Tak už prišiel ten čas, kedy sľubujem, že nebudem plakať pri tom, ako budem toto písať.

Zaľúbiť sa je krásne. Vždy. Žiješ si vo svojej bubline, všetko je menej komplikované, budíš sa s jedným menom na perách a vtedy, keď zaspávaš, máš v hlave stále tie isté pekné obrázky. Tak trochu zabúdaš na celý svet, ale je ti to dovolené. Keď si však Táňa a zaľúbiš sa, najprv si to sto rokov nepriznávaš, potom od toho utekáš, potom to prijmeš za svoje a si najšťastnejší človek na svete a potom, keď si si tým úplne istý, začneš niekomu veriť, keď vie, ako sa cítiš, tak potom to bud dojebeš ty alebo sa to tak nejak difúzne rozplynie v priestore a ty máš čo robiť, aby si prežil sám vo svojom tele so svojím srdcom. Moja duša mi je príliš plná a moje telo primalé a nenávidím pohľad do toho metaforického zrkadla, v ktorom sa vidím ako niekto, koho svet sa (opäť raz) totálne rozpadol len preto, že som ho nesprávne poukladala. Ako keď staviaš dom tak, ako sa nemá a potom ho prvý vietor zhodí. 

Vieš, ako sa cítim? Akože musím tisíckrát niečo totálne posrať a potom tisíci prvý raz dúfať, že niečo konečne spravím správne. Môj kamarát hovorí, že mám sebe odpúšťať veci, ktoré si na ľuďoch ani nevšimnem ako chyby, no sebe ich hodnotím extrémne kriticky.Lebo Boh to robí tiež. A on sa naozaj nikdy nemýli. Nikdy sa nemýli. Len u mňa je podľa mňa extrémne trpezlivý, lebo mi dáva stále nové šance a ja ich beriem ako príležitosť niečo pokaziť a zistím to ani nie vtedy, keď už je potom, ale keď je už extrémne neskoro, ba keď už veci nie sú pravdou. 

Teraz sa celkom bojím. že naozaj nie som schopná prijímať emócie a okolnosti a prejavy tak a vtedy, keď sú, len ich potom štatisticky hodnotiť a spracovávať a zadávať do tabuliek. Snažím sa ale prísť na to, čo môže byť pozitívum tejto situácie. Myslím, že aj viem. Prestala som sa báť, že ma niekto zraní a nechala sa stiahnuť do sveta, v ktorom zajtra neexistuje a užila si každú sekundu toho, čo bolo, hoci to bolo krátke a chcem tak žiť aj nadalej. A raz to bude navždy.

Druhou vecou, ktorá ovplyvnila moje posledné obdobie je niečo, čo mi ukázalo, že hoci veci nie sú jednoduché a možno ani nie sú také, ako sa navonok zdajú, no ja som stopercentne presvedčená, že tak to je, potom stojí za to bojovať proti celému svetu, lebo raz príde čas, kedy sa moja viera ukážeako správne rozhodnutie.

Človek, ktorého sa všetci boja, ktorého nemajú radi, lebo naháňa strach, ten ktorý pôsobí ako najchladnejšia bytosť na svete, odkryl moje srdce MNE. Ja som mala tú česť a mne bolo dokázané, že to, čo som v ňom videla ja, je pravda a jeto nádherné. bez ohľadu na to, či tomu teraz niekto uverí tiež, bez ohľadu na to, či som niečo stratila tým, že som celý ten čas nezmenila názor, ja som teraz poctená kúskom srdca, ktoré som prijala a budem ho ďalej považovať za jedno z najčistejších vôbec.

Chcela by som vás poprosiť o veci, ktoré znejú ako preslaené klišé, no pre mňa sú veľmi podstatné a trvám na tom, aby ľudia, ktorí majú tú šancu ich opatrovať, to aj robili

- Nechcite, prosím, veľké prejavy a tešte sa z toho, že vás niekto drží za ruku

- majte radosť, že po škole niekto čaká zo všetkých tých ľudí vychádzajúcich von na jedného človeka a ste to vy

- nehnevajte sa, prosím, keď vám vaše lásky volajú a chcú večer vedieť, kde ste, keď sa boja. verte mi, keď sa bojíte vy, nikto vám nevolá a chceli by ste mať sakra to jedno číslo, ktoré môžte vytočiť, je vám oveľa horšie.

Maj sa, prosím, pekne Birdz a ešte viac ťa prosím, pošli mi aspoň kúsok energie, nech tú neuveriteľnú úzkosť vo svojom tele ešte nejaký- ten čas zvládnem, lebo potom bude dobre. Predpisujme čas na recept.

 Blog
Komentuj
 fotka
warble  27. 9. 2016 20:10
Keď si však Táňa a zaľúbiš sa, najprv si to sto rokov nepriznávaš, potom od toho utekáš, potom to prijmeš za svoje a si najšťastnejší človek na svete a potom, keď si si tým úplne istý, začneš niekomu veriť, keď vie, ako sa cítiš, tak potom to bud dojebeš ty alebo sa to tak nejak difúzne rozplynie v priestore a ty máš čo robiť, aby si prežil sám vo svojom tele so svojím srdcom.

asi som Táňa.

každopádne želám ti tú najkrajšiu lásku na celom celom svete
 fotka
tanickina  27. 9. 2016 20:47
@warble to ma mrzí a ďakujem
 fotka
moonshine  27. 9. 2016 20:49
Čas hojí rany, viď čakárne u lekára (y)
 fotka
johnysheek  28. 9. 2016 08:30
poznať vlastné chyby a nedostatky je dobré..
zožierať sa však kvôli nim a mať z toho depky nie je správne..

Boh je síce spravodlivý, ale oveľa viac je milosrdný a milujúci.. a taká bytosť preto skôr než súdi prijíma, akceptuje, odpúšťa..
preto je skutočne potrebné, aby keď si uvedomíš nejaký nedostatok, si si to odpustila a snažila sa mu vyvarovať.. určite nie upadala do depky či strachu "čo som to spravila"..
a to ani v prípade, že sa ti to nedarí prekonať a stále sa to opakuje..

mnohí rodičia dnes takí nie sú, ale ja to šťastie mám a vždy platí, že nech spravím čokoľvek, hocijakú hlúposť či tak.. tam doma je vždy miesto, ktoré je pre mňa, kde na mňa čakajú a kde ma majú radi..
tak i Boh..

so cheer up
 fotka
antifunebracka  28. 9. 2016 16:38
Posielam!
 fotka
goldfish  29. 9. 2016 20:05
... a asi som aj ja tak trošku Táňa.



Ale verím, že všetko zlé je aj na niečo dobré. Aj Tánine chyby. Pochopíš.
 fotka
riaaa  29. 9. 2016 22:51
... posielam !
všetko dobré a tú najkrajšiu lásku prajem, zaslúžiš si to! a objatie !!
Napíš svoj komentár