Škola Silvii prebehla neuveriteľne rýchlo. A neuveriteľne dobre. Nikto sa jej dnes neposmieval, nikto ju nezhadzoval. Všetci mali plné ruky práce zoznamovanm sa s Tomášom. Silvia len zazerala a držala sa bokom. Počas poslednej prestávky si vytrhla zdrap papiera z matematiy a začala písať.

Super! Dnes je najlepší deň mojho života! Som pre ostatných vzduch!
Všetci sa zapodievajú Tomášom a na mňa kašlú. Baby okolo neho lietajú a obskakujú ho tak, že by mohol byť najšťastnejším chlapom na svete, lenže on je pravdepodobne na takéto výlevy žien zvyknuý.
Pár krát som zazrela,ž¨že po mne hodil očkom, ale určite len kvoli raňajšému incidentu. Vobec by ma netrápilo, keby sa so mnou už nikdy nechcel porozprávať. A vobec, keď zistí aká som, nebude ma chcieť už ani vidieť, tak načo si tu robím ilúzie!
Ach.. posledná hodina a potom vypadnem domov. Konečne! Myslím, že by som mohla zájsť po škole...

,,Takže najlepší deň tvojho života? Tak to je teda super!" Silviu vytrhol z písania slizký Karinin hlas. Bola triednou obľúbenkiňou (aspoň u chlapcov) a nikto sa jej neodvážil protirečiť. A teraz ona, čo ma vždy potopí, stála za mnou a čítala moj Zdrapík papiera, na ktorý som si vylievala srdce.
,,Decká, Silvika má dnes najlepší deň svojho života, nejdeme jej ho osladiť?" spýtala sa celej triedy hromovým hlasom, na ktorý sa všetci otočili. Silvia len nemo na ne pozerala, zatiaľ čo už dávno skryla zdrapíček do tašky.
,,Ďakujem, netreba.. " odpovedala Silvia neohrabane a potichu
,,Netreba? Naozaj?" spýtala sa udivene Karin nad jej odpoveďou, ,,mne sa zdá, že viem prečo je tento deň pre teba tak super. Hmmm?" zatiahla a hlavou kývla na Tomáša, ktorý celé toto dovalo pozoroval z údivom na tvári. Karin sa naklonila k mojmu uchu a zašepkala: Zamilovala si sa nám všaaaak?
Z jej odporného pohľadu sa Silvii chcelo vracať. NEznášala ju.
Zrazu ju zachránilo zvonenie. Všatci sa rozišli na svoje miesta a Silvia ba rada, že to prebehlo tak dobre.
Otvorlili sa dvere na triede a Silvia ešte stihla zazrieť víťazoslávny výraz na Karininej a sklamaný výraz na Tomášovej tvári. Potom do triedy vstúpila učiteľka.
********************************************

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár