Ona len hľadela pred seba. Myslela na práve prežitých 365 dní. Premohol ju pocit samoty, chladu, no cítila aj niečo, čo jej hovorilo, že život môže byť ešte pekný. Bolo to teplo. Poznáte to, to je to teplo, ktoré cítite pri srdci, keď vám zahorí iskierkou nádeje.

Za tie dni sa stala múdrejšou, teda aspoň si to myslela. Prišla na životné pravdy, vďaka ktorým je život jednoduchší, možno aj krajší.

Vzala pero a začala písať. Mojich 5 životných právd, ktoré som mala vedieť od narodenia. Vďaka nim by som sa vyhla smútku, klamstvu a iným...

1. Veriť len sám sebe. Vedieť, že nik ti nemá ovplyvňovať život tým, že ti bude zakazovať žiť tak, ako chceš. Nenechaj sa ponižovať! Musíš byť kurva silná, ak chceš „prežiť“.

2. Nie vždy je všetko tak, ako chceme. Ale to je v poriadku...Človek sa nenarodil na to, aby zomrel, ale na to, aby si niečo odžil a až potom zomrel. Tak nad čím práve premýšľaš? Asi aj klišé vzniklo pre niečo.

3. Keď chceš kričať, krič. Keď sa chceš smiať, tak sa smej. Len nebuď nudná, prosím ťa.

4. Život si nemáme nezmyslene užívať, brať hneď všetko. Treba si brať veci po častiach, tak je to viac vzrušujúcejšie.

5. NIKDY NIKOMU NEBER JEHO SLOBODU! Milovať znamená chcieť šťastie druhého a nie seba...Toto sa budeš ešte dlho učiť.

Mala dnes veľmi sentimentálne myšlienky. Starší a skúsenejší, by sa vysmiali jej životným pravdám, pretože vedia, že všetko je inak. Ale jej to bolo jedno. Ona je mladá, neskúsená životom a chce sa riadiť svojimi pravdami, kým nezistí, že aj tie sú neistota, ktorá je tak na živote krásna.

Ale to nevadí, pretože ONA ostane navždy sama sebou, hoci tie pravdy nie, tie sa budú časom ovplyvňovať ňou a nie ona nimi...A aby na to prišla jej treba ďalších 365 dní.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár