Keď zapínam laptop, Ela už spí. Musela som si kúpiť nový, lebo zvuk toho starého ju vždy zobudil.Pri pohľade na ňu si prajem, aby už bola väčšia, vydržala trošku dlhšie hore a sedela so mnou mnou na terase nášho domčeka, rozprávajúc mi o tom, čo cez deň zažila. Potom si však uvedomím, že čím bude staršia, tým menej mi bude rozprávať a beriem toto prianie späť.

Na internete hľadám nápady na naše ďalšie výlety. je nenáročná, dobrý výlet je totiž ten, kde predávajú lízanky. Ba vlastne, je veľmi náročná na túto dobu, lebo dnes už málokde predávajú lízanky. Posledne som musela predavača v stánku uprosiť, aby nám predal jednu mnou prinesenú.Odovzdala som  mu ju potajomky vtedy, keď Ela sedela Adamovi na kolenách a rozprávala mu príbehy. 

Rada a často rozpráva príbehy. Zvyčajne sú o mojej práci, o tom, čo videla a o tom, kde majú najlepšiu zmrzlinu. Nie sú o princeznách a drakoch, jej záľubou je len dotvárať príbehy, ktoré sa naozaj stali. je šikovná a veľmi vnímavá, keď sa jej niekto nepáči a väčšinou si vyberá naozaj prvotriedne, tak príbehy nerozpráva. Adam ju vždy pozorne počúva a nekonečne sa pri tom usmieva. Adam je Elin otec, ktorý ju nesmierne ľúbi. Tak ako ľúbil mňa. Vždy, keď sa na ňu pozerá, vyzerá ako vtedy, keď som mu povedala, že som tehotná. Bol nadšený, vzrušený z toho, čo príde a celý ten čas hovoril, že teraz už konečne budem normálna. taká ako ostatné. Že začneme spolu bývať. 

To sme si chvíľu mysleli obaja. Ani ten malý zázrak s dlhými hnedými vlasmi, ktorý Adamovi práve vysvetľuje, prečo môže mať psíka až keď bude väčšia, však nezmenil moje presvedčenie, že nechcem byť s niekým, kto ma svojou láskou chce vlastniť. Chodili sme spolu dlho. A ja som mu rovnako dlho vysvetľovala,že nie je nič zvláštne na tom, že mám dni, ktoré chcem tráviť sama na terase vinárne. Že to, že ma miluje nedokáže kvetmi a že ak od neho niečo chcem, potom pocit, že je tu aj vtedy, keď ja padám od únavy, stresu a strachu, že ďalší deň už nezvládnem. 

Chcela som vždy žiť a dlho a dnes viem, že márne a hlúpo som sa snažila, aby miloval život a vo svojom živote mňa, aby láska ostala tou najčistejšou entitou v našom bytí, aby to magické, nádherné a krásne nechcel nijako transformovať a poľudšťovať. Nenávidela som hádať sa s ním. Nenávidela som vysvetľovať mu, prečo sa rozprávam s neznámymi ľuďmi na ulici, prečo sa už raz nezačnem správať ako ostatní. prečo sa rozosmejem, keď predo mňa v reštaurácii položia 4 druhy príborov a prečo nakoniec zjem všetky chody jednou vidličkou. 

Viem, že ma ľúbil, no ľúbil viac predstavu, že raz budem podľa jeho predstáv.

Nikdy som s ním nezačala plánovať svadbu. Spolu sme kupovali oblečenie pre Elu a vždy som mu posielala fotku z ultrazvuku a nahrávala mu hlasové správy vtedy, keď som dostala  záchvat šťastia, že sa čoskoro narodí.Myslím, že až do dňa, kedy som s maličkým klbkom odišla žiť do Talianska, dúfal, že mu raz zavolám a poprosím ho aby nám našiel byt. Spoločný. Pre troch.

Nadával mi, kričal a plakal, ale ja som vedela, že to bude nasledovať. Adam je múdry a úžasný muž. O pár dní po našom odchode mi zavolal a dohodli sme sa, kedy ju bude vídať. Vedela som a on vedel tiež, že to bude častejšie , ako vôbec je možné.

Je úžasným otcom. Občas sa trochu bojím, že Elu bude chcieť stiahnuť do sveta, v ktorom sa kričí, vydiera, manipuluje, v ktorom dievčatá nosia ružovú a majú dlhé vlasy, lebo sa to chlapcom páči. Tiež však viem, že naša dcéra je po ňom šikovná, múdra a oddaná a že ak jej niečo dávam ja, potom je to istota, že ľúbiaca ľudská duša je to najspoľahlivejšie miesto na planéte.

Keď bude veľká, bude sa veľa pýtať a možno mi bude veľakrát vyčítať model fungovania, ktorému som ju vystavila. Nepoviem jej o bolestiach, trápeniach a krivdách, poviem jej však o tom, aké nádherné je veriť v nekonečnosť ľudskej prirodzenosti a budem dúfam, že jedného dňa mi to odpustí.

 Denník
Komentuj
 fotka
riaaa  8. 1. 2018 01:05
ty si mi chýbala !
 fotka
tanickina  8. 1. 2018 06:47
@riaaa to je ake pekne
 fotka
i_fight_zombies  8. 1. 2018 14:01
Viem, že ma ľúbil, no ľúbil viac predstavu, že raz budem podľa jeho predstáv.
...
Ďakujem, za tento blog.
 fotka
antifunebracka  8. 1. 2018 16:56
Čo ťa inšpirovalo?
 fotka
tanickina  8. 1. 2018 16:59
@antifunebracka mala som takú chvíľu, kedy som rozmýšľala, že ako asi bude vyzerať o pár rokov môj osobný život( kedže už sa dlho sústredujem zväčša na ten profesionálny), no a toto mi z toho vyšlo
Napíš svoj komentár