Ako pravdepodobne zainteresovaní ľudia vedia, 20. augusta sa v bratislavskom klube MMC odohral koncert The Adicts, čo bolo dosť očividné vzhľadom na kopu pankáčov alebo punk-milujúcich ľudí stojacich pred klubom. Číra, čierna farba ale aj pestrofarební, ľudia vyzerajúci ako Alexboy a jeho droogs... Všetko možné, len nie normálni ľudia. Tí "normálni" nevedia nič iné, len čumieť z autobusov. Však.
Ako predkapely nakoniec vystúpili HT a Vandali. HT komentovať nebudem, nemám ich rada a aj naživo mi prišli ako ozaj hlúpa kapela, no Vandalom koncert rozhodne vyšiel, zahrali pesničky aj z nového albumu a celkovo ich vystúpenie bolo na úrovni. Som rada, že na Slovensku máme takú kapelu.
No ale poďme k hlavnému programu. Vandali dohrali, poodnášali si svoje veci z pódia, do reprákov pustili potichu RHCP a my sme čakali pod pódiom do jedenástej, kedy sa z reprákov začala valiť titulná pesnička z filmu Mechanický Pomaranč. To už všetci vedeli, že jedna z ich najobľúbenejších kapiel je na dosah ruky (okrem tých sociek na chodníku pred klubom, ktoré sa rozhodli spiť ešte pred koncertom, aby z neho nič nemali a mohli sa potom na tom smiať so svojimi úžasnými kamarátmi - prepáčte ale tak to je). Následne začala hrať ďalšia pesnička, ktorú máte možnosť poznať hlavne z už spomínaného filmu A Clockwork Orange a červenovlasý týpek predo mnou mi povedal: "To je Ludwig van!" a ja mu na to: "Ja viem, 9. symfónia" a pocítila som spriaznenie Klasická verzia sa zmenila na punkovú s príchodom Adicts (počuli ste už niekedy punkovú verziu Beethovena?!) a potom už začali hrať svoju hudbu. Prvá pesnička bola Joker in the Pack; pogo bolo neskutočné, nálada ešte viac. Na pódiu banda identická s tou z filmu a okrem toho ešte Monkey klasicky oblečený ako klaun. Všade okolo fascinujúci ľudia, malchicks, devotchkas, jedným slovom - droogs! Playlist sa mi zdal skvelý, hrali veľkú väčšinu mojich obľúbených pesničiek, čo znamená Easy Way Out, Steamroller, I Am Yours samozrejme, Viva La Revolution, Chinese Takeaway bol podľa mňa asi najväčší nářez, ďalej aj Angel, Lets Go, Tango a ešte viacero ďalších. Nezabudli hodiť tričko, paličky od bicích, karty a ešte kadejaké pestrofarebnééééé papieriky.
No čo vám budem rozprávať, bol to neskutočný, neuveriteľný, awesome, amazing, exciting, proste BOŽSKÝ zážitok, ktorý by ste museli prežiť, aby ste pochopili. Ak tu budú mať ešte niekedy koncert, tak na ňom stopercentne nebudem chýbať. a ani vy by ste nemali. Vrelo odporúčam (a úprimne ľutujem všetkých vás, ktorí ste nemohli prísť, naozaj úprimne)!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
thiness  24. 8. 2010 10:56
Aaaaaaach Ešte viacej ľutujem, že som tam nebola!
 fotka
gabushka  25. 8. 2010 22:56
keby bolo tých 12 éčiek
 fotka
naconazov85  30. 8. 2010 17:37
Ja fakt neviem či som bol na tom istom koncerte ako ty. CHVM nehrali? HT bolo slabé? Ja som bol nadšený keď pustili pieseň punk, aby ukázali tým 15 ročným debilom. Vandali? Boli dobrí to uznávam, ale pre mňa je to mŕtva kapela. A ešte poznámka. Predpokladám, že máš rada aj Zónu. Tak sa opýtaj Koňýka ako si mohol vychutnať jeho obľúbencov v zákulisí. Opäť sa raz predviedol.... Inak poznámka. Ani ja nemám rád HT, ale budem objektívny. Boli viac než dobrí, lebo oni bežne svoje koncerty odfláknu.
 fotka
transplantovana  30. 8. 2010 18:37
zavudla si na CHVM, HT odpálilo najlepší koncert, aký dali, odkedy hrá na base Sveťo a Vandali boli skvelí až na to, že sa mýlili a kazil sa im zvuk.

prehlásila som to za akciu roka,a to je čo povedať, adicts boli najlepší koncert, aký som kedy videla, a to som na koncertoch stále a videla som každú druhú slovenskú garážovú kapelu.

je trápne hovoriť na ľudí, ktorí nepočúvajú punk, že vedia iba pozerať z autobusov...
 fotka
thesixthidle  30. 8. 2010 21:59
@ naconazov85 : tak prepáč že sa mi HT nepáčili. Nevidela som žiadny ich iný koncert, možno to bolo tým.

@ transplantovana : s tými "normálnymi" ľuďmi si ma mierne nepochopila. Myslela som na ľudí, ktorí o sebe prehlasujú že sú normálni a odsudzujú tých, ktorí sú iní. Nemyslela som ľudí, ktorí nepočúvajú punk.
Napíš svoj komentár