/*blog napísaný v stave miernej zúrivosti adresovaný istému extrovertovi, preto je trochu ostrý a berte ho, prosím, menej útočne.*/

dosť ma to zaráža už od detstva. fakt, že napríklad nemám potrebu stále kecať a viesť zdvorilostné konverzácie s ľuďmi, ktorých vidím po prvýkrát v živote. a ľuďom okolo sa to zdá podozrivé.
s tou niečo nie je v poriadku.

hoci ťažko lámem ľady, po "oťukaní" viem byť naozaj úprimne priateľská.
nechcem týmto urážať extrovertné povahy, ktoré sú väčšinou spoločenské, zábavné a otvorené. mám rada takých ľudí. je s nimi sranda a všetko. ale práve títo ľudia si myslia, že nemám jazyk.

introverti nie sú nemí a hanbliví, či nespoločenskí.
jednoducho inak rozmýšľajú. alebo nad vecami uvažujú dlhšie a svojimi postupmi. prejavia sa, keď sa ide riešiť nejaký problém, alebo je potrebné komplexné myslenie. dokážu sa však prejaviť.
takže ak sa ich snažíte socializovať vo väčšej skupine ľudí (on sám + dvaja ďalší), narazíte na prekážku. on bude proste ticho. a nie je na tom nič divné. proste je to tak.
z vlastnej skúsenosti viem, že drvivá väčšina introvertov je brutálne ukecaná.

introverti majú radi spoločnosť. s mierou.
inak povedané
introverti potrebujú čas pre seba a svoje myšlienky a teda byť chvíľu osamote. v žiadnom prípade to neznamená, že sa spoločnosť vyhýbajú. len im až tak nechýba. ale do spoločnosti chodia radi. takže je len blud, že chcú byť večne sami.
a tiež nie je pravda, že sa nevedie odviazať a zabaviť. a zrelaxovať. vedia. každý má však iné preferencie, no nie?

a keďže tak radi premýšľajú a pozorujú, dokážu prekvapiť svojou fantáziou, nápadmi, myšlienkami a možno aj "predtuchami" alebo ako to nazvať.


a píšem to teda preto, že ma občas nasiera, keď ma niekto berie ako hanblivú chuderu, čo si zrejme nedokáže otvoriť ústa a viem, že v tom nie som sama.

introverti sa o seba dokážu postarať aj sami a sami vedia, čo je pre nich najlepšie, tak sa ich nesnažte zmeniť. skôr to skúste pochopiť.

najväčší blud zo všetkých je asi tento:
introvertov sa dá konvertovať na extrovertov.

prosím?
sú introverti a extroverti.
sú hrušky a jablká.
jediovia a sithovia, ok?

 Blog
Komentuj
 fotka
fxx  8. 2. 2012 21:09
same here.
 fotka
mshetfield  8. 2. 2012 21:14
mna toto tiez strasne dlho sralo. potom som to prestala rozlisovat, kedze som sa zo seba nevedela vymotat. kedze v jednej spolocnosti som bola intr., a v inej zasa ako extr., fakt neviem co som, a odkedy to neviem, som happy.
 fotka
piotra  8. 2. 2012 21:18
!!!
 fotka
ragdoll  8. 2. 2012 21:39
ja som hanblivý a nespoločenský introvert akonáhle je okolo mňa viac ľudí ako to znesiem
 fotka
lintu  8. 2. 2012 21:46
dám ti adresu na jedného extroverta, vysvetlíš mu prosím, že byť introvertom nie je choroba, ako sa podľa všetkého domnieva?
 fotka
forte  8. 2. 2012 22:23
 fotka
alysia  8. 2. 2012 22:30
!!! ... inak ja neivem co som ale asi introvert ci? ja neivem
 fotka
stenatko  8. 2. 2012 23:42
No, myslím, že introverti skôr potrebujú priestor na vyjadrenie, pretože ak strčíte takého introverta medzi troch extrovertovm tak sa k slovu jednoducho nedostane, ani keby chcel

Poznám pár introvertov, sú to super ľudia - len sa lepšie prejavia keď sú v spoločnosti len jedného človeka a nie viacerých. Ako napríklad môj priateľ



Nikdy by som nepovažovala takýchto ľudí za hanblivých strachoprdov, ktorý majú v hlave prázdno, ktorý nemajú nápady a orginalitu... NIKDY.



Len niekedy... mi to lezie na nervy, že to z vás ide ako z chlpatej deky. Pretože keď nereagujete spontánne, ale tak, že si slová starostlivo vyberáte a niekoľko krát si prebehnete vetu, čo chcete povedať, v hlave - tak sa tá veta stáva nie dobre vystihujúcou, akútnou, ktorá by PRESNE zodpovedala vašemu citovému vnútru - proste ja neviem, čo sa s vami vo vnútri v skutočnosti deje, lebo vaše vety sú niekedy fakt nevýpodné (niekedy!!!) a ja začínam byť z toho nervózna Neviem, či mi chápete



Nuž, ale tak prehovorila extrovertka od kosti, tak si ma nevšímajte. Ja si tu len tak sama blábolím do vetra a som spokojná
 fotka
flemi  9. 2. 2012 09:11
nie je to únavné, tieto boje?



inak, aj mňa občas vytáčajú tie psycho-tézy o tom ako sú sangvinici-flegmatici najlepší ľudia, pracovníci..proste, spasitelia planéty



je pekné, ak je dakto duševne celkom vyrovnaný, ale bez cholerikov a melancholikov by sme nemali spoločnosť, vedu, umenie.....
10 
 fotka
marfushka  9. 2. 2012 12:01
prečo by som mala introverta meniť na extroverta ?! wtf ? ...akože byť extrovertom je niečo viac ? že je potrebné na neho introvetra zmeniť ?
11 
 fotka
borovy  9. 2. 2012 14:17
ja sa vraj nestratím ani vo veľkej spoločnosti, ale za extroverta sa nepokladám.

aj tak myslím, že väčšina ľudí je niekde na pomedzí medzi in a ex. na nervy lezúci ukecaní extroverti, ktorí majú stále potrebu kecať, sú hrozní. zaspatí introverti tiež. oba extrémy sú zlé, preto treba nájsť nejakú strednú cestu.
12 
 fotka
abbey4real  9. 2. 2012 14:21
pekne si to napísala , tiež mi ide hrozne na nervy ked kamarátka, ktorá sa s niekym koho pozná 5 minút rozpráva akoby ho poznala celý život , začne rozoberať to aká som nekomunikatívna a podobne ...
13 
 fotka
poem  9. 2. 2012 16:35
súhlasím, toto je ako manifest introvertov, bojujme za seba



Pekne a výstižne napísané
14 
 fotka
ericca  9. 2. 2012 16:36
V tomto sa úplne vidím...

..
15 
 fotka
1topsecret  9. 2. 2012 17:21
Som introvert a je mi fajn

Len niektorí ľudia žiaľ nechápu .
16 
 fotka
ohavnost  9. 2. 2012 17:29
ako keby si o mne písala...

jediné, čo mi fakt vadí je veľmi veľká skupia cudzích ľudí, inak mám spoločnosť rada
17 
 fotka
gabushka  9. 2. 2012 21:04
ako keby to je o mne.. ale to je fakt, vo väčšej skupine som tichá,ale keď som s niekým sama, tak by som kecala a kecala..
18 
 fotka
dogyno  10. 2. 2012 09:59
si na nich moc mäkká, všetci by mali vykapať, lebo len kecajú a nič nespravia
19 
 fotka
kofolavsrdci  10. 2. 2012 18:42
Súhlasím s väčšinou. Aj ja som takmer stále v skupine ticho, buď preto, že pozorne počúvam ostatných alebo preto, že ma absolútne nebaví, o čom ostatní rozprávajú Avšak vďaka tomu budím v ostatných pocit, že som to úbohé hanblivé dievčatko. Priznávam, že sa nepúšťam do nejakých spoločenských interakcií (ako napr. s autoritami a neznámymi) dobrovoľne, rada len sedím doma a netrhá mi žily, že polovica mojich kamarátov sa v tej chvíli spolu opíja a zabáva v nočnom klube. Ale to len preto, že mám rada svoj priestor potrebujem nejaký ten čas pre seba.



Nesúhlasím len s posledným. Podľa mňa sa môže stať z extroverta introvert a aj naopak. Niektoré životné situácie to proste vyžadujú. Alebo sa niečo udeje a človek kompletne zmení myslenie a štýl života. Ale to je len môj názor. Super článok.
20 
 fotka
evenie  10. 2. 2012 21:51
PRESNE !!! ĎAKUJEEM !!! niektorým ľudom nie a nie vysvetliť a ty si to zhrnula úplne úžasne !



"ma občas nasiera, keď ma niekto berie ako hanblivú chuderu, čo si zrejme nedokáže otvoriť ústa a viem, že v tom nie som sama.



introverti sa o seba dokážu postarať aj sami a sami vedia, čo je pre nich najlepšie, tak sa ich nesnažte zmeniť. skôr to skúste pochopiť."



súhlas, ale ja som sa už naozaj začínala báť, že v tom sama som !!!





Možno na záver len toľko, že vo všeobecnosti, podľa mňa, deliť ľudí na zarytých introvertov a extrovertov je nezmysel, pretože všetko to naozaj závisí od situácie v akej sa daná osoba nachádza
21 
 fotka
antifunebracka  22. 8. 2016 16:37
A čo my, ambiverti?
Napíš svoj komentár