Príbeh sa začína odohrávať v jedno pondelkové dopoludnie v novootvorenej veterinárnej škole na Madridskej 3 priamo pod skromným pitevným bytom dona Lukasa Manuela Emanuela Barankosa, trochu zatrpknutého trochu starého trochu mládenca.

Andulky v klietkach na prízemí zúrivo vrešťali a Chulia Manuela veselým krokom vo svojich nových číňákoch stúpala po schodoch . Okolo nej veselo pobehovala Chalkolit a vrčala na húf morských sviniek. Chulia si ticho pospevovala nový hit od O-ZONE, keď tu zrazu, celkom znenazdajky a nečakane sa na úplne vrchnom schode pošmykla na čerstvo umytej podlahe, ktorú vypucoval Manažér čistoty podlahových krytín alias medvedík čistotný alias upratovačka.

Vzduchom sa niesla vôňu Mr. Propera na podlahy za 78Sk a výkrik mladej dievčiny rútiacej sa dolu schodami.
„Ááááááá, padáááá strom!“

Tento výkrik vyrušil z hlbokého sústredenia Chosého Armanda Mortimera de la Šmolka v jeho úchvatnej šmolkovskej čiapke, spod ktorej mu vytřčalo niekoľko možno blond vlasov. Ten práve hľbal nad Mandarínkou, ktorá na neho vyzývavo žmurkala z jeho lavice a bola celá zelená. Keďže ako sme už podotkli výkrik Chulie Manuely ho vyrušil tak odtrhol svoj mierne veľmi tupý pohľad id Mandarínky a šiel sa pozrieť čo sa to tu vlastne o takejto skorej rannej hodine deje.
Zastal rovno pod schodami a s prekvapeným zhrozením sledoval ako sa Chulia Manuela ako čierne klbko strednej veľkosti rúti dolu priamo k nemu....

za zvuku našej metalovej zvučky končí prvý diel... dočítanie v pondelok....


PS: viem že som to mala da'ť v pondelok.... so sorry

 Záchod
Komentuj
 fotka
kometka  3. 7. 2008 20:27
zacina to dobre
Napíš svoj komentár