Pamätáš si, ako som sa tešila, že pôjdem na Erasmus do Talianska? Do toho Talianska, do ktorého som sa zaľúbila, ako do ničoho iného? Talianska, na ktoré si spomeniem každý jeden deň. Z ktorého mi moja talianska rodina stále píše a teší sa na mňa. de moja malá sestra vyrástla a je z nej veľká slečna baletka? Ktorého miesta sa mi vryli do srdca, lavička v Alberobello, pláť v Polignalo al mare, uličky v Putignano, jaskyňa a kaviareň talianskeho Piera , to, ako ma učil robiť kávu. Každé popoludnie s koláčom a starkou, káva, rána s raňajkami pre kráľov. Do Talianska, ktoré mi zmenilo život  a ukázalo mi, ako život milovať. Do Talianska, ktoré mi chýba každý jeden deň?

Pamätáš si, ako milujem Plamienok a ako chcem byť raz teta doktorka v Plamienku, detskom hospici? Že som sa veľmi snažila a že vždy, keď môžem, zapájam sa do všetkého, čo s tým súvisí? že dáva zmysel môjmu bytiu?že konečne cítim svoje poslanie, bez dôvodu, proste cítim, že tam patrím a že chcem pomáhať tým, ktorí chcú zmysluplne dožiť svoj život?




Pamätáš si, ako pracujem so zahraničnými študentmi a ako veľmi to ľúbim? Ako rada s nimi cestujem po Slovensku a potom ti ukazujem všakovaké fotky, ako mám kamarátov na celom svete a cítim sa poctená, že si na mňa spomenú? 

Pamätáš si, že som sa vlastne zaľúbila a mala by som pracovať na tom, aby to bolo fajn? že by som mala počúvať svoje srdce?

Počúvať svoje srdce

Čo mi ale srdce hovorí? že You belong where you have left your heart je moje motto?

Tak ja teraz, Birdz, neviem, čo mám robiť.

Môžem odísť tam, kde som bola svoja a kde som sa cítila najviac doma

Alebo ostať na Slovensku, pracovať v Plamienku, čakať, či raz budem vedieť byť vo vzťahu, pokojná a šťastná a posunúť dalej svoju prácu so zahraničnými a i slovenskými študentmi.

Vždy hovorím Bohu, že budem robiť jedine to, čo pre mňa vyberie. Ale teraz by som chcela nejaké jasné postrčenie. Milujem, že konečne milujem človeka tak, ako som milovala seba v Taliansku? Alebo milujem, ale chcem utiecť, lebo to neviem zniesť? Alebo milujem a chcem tu ostať a popasovať sa s tým a nie zbabelo odísť tam, kde som si sebou istá?

Ah, Birdz, raď, lebo ja som stratená. 

 Blog
Komentuj
 fotka
lui74  29. 7. 2016 22:25
možno by som ti poradil, keby si odpisovala
 fotka
ady8854  29. 7. 2016 22:29
Je taký citát že keď sa nevieš rozhodnúť, hoď si mincou.. a prv než uvidíš čo spadlo si uvedomíš ktoré z toho chceš.. budeš dúfať že tá strana padne..

Inak. Ja by som sa rozhodol pre "útek".. nech to v tvojom prípade znamená čokoľvek. Znie to zbabelo ale ak sa cítiš väznená, nesvoja, neistá, nevidím dôvod prečo neskúsiť zmenu..
 fotka
georg21  30. 7. 2016 01:32
Och, Taliansko!
Ak veríš Bohu, pracuješ pre neho, tak čokoľvek si vyberieš, bude to super... Ak robíš dobro, tak to dobré si ťa nájde vo všetkých oblastiach života i keď netreba vytesňovať zo života trápenie, nezdar, lebo to ťa zase niečo môže naučiť...
 fotka
savvym  30. 7. 2016 02:15
asi by si mala vycestovat, inak skysnes
 fotka
tangerina  30. 7. 2016 09:49
Ja by som zostala na Slovensku pracovať v Plamienku!

 fotka
fxx  30. 7. 2016 16:44
odchod nie je zbabelost. ak odides,vzdy sa mozes vratit domov,ale cim dlhsie ostanes doma,tym tazsie sa ti bude odchadzat.

proste odist do zahranicia nikdy nikomu neuskodi
 fotka
motyylia  30. 7. 2016 18:24
ah Táni, riešim síce inú krajinu a iný plamienok, no v podstate moje sú myšlienky zamestnané presné tým istým, ako Tvoje.
Prajem Ti skoré a šťastné nájdenie odpovede.
 fotka
mcvpn  30. 7. 2016 21:11
choď. určite.
 fotka
miro777  2. 8. 2016 18:58
Hod si mincu a ked bude padať tak to po čom budeš tužiť aby padlo je odpoved Znie to banalne, ale fakt to super funguje
Napíš svoj komentár