Končíme. Pomaly. Už len vysvedčenia, 4 dni v júli a hajde do sveta bez referátov z wiki a bez červených pier.

Na prázdniny sa momentálne teším rovnako ako po štátniciach. Ľudia si nás, učiteľov, v jednom kuse berú do "huby", lebo je nám sveta žiť, lebo máme 2-mesačné leháro. Poviem vám to takto... Svoje povolanie milujem a niet krajšieho povolania, ktoré by som chcela robiť. Ale ak mi niekto ešte raz povie známu vetu o letných prázdninách, chytím ho za gule (alebo niečo iné) a nepustím. Učím len 2 roky, ale stačilo to na to, aby som zistila, že keby sme po tých 10 mesiacoch s pubertiakmi alebo malými diablikmi nedostali možnosť vypnúť, vyhoreli by sme do 5 rokov (alebo skôr). Každý jeden deň chodiť medzi mladých ľudí, riešiť ich problémy, ťahať ich, brzdiť, motivovať, zaujať, vychovávať, starať sa, učiť, dávať im, ale aj brať... nedá sa to bez toho, aby to na vás nezanechalo stopy. Odkedy pracujem, škála mojich pocitov sa tak rozrástla, až je to neuveriteľné.

Dnes sme boli na brannom cvičení. Bolo úžasne, uvoľnene, niektorí aj trocha unudene, unavene, ale aj tak nad očakávania. Za svoj veľký úspech považujem to, že som 17-ročného žiaka donútila umyť po sebe misku. Takmer mi utiekol, ale našťastie, kuchyňa bola maličká a úzka, stačila som mu zahatať cestu aj mojím XXS telom. hej... a ešte sa viem pekne usmievať a dvíhať obočie. Ďalší si zo mňa celý rok uťahoval, že viem po maďarsky. Tak som sa ho dnes milo spýtala, či vie, aký je to guláš...

Včera mi žiak povedal, že ja nestarnem.... Ja predsa dozrievam! Za jeden rok som ho vycepovala celkom slušne, čo poviete? Ďalší si však na moju poznámku "Ja nechodím na žiadne pochybné stránky" odkašľal a povedal:"Veď viete ako sa hovorí... Tichá voda..." Toho vycepujem na budúci rok. tretí sa včera sťažoval, že ako som mu mohla dať trojku, keď má priemer 2,9. Tak reku, nech chvíľu počká a opravím mu to.

Každý deň sa vraciam domov nadopovaná a plná zážitkov a nových situácií. Neviem prísť na žiadne iné zamestnanie, ktoré by bolo tak rôznorodé. Niekedy stačia 3 hodiny a ja sa cítim ako po 3-dňovej chľastačke. Potom príde 4. hodina a ja verím na svet bez vojen a na spravodlivých politikov. Ďalší rok už budem triednou učiteľkou. Som už na toľko v obraze, aby som sa bála rodičov a nie deciek. Nemôžeme ich nejak vykázať z celého toho procesu? Svet by bol oveľa krajší...

