130 stránok na Facebooku s názvom „R.I.P Pavol Demitra”. Ľudia, zobuďte sa! Zbytočne sa ohrozujete.





Niekedy znamenalo trúchlenie pri smrti známeho zapálenie sviečky, poslanie pohľadnice či obyčajnú pomyselnú minútku ticha.

Posledné dni sme opäť svedkami novodobého variantu. Rozpútalo sa mediálne peklo, ktoré krásne odprevádza hokejistu Pavla Demitru. Je to všade. V televízii, rozhlase, novinách a hlavne na Facebooku. Náš každodenný hltač voľného aj pracovného času sa zmenil na múr nárekov za človekom, ktorého 99 percent trúchliacich videlo len na obrázku či v televízii.

Hyenizmus. To vystihuje biznis, ktorý dnes sprevádza smrť Pavla Demitru rovnako, ako kráľa popu. Len čo sa vyskytli informácie, že spadlo nejaké lietadlo, ihneď vznikla stránka „R.I.P Pavol Demitra”. Náhoda? Určite nie.

Poučky z manažmentu kážu byť pripravený. Hyeny pripravené boli. Hneď ako sa rozpútala masová hystéria, začalo vznikať niekoľko desiatok podobných stránok za jediným účelom. Rozosielanie spamu.

Facebook braný dnes do značnej miery ako módna záležitosť rozdúchal ohne „lajkovania“ smrti. Všetkým sa to zrazu „páčilo”. Vzniklo neuveriteľných 130 stránok o smrti Pavla Demitru. Pár z nich možno za masovým účelom uctenia pamiatky - a zvyšok za účelom neskoršieho rozosielania spamu v podobe odkazov na sex shopy, plastové okná či pochybné warez fóra.



Áno, je to tak. Kto si na Facebooku neuctí smrť Pavla Demitru – slovenského hrdinu, nie je „in“. A zrejme platí aj to, čím viac stránok sa ti páči, tým viac si trúchliaci.

Celé to je postavené na hlavu. Denne zomierajú tisícky detí hladom, sú sexuálne znásilňované a týrané. Zomierajú tisíce nevinných ľudí vo vojnách. A sú títo ľudia menej, ako slávny Pavol Demitra - slovenský hrdina?

Nechcem sa dotknúť žiadneho ozajstného fanúšika, len chcem poukázaťna svinstvá, ktoré sprevádzajú aj tak smutné udalosti, ako bola táto. A hlavne, rozmyslite si, na čo klikáte na Facebooku.

 Blog
Komentuj
 fotka
meredithgrey  13. 9. 2011 11:34
Celé to je postavené na hlavu. Denne zomierajú tisícky detí hladom, sú sexuálne znásilňované a týrané. Zomierajú tisíce nevinných ľudí vo vojnách. A sú títo ľudia menej, ako slávny Pavol Demitra - slovenský hrdina?



je Pavol Demitra menej ako títo ľudia?
 fotka
yeya  13. 9. 2011 14:15
toto je zbytočné rozotierať a dookola omieľať. Každý normálny a súdny človek si je vedomý, že lajkovaním takýchto skúpín, si pamiatku neuctí, a že už by mohli všetky média dať zosnulému pokoj.
 fotka
motylik170  14. 9. 2011 00:21
Myslím si, že v tomto naozaj nemáš pravdu. Pretože Demitra sparvil pre mnohých ľudí a hlavne pre veľa detí toho viac ako si ktokoľvek myslí. A podla mňa je namieste keď si ho mnohý ľudia chcú uctiť aj takýmto spôsobom.
Napíš svoj komentár