Človek sa vraj najlepšie učí na vlastných chybách.. Ale čo sa stane, keď ich urobí oveľa viac ako by kedy plánoval a chcel? Buď sa zbalí do klbôčka a vzdá všetko ostatné, lebo ľudia ktorí boli všetkým už nie sú ničím, alebo sa zdvihne a uvedomí si že nie je dôležité to čo by chcel a nemá, ale to čo naozaj má.

Posledné mesiace som si vyberala prvú možnosť. Tých pár ľudí o ktorých som viac či menej vlastnou vinou prišla mi nedalo spávať, kazilo mi akúkoľvek radosť z čohokoľvek. Zožierala som sa neustále rozmýšľaním o tom čo si o mne môžu asi tak myslieť a prečo, výčitkami ako som sa správala a ako som sa mohla správať a pocitmi samoty a zbytočnej sebaľútosti.

Nie som neomylná, robím veľa chýb, správam sa niekedy ako decko a očakávam až mierne vyžadujem od iných to čo väčšinou sama nerobím. Všetko to viem. A zrazu keď je všetko uzavreté si človek uvedomí čo je naozaj dôležité a keby dostal ešte šancu koľko toho vie napraviť a urobiť inak. A ešte pred pár dňami by som sa opustila a bola smutná z toho že tú šancu už nedostanem. A dnes? Dnes som šťastná za to čo naozaj mám. Darmo plakať nad niečím čo ja sama nezmením ani neovplyvním a druhá strana záujem nemá.

A tí čo mi za to naozaj stoja, aj keď sa nestretávame poslednú dobu? Tí už dostali správu o tom že o nich nechcem prísť, aj keď dúfam že to stále vedeli a čo s tým urobia, to už je na nich..

Myslela som že keď ma láska opustila, už nič v mojom živote viac nemá zmysel. Trvalo to dlhšie ale zistila som, že láska sa nikdy nestratí, láska sa len pretransformuje a nájde sa na miestach kde si ju predtým nikto nevšimol a až keď človek prestane byť sebecký a predpokladať že sa celý svet točí len okolo neho a jeho trápenia, až vtedy zistí, čo je v jeho živote naozaj dôležité a koľko toho má. Bez Neho som ostala ako neúplná bytosť a akákoľvek snaha mojich priateľov ma dať dokopy sa nedarila. No keď sa dnes poobzerám okolo seba, neverím vlastným očiam a nechápem ako som si po tom všetkom zaslúžila takých ľudí ako mám. Priatelia odpusťte mi moje chyby a omyly prosím, bolo toho veľa, ja viem..

Ste tou najlepšou časťou zo mňa.

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
dconan  13. 9. 2013 15:05
Zakon zachovania laska
Napíš svoj komentár