Dnes som žiakom vysvetľovala podstatu sokratovského rozhovoru. Ako viem, že ma nepochopili? "P. učiteľka, to je to, čo vy robíte počas našej ústnej odpovede." No budem im brániť, ak zo mňa robia Sokrata v sukni? Keby mi radšej povedali, že som kosť (počkať, to mi ľudia hovoria často, len s tým urážlivým podtónom), ale aj inteligenciu beriem.

Vtedy som sa zamyslela. Mám totiž narodeniny, tak premýšľam, či som vôbec dospela alebo je to ešte stále len číslo. Vymazala som dátum svojho narodenia zo sociálnej siete a prišla na to, že je to fajn. Nejde mi o to vedieť, kto si to pamätá, pretože viem, že aj ja zabúdam. Skôr potrebujem minimalizovať. Neviem, či to dokážem vysvetliť... Proste prichádzam pomaly na to, že menej je naozaj viac. Takmer vo všetkom. Ale ešte viac sa mi páči, že sa učím vytesniť ľudí, ktorým za to nestojím, hoci mi to vždy prišlo príliš cynické. Bola som presvedčená, že musím byť vďačná za každého človeka v mojom svete, novehoči starého. Ale takto to asi nefunguje. Nevravím, že sme ako kino s obmedzenou kapacitou. Skôr sa snažme byť ako záhrada na dedine - nie enormne rozsiahla a preplnená, len dostatočne veľká pre naše potreby a hlavne... útulná a domácka. Musíme "ju" mať radi.

Ako napísal Kurt Vonnegut v diele Matka Noc: "Když mužeš, miluj se. Udelá ti to dobre."






 Blog
Komentuj
 fotka
condition  16. 9. 2016 20:12
Veľmi pekne napísané, a aj som z toho pochopil prečo vlastne niekto trpí aj keď nemusí Minimalizmus je veľmi trendový a tiež som sa ho chytil, otázka je že keď má človek takú tú svoju záhradku či sa potom ťažšie nerozširuje, či sa tak neuzatvoríme do svojej "komfortnej zóny"
 fotka
titusik  16. 9. 2016 20:23
@condition až som sa zamyslela Ale ako "dostatočne veľkú " záhradu som myslela záhradu podľa vlastného gusta. Ak to bude pidi záhradka a nám to bude vyhovovať, tak je to správne. Ale ak sa niekto cíti komfortne vo veľkej, aj to je dobré. Len si nevytvárajme také, ktoré vyhovujú iným a nam nie.
 fotka
condition  16. 9. 2016 20:26
@titusik Veru, treba mať život vo vlastných rukách Keď odovzdáme opraty niekomu inému, už ako keby sme tu ani neboli alebo ako by som to nazval
 fotka
willbebetter  16. 9. 2016 22:09
Ako som nedavno citala, dospela si vtedy, ked ta na Vianoce najviac potesi spotrebic do domacnosti, ktory si nemusis kupit sama

ale to s tym vytesnovanim sa veru aj ja prave ucim...a naozaj ucim...nejde mi to lahko.
 fotka
johnysheek  17. 9. 2016 00:09
@willbebetter tak to sa tesim, ze este dlho nedospejem

@titus ale to ze si kost ti myslim uz neraz naznacili viac ci menej priamo, tak nehraj formu (a tentokrat myslim ten lepsi vyznam )
 fotka
dog_food  27. 11. 2016 20:17
toto som si presne dnes potreboval prečítať
 fotka
titusik  27. 11. 2016 20:42
@dog_food pre teba všetko
 
 fotka
tequila  11. 4. 2024 16:16
krasna myslienka na zaver
Napíš svoj komentár