Na úvod: rozhodla som sa spraviť nejaký priebežný rebríček pesničiek, ktoré milujem. Prvých top 10 pesničiek skúsim zostaviť z playlistu Top Rated na iTunes, to znamená z 5-hviezdičkových pesničiek. Aby u mňa pesnička získala 5 hviezdičiek, musí ma úplne na prvé počutie zaujať, ohúriť, proste doniesť ma do nového sveta. A takých nie je veľa. Tak skúsim teda:
1.) Patti Smith - Pissing in a River
Toto je moja najdlhšie obľúbená pesnička. Môžu to byť tak 4 roky, čo ju zbožňujem. Až tak, že keď ju Kráľovná Rocknrollu zahrala na oboch koncertoch, na ktorých som bola, plakala som ako malé dieťa. Obrovská sila je v jej hlase, v texte, v hudbe, v tom sóle... Neopísateľné. Vždy si ma dostane. Nie a nie sa opočúvať. Geniálne.
2.) The White Stripes - Hotel Yorba
Energetická, pozitívna, chytľavá. Skvelá. Kvalitná. Akustická.
3.) The Adolescents - Kids of the Black Hole
Asi najdlhšia punková, resp. hardcore punková pesnička, akú poznám. Milujem HC punk, je to môj obľúbený žáner a preto v tejto top desiatke určite Adolescents nemôžu chýbať. Text je vynikajúci, opisuje scénu, už len vidím tých skaterov ako jazdia po uliciach špinavého mesta s názvom Los Angeles, rozbíjajú okná a utekajú pred policajtmi. Do budovy zvanej The Church. Na nejaký ten gig.
4.) Joy Division - Something Must Break
Prečo až 4. miesto, no prečo, keď Ian tak skvele opísal moje pocity, keď bol úplne v mojej situácii, keď tá pesnićka je taká skvelá?
...pretože keď ju počúvam, mám chuť spraviť to čo on.
5.) Black Flag - Nervous Breakdown
jedna z tých, keď ma život sere. Ale udávala rytmus celému žánru, nesmie tu chýbať! Má v sebe energie na 50 skupín. Toto je punk, nie Konflikt. Black Flag mali attitude.
6.) The Velvet Underground - Heroin
Geniálna pesnička. Geniálna. Lou Reed je boh. Nič viac. Pure awesomeness.
7.) The Strokes - Hard To Explain
Síce The Strokes poznám len krátko, som si takmer istá, že túto pesničku budem mať ešte dlho rada. Taká flegmatická. Normálna. Bez pretvárky. Takí sú pre mňa The Strokes. Takto momentálne rozmýšľam, ako je to opísane v Hard To Explain.
8.) 7 Seconds - 99 Red Balloons
áno, cover tej crappy pesničky. Ale veľa pre mňa znamená. Veľa spomienok, veľa myšlienok.
9.) Slobodná Európa - Miss Underground
pretože bola jeseň, kritický rok a končilo leto desivých spomienok. a keď si toto pustím, spomeniem si na časy, ktoré boli jednoducho fajn. bez problémov.
10.) The Kooks - Seaside
nevinná, pomalá, pekná. Vystihujúca.
(*nič to nemení na tom, že medzi moje úplne najviac najsamobľúbenejšie kapely patrí Minor Threat a iné pankovice)

Jou jou. Teraz druhých top 10, momentálnych top 10. Ako sa teraz cítim. Tu je to aha:
1.) The Rosewood Thieves - Los Angeles
2.) The Strokes - Someday
3.) The Adicts - I Am Yours
4.) The Velvet Underground - There She Goes
5.) Joy Division - Transmission
6.) Hopes Die Last - Tempus Vincit Omnia
7.) The Shins - Pink Bullets
8.) The Faces - Ooh La La
9.) The Perishers - Nothing Like You and I
10.) Ludwig van - 9th Symphony
ďakujem za pozornosť. Hlúposť, viem, ale ak niekto počúvate aspoň trochu podobnú hudbu, ozvite sa lebo ja nikoho takého nepoznám.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár