Rišo
"Už si sa niekedy pokúsil spočítať koľko máš prepálených dier na sedačkách?"
"Nie, ale ak budeš chvíľu ticho, keď ich budeš počítať, tak by ma to veľmi zaujímalo."
Rišo vzadu konečne stíchol, ale aby mohol ďalej provokovať Miša začal počítať nahlas. Neprekričalo ho ani rádio, ktoré skôr chrčalo ako hralo, tak ho radšej Alica vypla.
"Načo ideme k Bahnovy?"
"Ideme pozrieť starého známeho. Stačí ti to ako dôvod?"
"Nie!"
Rišo bol zvyknutý, že Mišo je naňho odporný. Ale to, že je už odporný aj k Alici nechápal.
"21"
"Čo?!"
"21 dierok od cigariet."
"Aha díky. Cítim sa inteligentnejší po tejto veľmi dôležitej informácií."
"Skús nás radšej nezabiť."
Rišo vedel, že v živote nemôže veriť dvom skutočnostiam. Mišovy a Mišovým šoférskym schopnostiam. Rozmýšlal, aké má tento chalan šťastie. Ešte sa nezabil a má aj Alicu. Život nieje fér.
Bahno býval na kraji mesta v asi najnudnejšej štvrti, kde sa nikdy nič nedialo. Teda aspoň o tom boli presvedčení jej obyvatelia. Spokojne si žili zamknutí vo svojich honostných sídlach a príjazdové cestičky mali chránené kamerami. Dávolo im to ten skurvený pocit moci a bohatstva.
Dom pred ktorým zaparkovali sa ničím neodlišoval od ostatných. Možno iba tým, že na záhrade nebol bazén a na bránke tabuľka "POZOR PES". Bahno býval so svojou sestrou, ktorá nikdy nebola doma a ktorú ani nikdy nikto nevidel. Rišo si myslel, že je určite zapletená s podsvetím, ale Alica s Lejlou tvrdili, že žiadna Bahnova sestra neexistuje.
Mišo sa neobťažoval zvonením a namieril si to rovno do domu. Alica zas niečo hladala v taške, tak jej dal radšej pokoj, pretože vedel, že kým nenájde čo hladá, tak sňou reč nebude.

Mišo
Bahna našiel húpajúceho sa v kresle a v jednej ruke držal cigaretu, ktorá už dávno dohorela bez povšimnutia. Prekvapilo ho, že je tu sám, ale zrazu si nevedel spomenúť koho čakal, že tu nájde.
"Hej Bahno!"
Zatriasol ním až kým lenivo neotvoril oči.
"Kde máš ostatných?"
Zachrčal Bahno.
"Neviem. Išli za mnou. Asi sa zasekli niekde po ceste. Veď oni prídu, keď im začne byť zima. Ako sa máš?"
"Dá sa to. Veci máš u mňa v izbe pod postelou. Ja zatial počkám na ostatných."
"Dobre díky."


4. časť
3. časť
2. časť
1. časť
úvod zde

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár