Máme tu mnoho národností, ale poviem vám, že rusi sú najhorší.

Tak rus vám príde do hotela o 11:00. Urobíme check-in s tým, že izby sú hotové od 14:00. Nie su nadšení, ale zväčša neprotestujú. Ale potom sa nájdu aj takí, ktorí sa vás prídu opýtať o 12:00, či už je izba hotová. Odpovedám záporne, že až o druhej. Potom prídu o 30 minút! Chápete to?! Ja nie. A potom prídu ešte raz.. a už mám dosť.

Potom veľmi častá požiadavka rusov je, že chcú ruský kanál v telke. Nechápem, to tu akože prišli pozerať televízor? Ja som na dovolenke zapínal maximálne hudobné kanály. A keď zistia, ze rozumiem po rusky, sú schopní so mnou rozprávať o ich živote aj hodinu. Raz prišlo na recepciu hyperaktívne dievča. Asi hodinu so mnou kecala, napriek tomu, že som jej povedal, že už ma z nej bolí hlava. Vlastne neskôr rozprávala už len ona a ja som letmo počúval.

Alebo k vám príde žena a začne vás obviňovať, že niekto bol v jej izbe, použil jej posteľ, oblečenie aj uteráky. A že to bola ruská mafia. (Vážne z toho obvinila ruskú mafiu.) Samozrejme na zázname z kamier nebolo nič.

Iná ruska zas príde a hovorí, že jej niekto vyvoláva a nevie kto, lebo nikdy nestihne zodvihnúť telefón a nevie sa dovolať naspäť a máte jej pomôcť. Prečo? Lebo ste recepčný.

Padla aj otázka, že prečo jej prichádza veľká faktúra za mobil.. hej, ja to určite budem vedieť. A že či to nebude za to, že fotila s mobilom. Ach.

Áno, je tu povolené mať malých psov. Ale turisti asi nechápu, že zase tie psy v izbe srať nemôžu a že na nich majú dohliadať.

A ľudia sú na vás nahnevaní aj za to, že je zlé počasie. Lebo my za to môžeme.

Raz sa dve rusky prišli sťažovať na príliš malé štúdio (izba pre dvoch s kuchynkou), lebo predchádzajúci rok mali väčšiu izbu. Ale to bol apartmán pre troch, lebo nebolo žiadne voľné štúdio. A ak im poviete, že sa musia sťažovať cez cestovku, lebo u nich si kúpili pobyt a my nič nemôžeme urobiť, lebo sme komplet plní, tak na vás začnú ziapať ako šialené. Piče. Na druhý deň sa prišli ospravedlniť.

Potom sú tu maďari. Väčšina z nich nerozpráava iným jazyk ako maďarčina. Akokeby bola maďarčina svetovým jazykom. A potom sú nahnevaní, keď sa ich opýtame , či náhodou nerozprávajú španielsky/katalánsky/anglicky/rusky/nemecky/francúzsky/taliansky/bulharsky/poľsky/slovensky/česky. A starí nemci to isté. A vlastne ani mladí nemci veľmi dobre neovládajú angličtinu. 

Ale sú tu aj milí turisti. Veľa milých turistov, našťastie. Dokonca mi jedna ruska povedala, že keď prídem do Moskvy, tak jej mám napásať, že mi urobí sprievodcu a to myslela úplne vážne. Zlatá.

Ale po tomto lete nechcem slovo „Izvinite“ počuť minimálne jeden rok. 

 Blog
Komentuj
 fotka
dzeeejn  12. 9. 2017 15:04
kde robíš? v hoteli v Tatrách?
 fotka
feelagain  12. 9. 2017 15:08
ja by som mohla napisat blog o tom, ake je to robit v cestovke
 fotka
smilerrr  12. 9. 2017 15:23
@dzeeejn v Spanielsku
@feelagain rad si precitam
 fotka
ajsha  12. 9. 2017 15:41
Musíš to zobrať z ľahšej stránky sú aspoň úprimný že čo na srdci to na jazyku
 fotka
savvym  12. 9. 2017 15:54
jedna z prac, ktoru by som uz nerobil.
 fotka
bebekex  12. 9. 2017 16:51
oh god. po tomto blogu mam celkom obavy, kedze budem prichadzat do "styku" s rusmi a madarmi tak som zvedava

ale inak sranda,ze prave rusi si tak potrpia na to,aby bolo hned vsetko a presne,ked oni si v rusku funguju yolo style. tam je chaos jak rit
 fotka
aventine  12. 9. 2017 17:53
heh, s tou ruskou mafiou: si pamätám ako som raz stretla jedného dosť prepikovaného chalana, ktorý mi s úplnou vážnosťou ukázal na asi osemdesiatročnú babku venčiacu psa pred činžákom, že, aj táto patrí k ruskej mafii a je tam nasadená aby ho sledovala
 fotka
smilerrr  12. 9. 2017 18:50
@bebekex ja nechapem tiez preco tolko "otravuju" ale v skutocnosti mame na tripadvisore lepsie hodnotenie od rusov ako od britov a takto to je aj v inych hoteloch s hodnotenim
 fotka
ps102  12. 9. 2017 21:56
Aspoň nechajú tanky doma.
10 
 fotka
antifunebracka  14. 12. 2017 17:16
O tomto si chcem čítať viac!
Napíš svoj komentár