Ak čakáte klasické opúšťačky deviatakov z toho ako nespravili, dokázali alebo skoro umreli pre monitor, asi vás sklamem. Neviem ako vy, ale podľa mňa je to strašná blbosť. Žiak sa stresuje (čo som usúdila z pozorovania svojich spolužiakov), niektorí dokonca ani nejedia a nespia (áno aj takí tam boli)... A čo je z toho? Dáka poondiata štatistika debility slovenských žiakov, úspech/pád školy a ..ak to napíšete správne..pár bodov na prijímačkách. Wow.. Tak za tieto tri mrte nepodstatné veci sa to naozaj oplatí...

Keď sa nad tým zamyslím.. K čomu to je pre boha dobré? Nestačia tie poondiatej prijímačky? Doteraz som si za posledné 2 týždne prešla 3 testami, z toho som len jeden dala úspešne. O tom treťom výsledku neviem a dáko ma ani netrápi. Teraz tu sedím s teplotou a herpesom na papuli a neviem čo skôr. Čo písať tieto primitívne nezmyselné riadky, kt. nikto nebude čítať alebo ísť ďalej kaziť tričko svojimi čarbanicami. 

Každopádne.. Toho, kto vymyslel monitor, by mali zavrieť do askabanu (sorka milovníci harryho pottera. Naozaj neviem ako sa to píše) a zoslať naň kliatbu Crucios (ak sa to tak nepíše tak sa opäť ospravedlňujem) ... A nie pre náročnosť testu.. Ale pre jebo zbytočnosť a nezmyselnosť.. Je to akoby pri snažení sa dosiahnuť breh mora si ukladáte na chrbát záťažie .. 

Toť vše priatelia ^^



 Úvaha
Komentuj
 fotka
sheily  6. 4. 2016 19:33
za mojich čias (6 rokov dozadu) sa pri dobrých výsledkoch na monitore brali ľudia na SŠ bez príjmačiek, to už nefunguje?
 fotka
notme  6. 4. 2016 19:38
som rad, ze je tu daco o monitore, aspon mam kde nadavat. teraz som si cital slovencinu a uprimne, pripravoval to kokot. hned prva uloha. ako presne z uvedeneho textu vyplyva, ze deti do 6 rokov neplatia vstup? ja tam nic take nevidim. dokonca nevidim ani nieco, co by toto tvrdenie mohlo implikovat. tato uloha nema riesenie. podla logiky, ktoru chcu, aby ziaci pouzili, mozu byt rovnako spravne aj odpovede B a C. pise sa tam nieco o mesiacoch, pocas ktorych jaskynu mozu navstevovat vysokoskolaci? nie? fajn. tym padom som podla tejto logiky stopercentne opravneny predpokladat, ze vysokoskolaci do jaskyne mozu vstupovat iba v decembri. pise sa tam nieco o narusani chodu jaskyne okruhom bez plavby? nie? super, zase si mozem vymysliet to, co sa mi hodi! aby som to zhrnul, jednoznacne sa da vylucit jedine D a urcit jednoznacne spravnu odpoved je nemozne.
 fotka
smokedsmurf  6. 4. 2016 19:43
@sheily no, na gymploch to myslím tak je .. Ale na nich sú väčšinou jednoduchšie prijímačky než monitor .. Takže myslím, že by tie úplne stačili
 fotka
sheily  6. 4. 2016 19:44
@notme podľa mňa je tá úloha dosť jednoznačná.. trvalo mi to asi tak 3 sekundy
 fotka
smokedsmurf  6. 4. 2016 19:45
@notme tak tak tiež som na tie otazky celkom dosť dlho pozerala.. Ale čert to ber, aj tak mi to je na nič .. Zbytočne zabité 2 hodiny môjho života
 fotka
notme  6. 4. 2016 19:49
@sheily o vazne? tak si dame kurz vyrokovej logiky.

ak sa so mnou nevyspis, tak zomries.