Ou. Ešte jedna perlička. 2 roky zamestnaná a už viem, že ľudia sú svine. Už len prísť na to, v ktorom ročníku dochádza k tomuto prerodu a nahodiť nové výchovné metódy.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
goodk  25. 6. 2015 21:57
Hlavne dúfam v tvoje bezpečie, že nezdieľaš kabinet s Jánom B. A je veľa pracovníkov čo si zaslúžia 2 mesiace prázdnin a nedostanú ich, takže aj tak buď vďačná.
 fotka
titusik  25. 6. 2015 22:51
@goodk nevidela som ťa ešte pred Tescom... Flákaš sa?
 fotka
goodk  25. 6. 2015 22:55
Čo sa bojíš, šetko bude, teraz musím dohliadať na tvoju učiteľksú kariéru, lebo bezo mňa by ťa deti mohli veľmi rýchlo prečísliť a ty by si stratila vieru v to čo robíš. Ešte stále nie si triedna, to je ďalší bod ktorý s tebou musím prediskutovať, ako to?
 fotka
titusik  25. 6. 2015 23:25
@goodk veď som písala, že už budem! Snažím sa, nie? Chodím aj na školenia, aby som bola sprostejšia a aby som mala raz o 10 eur viac na výplatnej páske.
 fotka
goodk  26. 6. 2015 00:09
Tak to sú len tvoje sľuby, reálne výsledky zatiaľ nevidno, budem budem a keď sa ťa človek spýta že kde máš svoju triedu tak len sklopíš oči. Ale ja v teba verím, tých desať eur časom príd a ty si za nich kúpiš prstene. Študenti o tebe vedia, že máš blog? To by bolo super keby som na strednej zisil, že moja učiteľka má blog.
 fotka
titusik  26. 6. 2015 23:08
@goodk čo by na tom bolo super? A myslím, že aj preto som prestala písať trocha. A ešte že nemám čas. A s tebou je čo? Keď ani noviny nepredávaš, ani sa mi nehlásiš... Fňuk.
 fotka
goodk  27. 6. 2015 00:04
Jakze,sak este 5 dni a mas prázdninu,t akže času bude habadej.
Proste by to bolo fajn, lebo ja som bral učiteľky ako roboty, som si neuvedomoval že majú aj život, tak by bolo zaujímavé čítať si jak sa nejaká z nich sťažuje napríklad na prácu alebo píše ako umývala okná.
Preto, akože preto aby ťa neodhalili? Či preto že nie si triedna(aj keď to nedáva zmyel)? Tak nažívam si svoj život každý deň rovnako tak nie je veľmi o čom hlásiť. Nevedel som, že je pre teba moje hlásenie také dôležité, môžem sa ti hlásiť častejšie ak to osuší slzy na tvjej tvári.
A sleduj ako už používaš učiteľský žargón, že hlásiť (sa).
 fotka
titusik  27. 6. 2015 17:40
Ja sa im sťažujem na prácu naživo. Ale asi by mi bolo blbo, keby čítali všetko, čo mi preletí hlavou. A naozaj nechcem, aby vedeli, ako sa cítim, keď umývam okná.
No mohol by si sa raz za čas HLÁSIŤ. Ruka hore, pán P.M. (fuuu, máš super iniciály! ) sa chce s nami o niečo podeliť!
 fotka
titusik  27. 6. 2015 17:40
10 
 fotka
goodk  28. 6. 2015 11:01
No veď práve to by bolo na tom ešte lepšie, že ty to nechceš, tajné údaje sú vždy viac cenené ako verejne prístupné. Musíš im ukázať, že aj ty si ľudská bytosť, ako Jodie Fosterová v tom filme.
Jasné, že mám Poppins Marry. Ale ja sa nemám o čo deliť, na tvoje hodiny by som chodil aby som dával pozor a vstrebával jemne prepečené informácie, ktoré by si servírovala na tabuľu. Dúfam, že máš aspoň sklenenú tabuľu a fixky a nie hnusné zelené kriedové tabule, ktoré používajú barbari.
11 
 fotka
titusik  28. 6. 2015 20:05
@goodk takže teraz som pre nich niečo ako boh?
A nie, nie sme tak barbarskí. Máme radi svoje hlasivky. A ja ani veľa nepíšem... To nechávam na nich
12 
 fotka
goodk  30. 6. 2015 18:47
@titusik Nie boh, ale robot, možno kyborg. Ale aj to je super, nie? Vidím, že sa učíš rýchlo, že všetko treba nechať na podriadených, za chvíľu zaútočíš aj na kolegov a riaditeľ ti bude čistiť boty. Ale nedá mi ťa neupozorniť, že by si mala vo voľnom čase robiť niečo veľké, to by bola škoda nevyužiť toľko prázdnin.
Napíš svoj komentár