Koľkokrát si čítal čísla na dverách úradníčok? A keď bola jedna veľmi milá, pamätáš si , v ktorých dverách sedela a akej farby mala sukňu? Možno si potom šiel na obed, ktorý ti veľmi chutil a nevieš, koľko vážila porcia, ktorú si si dal. Naše zdravie, telo, srdce, úsmevy nie sú čísla , mám však pocit, že na to svet zabúda alebo to vôbec nevie.

Vyrátajte si BMI. Dostaňte zľavu 45%. 500 ml zadarmo. Svet čísel. Nie to, ako sa tvoje telo cíti, či máš energiu, či necháš slnko denne svietiť do očí, či sa bicykluješ tam, kde to vonia. Či sú tvoje taniere pestré.


V meraniach a výpočtoch všetkých tukových rias zo zásady klamem. Už asi 6 rokov netuším, koľko vážim. Takže ani neviem, či hovorím vždy viac alebo menej, no používam celý čas mnou vymyslené číslo. Lebo posledné, tkoré sa mi v 12tich páčilo, bolo 39. Vďaka číslam už 6 rokov som v norme, hoci sa moje telo a moje zdravie odvtedy zásadne zmenilo a mení. Nikto na mňa za celý ten čas nepozrel. že mám asi menej. Že mám asi viac. Že je to proste inak, ako hovoria čísla.Proste si zapíšu číslo a stroj im potom vyhodí, či som zdravá alebo nie.

Je mi z toho zle, lebo dobré sú štatistiky, v ktorých máte 300 pacientov mesačne,nie 30. KeĎ denne stíhate 40 a nie 10. Ked máte 30 rokov, takmáte mať rodimu a deti.A nie jedno, lebo to je nevhodné a nie 4, lebo to je zvláštne. Pokiaľ máte 26 rokov, tak vášj partner nemôže mať 44 rokov, lebo to sa nehodí.

Rozmýšľam, kto toto vymýšľa. Kto určujetieto číselká a priraďuje k nim referenčné hodnoty, ale je mi ho ľúto. Lebo tak veľmi nevie, ako byť, že vymedzuje bytie iných. Ja mám 22 a rozumiem si zväčša s mužmi staršími a chcem takého pri sebe, ak si s nimi budem i ďalej rozumieť.

Necítim sa na veľkú rodinu a ak budem mať dieťa a bude jedináčik, tak mu dám seba tak, ako sa len viem dať. Netuším, aké je moje BMI, ale som plná energie, papám to, čo mi chutí a nie je závadné pre moje zdravie a pre iné živé stvory tiež (snáĎ). no mám sa v čom zlepšovať.

Cvičím každý deň a veľa a cítim sa skvelo a teší ma pohľad do zrkadla.Chodím na kurzy a prednášky, kam príde toľko ľudí, že prednášajúci nás môže volať po mene a sú skvelé.

Chcem tým povedať, že nás necharakterizuje to, čo niekto vymyslel ako univerzálne pravidlo. Svet by sa čudoval,ale učiteľky na základnej školechodia v piatok na koncerty  a v sobotu sa im ťažko zobúdza. Rodičia  majú svojich detí niekedy plné zuby a radi si oddýchnu na dovolenke bez nich a ľúbia ich. Lekár nevie, čo robiť a aké lieky predpísať a nerobí ho to zlyhávajúcim lekárom. Deti cítia aj vtedy, keď sú ešte malé a nerozprávajú. Ľudia, ktorí sú častoticho, neignorujú, ale rozmýšľajú a snažia sa pochopiť to, čo hovoríte.

Zobúdzame sa do dní, kedy si oblečieme kostým, ktorý nám už pripravil niekto iný.  a tak veľmi mu uveríme, že ho chceme zdokonaliť. Byť lepší manažér. lepšia sekretárka. Lepší študent. Lepší právnik. Akoby za nálepkami neboli ľudia. Ak budem lepší ekonóm, nemusím byť lepší človek? Alebo ak budem lepší ekonóm, tak budem lepší človek?

Viem, že nie sme dobrí a zlí, no vždy môžeme byť lepší.

Nie si číslo a tvoja vońa je iná ako vôňa tvojho suseda. A tvoje sny sú iné ako sny tvojej priateľky, tak, prosím, nebuď nešťastný, ak tvoje čísla nesĹňajú tie nalepené a vlastne, zabudni na nálepky.







 Blog
Komentuj
 fotka
primitiv  22. 3. 2017 21:58
dávam nálepku "dobrý článok".
Napíš svoj komentár