faktom je, ze zomries. a faktom je aj to, ze tvrdenie vyssie je na 100% pravdive. prekvapena? ako je to teda mozne? nikde som nepovedal, ze ak sa so mnou vyspis, tak nezomries. tolko nam hovori vseobecne uznavana vedna disciplina. nucem ale vravi, ze som ti na zaklade onoho tvrdenia slubil nesmrtelnost za predpokladu, ze spolu budeme spat.
 fotka
sheily  6. 4. 2016 19:55
@notme hm ešte niečo?
 fotka
notme  6. 4. 2016 19:59
@sheily nie, to je vsetko. podakuj mi za skvely rychlokurz a mozes ma pokojne ignorovat dalej. po pravde mi bolo celkom fajn, ked som nikomu nemusel davat detinske priklady za ucelom vysvetlenia stredoskolskej matematiky.
 fotka
sheily  6. 4. 2016 20:01
@notme popravde neďakujem, lebo po "dame si kurz" som prestala čítať, len som ti chcela dať šancu ešte niečo dodať, ak máš potrebu sa vyjadriť
jednoducho tá uloha bola primitívna, jediné čo vyplývalo z textu bolo A, kto to vidí inak ja sa hádať nebudem
10 
 fotka
notme  6. 4. 2016 20:03
@sheily ked ti z toho vyplyva A, tak si blba. kazdy kto vie co-to o logike vie, ze A nieje spravne.
11 
 fotka
sheily  6. 4. 2016 20:06
@notme jj všetci sa mýlia a ty si lietadlo
12 
 fotka
notme  6. 4. 2016 20:11
@sheily ze sa "mylis" by znamenalo, ze problematike chapes a ze si aj napriek tomu prisla k nespravnemu zaveru. ty ale o problematike ocividne nemas ani sajnu. z toho vyplyva, ako som uz povedal, ze si hlupa. neviem, preco predstieras opak a nedas mi svaty pokoj.
13 
 fotka
sheily  6. 4. 2016 20:16
@notme neviem, asi ma baví ako sa rozhorčuješ
14 
 fotka
notme  6. 4. 2016 20:17
@sheily j a preto ma mas blocknuteho, hej? teraz sa uz necudujem, ze o logike nemas ani predstavu.
15 
 fotka
sheily  6. 4. 2016 20:20
@notme neviem odkedy ťa mám bloknúteho aby som bola úprimná, záznamy si nevediem ani si nedržím v hlave s ktorými veľaváženým birdzákom nemôžem komunikovať, lebo som ho niekedy blokla, ty logika .. ale keď tak rozmýšľam, ani sa tomu nečudujem
16 
 fotka
smilerrr  6. 4. 2016 20:22
Podľa mňa A taktiež
17 
 fotka
indigomood  6. 4. 2016 20:55
@notme samozrejme, mas pravdu, ze cisto z hladiska formalnej logiky je to (zrejme) neriesitelne zadanie, na druhej strane si sa vsak sam dopustil rovnakej chyby, aku kritizujes. Ide o chybu, ze si pouzil zamlcany predpoklad: zamlcany predpoklad, ze v tomto zadani vyplyva=logicky vyplyva. Kedze explicitne nie je uvedene, ze ide o logicke vyplyvanie, tak moze ist aj o uplne ine vyplyvanie.
18 
 fotka
notme  6. 4. 2016 21:16
@sheily dakujem za info, zial, nezaujima ma co drzis v hlave a co nie, samozrejme za predpokladu, ze mi nemas potrebu vnucovat svoju iracionalitu.

@Indigomood to je sice pravda, ale na veci to stale nic nemeni, preto som to nepovazoval za dolezite. ta odpoved z textu nevyplyva bez ohladu na to, o aku formu vyplyvania ide. otazka je jednoducho zle, resp. minimalne nejednoznacne formulovana. ak by tam bolo napisane "co moze z uvedeneho textu vyplyvat?", tak by bolo vsetko v najlepsom poriadku. ide mi o to, ze pri tomto druhu testovania musi byt odpoved absolutne jednoznacna. a to v tomto pripade nieje. samozrejme nepredpokladam, ze by sa nad tym ktorykolvek deviatak zamyslal tymto sposobom, a preto to pre nich musela byt jednoducha otazka, tu vsak ide o princip.
19 
 fotka
indigomood  6. 4. 2016 21:42
@notme ja osobne si myslim, ze ide o akesi pseudovyplyvanie, ktore zaklada na zamlcanom predpoklade, konkretne na predpoklade urcitych apriornych znalosti/skusenosti ziakov. Zrejme uvazovali takym sposobom, ze ked je explicitne uvedene vstupne od 6 rokov, tak ludia z nasho regionu budu vediet, ze deti do urciteho veku neplatia za vacsinu sluzieb. A preto tam teda nie su uvedene aj deti do 6 rokov, lebo ked platia az deti nad 6 rokov, tak podla zvyku deti do 6 rokov zrejme neplatia.
V pripade tych vysokoskoskalov to potom zrejme nemoze byt z toho dovodu, ze aktualny rok sa vztahuje aj na leto, takze mozu jaskynu navstivit aj v lete, kym v pripade moznosti C je rec o dvoch rozlicnych veciach (bezpecnost prevadzky vs plynulost prevadzky), takze je evidentne, ze to nijako nemoze vyplyvat (rovnako ako aj moznost D).
Iste je, ze zadanie je nejednoznacne, kvoli comu je aj odpoved nejednoznacna.
20 
 fotka
notme  6. 4. 2016 23:53
@indigomood zhrnul by som to tak, ze B a D z toho nevyplyvaju (hoci to je diskutabilne, ale vo velmi teoretickej hladine), ale pri A a C stale dochadza k rozporu. moznost A ma nuti rozmyslat "sedliackym rozumom" a tiez uplatnit logiku "co nieje zakazane, je povolene". obidva zaroven ale v moznosti C pouzit nemozem. uplatnenim druheho principu dostanem, ze je povolene narusat bezpecnost prevadzky. to ale v zapati popriem uplatnenim prveho principu. to ma nasledne nuti popriet vsetky predpoklady o pouzitych logickych principoch v ulohe a to zase vedie k vyvrateniu moznosti A. a aj keby som sa v hypoteze mylil, co je mozne, lebo som unaveny, faktom stale ostava, ze hoci moznosti B, C a D z textu nevyplyvaju, moznost A nieje odpovedou na otazku.

