Deň sa začal kávou s mužom môjho života. Tak, ako si to určite nezaslúžim. Rozprával mi, ako sa má a potom povedal, že zabudol na moje meniny a potom, vo chvíli, keď som sa na neho nepozerala, položil predo mňa darček. 

Prečo mi dáva darček? Darčeky dávam iba ja jemu a väčšinou sa dajú jesť. Toto nevyzerá, že by sa dalo zjesť a je to pre mňa. Tak zvláštne sa celá trasiem, vážne sa bojím, čo bude vo vnútri a rozbľujem ho extrémne dlho a on povie, že ho môžem rozbaliť aj doma, ak chcem, ale to by som sa potom už nesústredila, tak ho odbalím a ....a v tej chvíli dostávam bezpochyby najúžasnejší darček svojho života. Dostala som Malého Princa, v ktorom sú ilustrácie také- tie rozkladacie, že ked otočíte stranu, viete hýbať s obrázkami, majú zrazu tvar a nie len podobu a ak som sa dovtedy triasla, teraz už nevnímam. " Môžem ťa objať?"- pýtam sa Ja. "môžeš"

Viete, raz sa ma pýtal, čo by som musela dostať od mamy na Vianoce, aby som si povedala, že sa o mňa zaujíma a pozná ma a že to nebudä zase len stovky eur, ktoré vyhodí na drahé darčeky, lebo to ju nestojí námahu a nemusí na to vedieť, kto som. A nikdy, až doteraz, som to, čo som vtedy povedala, nedostala. Dostať darček ušitý namieru, na milimeter presne, to znamená slzy vždy, keď sa ho dotknete, to znamená nezmazateľný pocit, že na tomto svete je niekto, kto vie, kto ste. Dostať takýto darček znamená mať človeka, ktorý bol, je a chce ostať v tom vašom pochybnom svete a chce vás v nom aj naďalej sprevádzať. Dostať takýto darček so slovami "zaslúžiš si" zrazu premení dary, darčeky a prekvapenia na nádherné vyjadrenie spojení. Dostať takýto darček je dar.

V Plamienku nás prednedávnom naučili, že darovať niečo, čo sa nám samým páči, k čomu máme vzťah, čo by sme chceli pre seba, že vzdťa sa toho, dať to niekomu inému, nedopriať si to, to je obdarúvanie. A ja som včera vedela, že svoje peniažky som do 6 rána v práci zarábala pre niečo iné ako to, čo som práve platila v pokladni predstavujúc si mamu, ako veľmi, ako nesmierne veľmi sa poteší, keď to odo mňa dostane k meninám- a tie darčeky sú teraz naaranžované tam, kde ich najviac vidno a ona ojolo nich chodí a pohkádza a pozerá sa na ne a áno, to je obdarúvanie.

Do diára ( Malý princ) som si poznačila dátum spolužiakovej skúšky. Lebo som vedela, ako sa poteší, ked ju spraví aže budeme spolu a že bude šťastko a vedela som, že neexistuje človek,ktorého by netešilo, že niekomu na nom záleží. keď som mu potom večer, oslavujúc jeho skúšku povedala, že som to ešte nikdy nespravila, ale dátum jeho skúšky som chcela mať poznačený, pôsobil nadšene. A mňa to nestálo nič navyše, iba povedať niekomu, že mi na ňom záleží. Len tak, bez veľkých prejavov.

Jeden môj znýmy mi včera povedal, že je choré sa v 22 rokoch meniť a tobôž tak, ako sa mením ja. že pred rokom som bola niekto úplne iný tvrdiac niečo úplne iné, žeto ľudi nerobia, že podľa všetkých okolo neho to je nezmysel, že predsa 22 ročný človek by mal dávno vedieť, kým je. A vieš, Birdz? A vieš čo, známy? A vieš čo, známeho "všetci" ? Ja som nesmierne šťastná, že vo veku, ked ty už vieš, kým si a odmietaš byť niekym iným som ja ochotná, odhodlaná a schopná meniť sa až dovtedy, kým nebudú moja duša a moje lásky pokojné. Kým mi Boh dáva také obrovské a úžasné príležitosti meniť veci v menej LÁSKY, tak to budem využívať, hoci to aj znamená, že sa budem stále meniť. nech sa, prosím, mením, ak potom dlane a srdcia, ktorých sa dotýkam, ostali dotknutými.

Majte pekné dni

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  2. 2. 2017 16:40
a to kto povedal, ze uz clovek "ma vediet" a "nemoze sa menit" ?
dobre pre tych, ktori to v 22 vedia, avsak ja mam podstatne viac a cesta je stale otvorena.. ved zivot sa meni a zem toci.. nic nie je rovnake ako bolo vcera.. preco by som mal byt teda stale rovnaky?

bud aka si.. mozno to znamena "meniaca sa"

ps: vsetko naj dodatocne.. hlavne toho co ti chyba aco najviac potrebujes.
 fotka
vreskot000  3. 2. 2017 16:04
krásne.
 fotka
lulipo  24. 2. 2017 15:38
príde mi to trochu "evitovské"...
 fotka
tanickina  24. 2. 2017 16:08
@lulipo dobre
Napíš svoj komentár