Musela som prísť na toto miesto, aby som si uvedomila veľa vecí. Čo ma však najviac prekvapuje je, že som rada sama. Priam to potrebujem. Možno som to však vedela už skôr, no nechcela s tým súhlasiť. Milujem raňajky potichu, hoci sú okolo mňa desiatky ľudí, to mi neprekáža, no nech nechcú, aby som tiež rozprávala. 

Veľmi sa mi páči, keď sa ľudia zabávajú, keď tancujú a spievajú, no ja to robiť nechcem a teraz viem, že sa do toho už viac nebudem nútiť. Získala som tu akúsi odvahu nehanbiť sa za to, kto som a odvahu nechcieť im byť podobná. Veľmi sa mi to páči. 

Zistila som, že pokoj, ktorý som dlho hľadala, mám v sebe a že stačí len vypnúť svet, ktorý napáda moje odhodlania a presvedčenia a potom to všetko pomaly, jednoducho a rovnovážne funguje.

Že som veriaci človek, to viem už dávnio, že ma však dokážu chytiť za srdce aj iné náboženstvá a že budem mať zimomriavky vždy vtedy, keď budem v chráme, cítiac vône pre ne typické, to som nečakala. Presvedčenie. Láska. Viera, tie majú všade rovnakú silu. Vo všetkom a u všetkých. A vôbec nezýleží na tom, v aké božstvo kto verí, lebo to, čo ich naozaj spája, je obrovská, naozajstná a nekončiaca láska. Zimomriavky, ktoré mi prechádzajú telom vtedy, ked cítim, že všetky národnosti a vyznania na nakoniec spoja v jednom: v naozajstnosti svojich duší.

Naučila som sa, že to, čo cítim,môžem vyjadriť a stala som sa odvážnou, keď som sa prestala snažiť, aby sa moje oči nedali prečítať. Somv úplne cudzom svete sebou, lebo ma to, paradoxne, cudzí svet naučil, keď ma objal svojou ľudskosťou. Moje srdce je pokojné miesto. Nestrachuje sa, neskrýva, neuteká, nezatvára sa, netrucuje a iba je, dávajúc všetko, čo má, ďakujúc za to všetko krásne, čo dostáva.

 Blog
Komentuj
 fotka
georg21  17. 7. 2017 13:24
Ticho nám pomáha zistiť, že sme boli obdarovaní...
 fotka
georg21  17. 7. 2017 13:27
A už fungujú "tajní ctitelia". Alebo to vždy fungovalo?
 fotka
kuko1965  17. 7. 2017 17:29
Ad: "A vôbec nezáleží na tom, v aké božstvo kto verí, lebo to, čo ich naozaj spája, je obrovská, naozajstná a nekončiaca láska."
Kiež by to tak bolo.
Inak:
 fotka
antifunebracka  8. 8. 2017 16:40
Niekedy musíme odísť, aby sme sa xebe vrátili.
Napíš svoj komentár