V jeden krásny letný deň sme šli ku babke, pretože mala prísť moja teta z Nitry. Veľmi som sa na ňu tešila. Prišiel tam aj môj bratranec, ktorý chodil na tábor. Posledný deň mali ísť na Medvedie dni. Rozhodli sme sa, že pôjdeme s nimi.

Na druhý deň nám povedala krstná (mama bratranca), že každé dieťa ktoré si so sebou zoberie medveďa, dostane darček. Preto smedostali ešte "väčšiu" chuť tam ísť.

Tak sme sa v sobotu vybrali na hrebienok. Ja, moja mamka, teta z Nitry, krstná a bratranec. Autom sme zašli až do Starého Smokovca. Ďalej sme už museli ísť pešo.
Stále sme chodili len do kopca. Sily ma opustili už v polovici cesty. Oľutovali sme niekoľko krát, že sme nešli lanovkou. Ale aspoň bola sranda!
Keď sme dorazili na miesto, konečne sme si po hodine sadli. Potom sme si šli pozrieť atrakcie.

Mali tam nejaké divadlo, stánky so suvenírmi ale hlavne doslova VŠETKO o medveďoch. Medvedí brloh, medvedia sila, medvedie hry, dokonca aj medveď v kontajneri.
Medvedia sila bola hra, pri ktorej jeden muž držal lano zaviazané o Vás
a stĺp. museli ste sa zachytiť o kužele. medvedie hry tam boli rôzne. A medveď v kontajneri, to si vyskúšal aj môj bratranec. Musle nájsť v kontajneri s guličkami cukríky.
Neskôr sme si šli po odmenu. Za maca nám dali brumíka, perník, jablko,
nálepku a pečiatku laby. Potom sme sa vyfotili obrovským Kubíkom a Brumíkom. Mamka s tetou a krstnou potom chceli ísť na kávu. Objednali nám kofolu a my s Markom (bratranec) sme šli pozerať na program.
Na naše prekvapenie tam stál na pódiu Andrej Bičan, moderátor 5 proti 5. Veľmi sa mi páčilo, aký má cit k deťom.Nasledovala hra v ktorej deti mali vyhrávať ceny. Ale aby sa do tej hry dostali, museli urobiť čo im Andy povedal.Boli to príkazy typu:"Musíte sa dotknúť tamtoho stĺpa! Kto bude prvý v Medveďom brlohu! Kto prvý zhodí tamtých Brumíkov! Kto chytí tamtoho cyklistu! Kto zvalí na zem tú tetu so žltým tričkom!"
Bol fakt vtipný. Po súťaži sme išli urobiť Veľkú medvediu fotku. Všetci sme zdvihli macov a každý nás začal fotiť.

Potom sme sa mali ísť ešte pozrieť na Medvedí beh, ale už mse museli ísť, lebo by potom bol nával pri odchode. Nakoniec sme šli so Smokovca na veľký zmrzlinový pohár.

To bol teda super výlet!!!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár