Určite to každý z vás pozná. Pocit, že po niečom strašne túžite, ale nemôžete to (ho/ju) mať. V nasledujúcich riadkoch sa vám teda ja v roli nezainteresovaného pozorovateľa pokúsim jemne načrtnúť spôsob, ktorým sa dá dopomôcť k nasýteniu tým/ním/ňou. Pre dnešok budeme to/ho/ju volať Ono, ak to nikomu neprekáža, a bude tým pádom neutrálneho stredného rodu.
Tak, predstavenie už máme za sebou, aj vy už svoju obeť poznáte, či už z videnia, čítania alebo z počutia, a ak nie, zavrite na chvíľku oči a snažte sa predstaviť si, na čo máte dlhodobo obrovskú chuť, pri čom vám neuveriteľne tečú slinky, a čo by vám váš nedostatok dokázalo dostatočne uspokojiť. Máte? No výborne, môžeme začať. Čím skôr, tým lepšie, veď hlad po Onom je neutíšiteľný a každou milisekundou rastie.

Bod nula – Mám na Ono?
Na začiatok ešte treba zdôrazniť, že je mierny rozdiel medzi tým, či ste už so svojím Oným prišli nejako do kontaktu alebo sa jedná o novú, nepoškvrnenú záležitosť. Pretože kým v prvom prípade vám už sú známe niektoré jeho prejavy, či už je to aspoň čiastočné správanie, výzor, hlas, vôňa, (trvalé) zranenia alebo dôsledky jeho nálad (napr. vandalizmus), v druhom prípade si toto všetko a ešte viac treba postupne pozisťovať (buď použite internet, lebo všetko je na webe, a ak si viete z toho kvanta ponúkaných informácií vybrať tie správne, máte vyhraté, alebo sa informujte u ľudí, ktorí sa pohybujú v oblasti, kde sa Ono najčastejšie vyskytuje), nech viete, do čoho idete. Predpokladám, že začiatočníci by sa neradi poranili, utrpeli traumu či v najhoršom prípade padli za obeť pri love koristi, ktorá je pre nich priveľkým sústom. Treba vedieť odhadnúť svoje schopnosti a stiahnuť sa, ak je niečo nad vaše sily.
.

Bod jedna – O(č)ný kontakt
Pripomínam, čo by už ale všetkým malo byť jasné, že k aplikácii ďalšieho bodu sa pristupuje až po zvládnutí toho predchádzajúceho. Tentoraz však urobíme výnimku, pretože veľa o vašom Onom môžete zistiť pri jeho sledovaní. Zrak je totiž pri love obzvlášť dôležitý, hlavne, ak fúka ten správny vietor. Viem, že to môže znieť paradoxne, ale v tejto chvíli musíte ostať v anonymite, a len potajme sliediť, najlepšie odzadu, aby ste vyzistili Onoho prednosti a slabiny, aby ste ho neskôr vedeli pekne nalákať k sebe. Vy však majte oči dobre otvorené, ale len dovtedy, kým vás nezbadá. Áno, oči sú síce bránou do duše, ale vy sa v tej hlbokej studnici môžete veľmi ľahko utopiť. A váš lačný hypnotizujúci pohľad si vaša obeť môže navyše dosť zle i útočne vyložiť, a to by mohlo znamenať koniec bez toho, aby sa vôbec niečo začalo.
.

Bod dva – Ono ma to poje!
Nadišiel správny čas pripraviť sa na útok. Ono máte vďaka tajnému sledovaniu podrobne preskúmané, a viete, čo na neho platí. Nepodceňujte však dôležitosť výberu tej správnej zbrane. Aj prvý fyzický kontakt už zoči voči je náramne dôležitý. Stačí jeden chybný krok, strata koncentrácie a celá akcia stratí správny smer. A vy sa nechcete zosypať. Nacvičte si reč, žiadne nevhodné pazvuky a híkanie, smŕkanie... Musíte vábiť. Zvoľte správnu vôňu a oblečenie, nechcete predsa nevhodne upútať, mohli by ste Ono odplašiť. Nacvičte si postoj tela a ladný pohyb. Byť strnulý sa oplatí len vtedy, ak dôjde k najhoršiemu. A nebojte sa pre tento prípad nacvičiť si aj beh o život. Je lepšie byť pripravený na všetko, než spanikáriť potom. A čo je najhlavnejšie – čistá myseľ, znížiť stres na minimum, chladná hlava. Upokojte sa a bude to fajn. Doma alebo cestou sa ešte najedzte. Ja viem, že vám sa už zbiehajú slinky na Ono, ale škvŕkanie v bruchu je takisto pri love neprípustné. A tiež buďte presní. Zlé načasovanie sa rovná žiadna akcia, lebo vaša korisť nebude na mieste, ktoré máte vyhliadnuté.
Takže pripravení? Ide sa na to. Priblížte sa k Onomu dostatočne blízko (ale nie až príliš) a vytaste svoje zbrane! Ak ale uvidíte, že zužuje oči a neprirodzene dýcha (tzv. fučí) či vydáva nepríjemne podozrivé zvuky, berte radšej nohy na plecia, asi ste zlyhali v bode nula a vybrali si zlý objekt.
.

Bod tri – To je Ono!
Tak čo, dostali ste Ono do svojich osídel? Máte Ono vo svojej moci? Ak áno, gratulujem. Je už len na vás, čo s tým teraz urobíte. Priestor na moje rady už veľmi nie je, pretože vaše zámery, s ktorými ste šli do tejto akcie poznáte len vy. Ak by ste však teraz vôbec nevedeli, čo si počať, skúste sa vrátiť k úvodu pred bod nula. Zavrite oči a dajte priechod svojim túžbam. Tešte sa z úspechu a vychutnajte si ho. Získali ste Ono, korisť je vaša, slinky vám stále tečú prúdom a srdce plesá radosťou už len pri pomyslení na neho... Spracujte Ono teda podľa seba, niečo si odložte na horšie časy, netreba celú vašu výhru rozmetať hneď.


Ak sa vám ale nanešťastie korisť nepodarilo uloviť (alebo ste len zistili, že vám tá vaša nechutí), nezúfajte. Nabudúce už budete lepšie pripravení, nadobudli ste aj tak dosť bohaté skúsenosti. Poučte sa z chýb a ďalší raz už možno váš úlovok bude ten najcennejší v živote.
Lovu zdar!

*************************************************************************
Text + foto: Snowflake; Objekt/Subjekt: neznámy
Všetky práva vyhradené!

Akékoľvek ďalšie nápady a výhrady sú vítané, predsa len toto nie je oficiálny a len minimálne overený návod, navyše nemôže byť braný ani seriózne, veď neobsahuje ani jediné slovo „AKO“...
A viem, že je to chobotina...

 Blog
Komentuj
 fotka
mielikki  26. 8. 2010 12:02
"všetko je na webe"



A inak, prečo mám pocit, že bod 2 je najťažší?
 fotka
snehovavlocka  26. 8. 2010 12:14
@mielikki Tiež si myslím - ešte tá príprava sa dá zvládnuť, ale útočná fáza je dosť namáhavá, sama by som si ani netrúfla na niečo komplikované, mám rešpekt
 fotka
mielikki  26. 8. 2010 12:15
@snehovavlocka tak tak... lebo ešte mamut utečie
 fotka
johnysheek  26. 8. 2010 12:20
tak toto je ze skvele
 fotka
bluepanter  26. 8. 2010 12:23
"ono ma to poje"

roflujem sa tu a tie fotky

p.s. bod nula "neradi poranili"
 fotka
snehovavlocka  26. 8. 2010 12:43
@bluepanter p.s.u. ďakujem, opravené
 fotka
flussica  4. 1. 2011 12:44
Roflujem tiež a smekám.. (šatku, čo mám práve na hlave, ale ak chceš, zájdem si aj pre country klobúk.)



Napíš svoj komentár