hah, kolko srandy kvoli takej hluposti
21 
 fotka
savvym  7. 4. 2016 02:51
chvilu som riesil prvych pat po pravde ma take ulohy nebavia. Tam nejde o logiku ale o pozorne citanie a trpezlivost na podobne somariny. Naozaj zbytocnost. Nezohladnuje logiku, ako sme podstupovali testami, ktore vypracovavali magori. Chodieval na skutocne testy z logiky, hadanky, krizovky. Tam by si mnohi ani neskrtli. Autori monitora by si mali brat priklad zo sutazi. Nevadi, ze by deti nepresli, ale lepsie ako im tlacit kapustu do hlavy a podsuvat im testy, ktore netestuju vedomosti.
22 
 fotka
girasol8  7. 4. 2016 08:21
Ja neviem ake to je mat monitor takze zaujimave pocitanicko,ale cakala som,ze sa tam objavi aj ako to prebieha a z coho to pozostava vsetko.
23 
 fotka
girasol8  7. 4. 2016 08:27
Ale vlastne ked vezmeme do uvahy ze vsetko co sucem vypusti z dvier je kolosalna p*covina tak asi to tak bude aj tentokrat.
24 
 fotka
relieforsaddist  7. 4. 2016 14:39
Ja som to mal tak u prdele ako nikto a mal som lepšie výsledky ako tí čo sa išli posrať z toho
25 
 fotka
antifunebracka  7. 4. 2016 16:30
Ja ani neviem, o čom tu všetci točíte
26 
 fotka
emmaa  7. 4. 2016 16:45
Podľa mna je uplne zbytočné písať aj monitor aj príjimačky
27 
 fotka
bannednick  7. 4. 2016 17:15
"sorka" zblval som sa z toho slova.
28 
 fotka
anamor  7. 4. 2016 23:00
tie monitory zo sj su na rovnakej urovni ako maturita zo sj , ked tak kukam
29 
 fotka
tralalibang  7. 4. 2016 23:03
@notme Pozri výroková logika sa týka matematiky, na slovenčine ti je na nič, tam stačí čítať s porozumením.
Ďalšia vec je, že výroková logika sa preberá až na strednej a tak deviatakom asi nedajú do monitoru zo slovenčiny niečo, na čo by sa nedalo prísť čítaním s porozumením.
30 
 fotka
notme  7. 4. 2016 23:17
@tralalibang otazka je polozena jasne. "ktore tvrdenie vyplyva z ukazky?". z ukazky nevyplyva ani jedno z tych tvrdeni. ak chceli otazku formulovat presne takto, mali zvolit ine moznosti. ak chceli pouzit tieto moznosti, mali otazku formulovat inak. ze deti mavaju na slovensku vstup zadarmo nijako nesuvisi s ukazkou, a preto je nezmysel sa na ukazku odvolavat v otazke.
31 
 fotka
notme  7. 4. 2016 23:25
@tralalibang tretia otazka je dalsi klenot. pytaju sa, co je potrebne dodrziavat pri fotografovani v jaskyni. nepytaju sa na VSETKO, co je potrebne dodrziavat pri fotografovani v jaskyni. moznost B je podmnozinou moznosti A, ktora je vraj spravna. vzhladom na formulaciu otazky su spravne moznosti A aj B.

skratka a dobre, tie testy pripravovali idioti. ak sa chcem tvarit ako organizacia vytvarajuca jedine relevantne testy skolakov, mal by som si teda davat kurva pozor na to, aby v tych testoch neboli logicke diery velkosti lietadlovej lode. presiel som 3 otazky, nasiel som 2 take diery. to veru nieje dobre.
Napíš svoj komentár