365 nepopísaných strán, nová kapitola, nové začiatky

Veľa ľudí bilancuje, hodnotí klady a zápory predošlého roka, spomína na najkrajšie a najsmutnejšie chvíle, čo im starý rok vzal a čo dal. Prajú si aby nový rok bol lepší ako ten predchádzajúci, priniesol viacej radostí, úspechov či naplnenie snov.

Ja si prajem aby nový rok bol minimálne rovnako dobrý ako bol ten starý. Nemusí byť lepší, ale nech je aspoň dobrý. Prajem si aby som bola lepšia JA. Prajem si:

- aby som sa viac tešila z maličkostí aj v tých najtemnejších životných chvílach

- aby som bola viac pozorná k svojmu okoliu -aby som venovala svoj čas ľuďom, ktorí o to stoja, s ktorými sa dokážem tešiť, pomôcť, plakať, vystrájať, bez výčitiek ukázať SVOJE JA. Venovať sa rodine - babkám, mame a asi aj otcovi

- aby som nesúdila druhých. Nikdy.

To ma privádza k ďalšiemu kroku - byť spokojná sama so sebou:

- viem,že spokojná budem, keď schudnem, keď prestanem svoj čas tráviť nič nerobením v posteli a snívaním o tom, čo by bolo keby. Keď sa prestanem báť pádov, zlyhaní, sklamaní, nepravých lások. Keď sa budem zdravšie stravovať- nechcem jesť mäso, vajcia a múku. Rozšíriť si všeobecný prehľad, naučiť sa nový jazyk. Veľa tancovať! Milovať, bezhlavo a dávať mu to najavo. Bez presadzovania svojho ega. Čítať, tvoriť a spoznávať. Chodiť do prírody namiesto nákupných centier. 

Jednoducho byť sama sebou, robiť to čo chcem bez strachu,nehanbiť sa za to kto som a tak byť šťastná. Aj bezdôvodne. Keď budem šťastná ja, budú to cítiť aj ľudia okolo mňa a možno im spravím pekný deň. V dnešnej dobe je dôležité vnímať to dobré, šíriť dobré vibrácie a lásku. Začať treba od seba. Pre seba. Pre svet.

Tak snáď 17tka mi pomôže byť lepšou dcérou, vnučkou, priateľkou, kamarátkou, susedou, opatrovateľkou, zamestnankyňou, študentkou,...lepším človekom.

 Denník
Komentuj
Napíš svoj komentár