Už dlhšie sa nad tým zamýšľam a určite niesom jediný. Od malička do nás hučia, že sa treba správať fér, že svet je spravodlivé miesto... Z rozprávok vieme, že dobrá, chudobná Popoluška porazí zlé a namyslené, rozmaznané, nevlastné sestry... Každý je v niečom horší a v niečom lepší.

Takýto svetonázor si máme vytvoriť. Ale čím som starší a čím viac vedí vidím, tým mám väčší pocit, že je to úplný bulllshit. Vesmír nieje spravodlivý a náš maličký svet nieje výnimkou. Môžme to intelektuálne poprieť, môžme si vymýšľať zložité teórie o šťastí a rozličných prioritách, môžme zúriť a búchať hlavou do steny, keď si uvedomíme, že to všetko bolo aj tak nanič.... Pravdou ale stále ostanne, že niektorí z nás sú lepší a iní horši. Každý a jeden z nás by chcel byť inteligentný, bohatý a pekný, lebo všetci dobre vieme, že práve podľa tohoto nás budú ostatní súdiť. Ale načo teória a kecy, dáme si reálny príklad.

V poslednej dobe zaplavili internet desiatky videí, kde rapavý trtko v 30-ročnom črepe zastaví pri krásnej babe a, čuduj sa svete, ona k nemu nenasadne. Keď k nej ale príde fešák na vymakanom športiaku, situácia sa zmení a oni tým preukázali, že je zlatokopka. Teda aspoň si to myslia. Tak za prvé, čo je na tom zlé, že ženská má vkus a vie čo chce? Nemá snáď na to právo? Pozrime sa na to v opačnom garde. Ktorý z vás, moralistov, by nastúpil k nejakej spuchline do embéčky? A ktorý by dal prednosť kočke na Lambe? Ruku na srdce... A vlastne nám netreba ani opačné garde, osobne by som si kľudne sadol do fára k neznámemu pohoďákovi (veď sa aspoň preveziem), než do poľského fiatu šoférovaného človekom s chuťou po malých deťoch v očiach. Každý z nás súdi. A potom odsudzuje tých, čo súdia. Pokrytci...

Kde je ten problém? Ako som naznačil už skôr, je to naše ego a naša neschopnosť zmieriť sa s tým, že "ja niesom najlepší". Úprimne si myslím, že každý a jeden chalan, ktorý odsudzuje "zlatokopky" z takýchto videí tak robí len preto, že sám dobre vie, že on si take niečo nemôže dovoliť. Alebo je to boháč, ktorého už nebaví deň čo deň odhadzovať spred domu krásne baby lopatou. (Haha). Tá prostá a jednoduchá pravda, ktorú kazdý pozná, ale každý sa ju bojí vysloviť, či vôbec o nej rozmýšľať, nás núti nenávidieť a závidieť ľuďom, ktorí mali viac šťastia než my..

 Úvaha
Komentuj
 fotka
karlotiskot  2. 11. 2014 23:05
Čakal som brak v ktorom sa ďalší očividný kokotík vyplakáva z toho, že ho ženy určite neprehliadajú kvôli jeho pribrzdenosti, ale kvôli jeho autu. Takže príjemné prekvapenie, že to nakoniec bolo o dosť duchaplnejšie ako sa názvom zdalo.
 fotka
mrchozrut  2. 11. 2014 23:09
no ono dla mna mozes ocenit schopnost zarobit majetok a pritom nebyt zlatý kop, kazdopadne palec hore za posoltvo tolerancie ktore si nam blogom priniesol, nemozem nez suhlasit.
 fotka
thebad  2. 11. 2014 23:40
@karlotiskot Plačúcich je veľa, ale nikdy nikto neprepasie príležitosť prísť im vynadať. To som využil, keďže ako nový, ešte aj anonymný bloger nemám veľa iných možností, ako zaujať. Taká malá, nevinná nie-tak-celkom lož

@mrchozrut Nech už oceňujú ich schopnosť zarobiť majetok, alebo ich schopnosť zacvakať im behanie po značkových obchodoch, je to ich vec. Nikto nesprdne babu, ktorá povie, že na chalanovi obdivuje inteligenciu, zmysel pre humor, blabla... Ale baba obdivujúca fyzickú krásu a prachy je automaticky zlá. Prečo? Nuž, inteligencia a zmysel pre humor sa nedajú objektívne zmerať (nie, IQ testy sú nanič), zaťiaľ čo pri peniazoch niet o čom. V prvom prípade si môžem povedať, že som múdrejší a vtipnejší, len som ju proste nezaujal. A moje ego neutrpí. Ale urobiť toto s prachmi? Preto sú tie zlatokopky také zlé, lebo nekompromisne ničia mužské egá. A ženské egá vlastne tiež, logika skrývajúca sa za tým je už teraz zrejmá.

Nie, niesom bohatý fešáčik, ktorý sa obhajuje, ani loser neschopný sa prihovoriť babe. Nazvime ma priemerom. Skrátka sa viem na veci pozrieť s nadhľadom a akceptovať existenciu ľudí lepších odomňa. Fascinuje ma, že ľudí s touto schopnosťou je tak málo. Preto som to vlastne aj napísal...
 fotka
karlotiskot  2. 11. 2014 23:49
@thebad ...alebo zdieľať ich názor. Nuž šťastie že patrím k tej tebou spomenutej skupine a vyšlo to tak že som ostal milo prekvapený.
Napíš svoj komentár