13. 9. 2008 23:26
"spolocensky unaveni" na uteku? A nebol tam obrazok? Alebo to aplikuju len blbi slovaci?

ta finstina mi pripada jak japoncina...........
 fotka
koka  5. 2. 2009 17:18
a vtedy si človek povie: mitä vittua ne??
 fotka
merryy  5. 2. 2009 19:24
@koka ty od kedy vieš po fínsky? .. ja som raz pila s fínom fínsku ..(neže raz ale ta celý študijný pobyt ale nič okrem nadávok ma nenaučil ..
 fotka
merryy  5. 2. 2009 19:25
ale inak zaujímavý článok
Napíš svoj komentár