Ležala schúlená na podlahe a pozerala na malý biely kvietok na kratučkej stonke...bol taký krehučký. Už teraz mu chýbalo na hlavičke zopár okvetných lístkov. Pokúsila sa za ním natiahnuť ruku, no odmenou jej bola iba bodavá bolesť v zápästí. Ten pocit ju preniesol do nedávnej minulosti...nie, už nikdy ju nikto nekopne, už nikdy sa nezníži k tomu, aby s plačom prosila o vykúpenie z bolesti. Takej, ktorá nie je prirodzená. Nikto jej už nedá facku a žiadny chlap sa jej už inak ako láskavo nedotkne...
Problém je však niekde inde. Darmo sa bude ďalej prebíjať životom ako silná osoba, ktorá sa nenechá ponižovať a biť...to, čo sa stalo, sa už neodstane. Spomienky sa s ňou ponesú životom ako stokilové závažie. Fyzické rany prebolia a zahoja sa, no myšlienky sa budú stále vynárať a do detailov opisovať každý moment, pohyb, siluetu a pripomínať strach, áno, to je asi najhoršie, stále dookola sa vracať k spomienke na strach a beznádej...

S veľkou námahou sa zdvihla na druhej, menej boľavej ruke a dokrivkala ku stolu...potom sa obrátila a pozrela na tabletky položené hore na kuchynskej skrinke. Potichu vstala a opatrne preniesla stoličku bližšie k linke. Postavila sa na ňu a podala si ich...v tej chvíli to bola spása.

Zo stola zobrala nedopitú fľašu fernetu a s obrovským sebazaprením vypila dva glgy a hodila si do úst šesť malých tabliet, následne ich zapila colou...tento postup zopakovala ešte pár krát a potom sa odobrala na pohovku...na pol ceste sa otočila a vrátila sa späť...zohla sa a zdvihla zo zeme kvetinku.
Bol to zázrak, v novembri ich nebolo veľa. S drobučkým kvietkom v ruke sa vybrala k pohovke a ľahla si. Zavrela oči a prišlo jej zle, strašne...potom, ako premohla najhorší pocit nevoľnosti sa už len zoslabnutá a boľavá poddala spomienke, autentickej nočnej more, ktorú si prežila.

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  19. 3. 2012 16:23
Napíš svoj komentár