Tak ľahko sa zvyká na niečo príjemné. Ešte ľahšie sa však zvyká na niečo príjemné, čo je pre iných normálne a bežné, no pre vás vzácne. Je také jednoduché v niekom vzbudiť pocit, že...

... v konečnom dôsledku, že nič. Nič, čo by za niečo stálo, teda okrem dojmu, že ste plytvali energiou a vypekali ňou falošnú nádej. Raz sa totiž človek presýti predstavami, ktoré nikam nevedú, ktoré nikto nikam neťahá (už alebo aj vôbec). A príde to presne v deň, keď sa malo niečo stať. To, na čo ste čakali, na čo ste upriamovali svoje myšlienky taký dlhý čas, aj keď ste o tom nedávali vedieť. To, čo by v lepšom prípade pohlo vaším pripečeným Ja a mohlo znamenať posun od stereotypného prežúvania k vychutnávaniu. V tom horšom by... minimálne by bolo jasné, že vám to celé nie je pochuti a môžete tak svoje nenaplnené očakávania odhodiť do koša, čo vás bude síce mrzieť, ale napokon bude len lepšie, ak už nebudete musieť diétne slintať pred výkladom. Ale čo v prípade, keď to, čo sa malo (alebo mohlo) konať, sa nekonalo, pretože situácia sa zmenila?

Je prázdno. Je ticho. A ticho neodpovedá.

Momentálne prekypuje už len tá časť mysle, ktorá prichádza o pekné vyhliadky a nezostáva jej nič. Namiesto toho uvažuje iba o tom, či to celé malo vôbec nejaký zmysel a nebola chyba nechať sa zlákať sladkou vôňou, nechať to kypieť, a či sa to nemalo zastaviť už hneď, keď sa teraz nie je na čo tešiť. Vyzerá to tak, že žiadna čerešňa na torte nebude. A nebudú ani omrvinky, ktoré väčšinou zostanú, keď to hlavné je preč – tá ufujazdená nádej po sebe nenechala ani smietku, ani list na rozlúčku. A všetci vieme, čo zostáva na spodku skrinky. Pod nádejou... Asi obzerance s makom jedine.

Tak čo s tým ďalej... Ako ovládnuť blbú hlavu, donútiť ju poslúchať a prestať šľahať ďalšiu naivnú várku? Pretože ona to stále v pravidelných intervaloch robí naďalej, akoby sa nič nedialo (čo sa aj nedeje a o to ide). A ja som už šľahnutá dosť, už stačilo. Neviem, čo s ňou. Neviem to stráviť. A som hladná, do kelu.

 Blog
Komentuj
 fotka
bluepanter  28. 4. 2011 20:40
Len šľahaj ďalej, sny si treba chrániť a treba mať aj nádeje
 fotka
snehovavlocka  28. 4. 2011 20:48
@bluepanter Niekedy je to skôr na škodu. :p
 fotka
bluepanter  28. 4. 2011 21:07
Nie, nie je to na škodu. Ak prídeš o svoje sny, to je na škodu
 fotka
snehovavlocka  28. 4. 2011 21:14
@bluepanter Ale ty si to asi nepochopil.
 fotka
bluepanter  28. 4. 2011 21:16
Dosť možné u mňa

Voľačo sa ti stalo proste. Na niečo si sa dlho tešila a nevyšlo to, nie?
 fotka
snehovavlocka  28. 4. 2011 21:27
@bluepanter No veď ty sa len tváriš, že nevieš... približne áno
 fotka
bluepanter  28. 4. 2011 21:31
Ja sa snažím mudrovať a som odveci. Buďme úprimní
 fotka
snehovavlocka  28. 4. 2011 21:39
@bluepanter Tak ale aspoň v tom svojom máš pravdu.
 fotka
bluepanter  28. 4. 2011 21:40
Keď už v ničom inom
10 
 fotka
antifunebracka  5. 12. 2011 01:14
kolko rokov mas naozaj?
Napíš svoj komentár