Je to také nádherné, keď ľudia okolo vás vedia lepšie ako vy, čo potrebujete. Tlačia vám to do každého priania, do každej gratulácie, modlia sa za to, vopchajú to do každého vtipu, ktorý myslia smrteľne vážne. Sú takí múdri, dobrosrdeční, myslia len a len na vaše dobro. Svet je krásne miesto.

Nie je tento svet iba obyčajnou počítačovou hrou? Niekto nastavil pravidlá. Vybočenie nie je normálne. Je nenormálne. Vy ste nenormálni.


Každým dňom v školstve sa učím istej tvrdosti. A keď si myslím, že som primerane asertívna, nastane chvíľa, keď by som niekomu zniesla modré z neba, len aby sa nehneval. Som pľandravá povaha. Alebo chvíľa, keď som spokojná sama so sebou a krátku chvíľu na to sa pýtam, prečo to niekomu nestačí.


Tlačia ma do šablóny, v ktorej mi vraj bude dobre. Mimo nej budem sama a budem smutná. Ľudia si začínajú uvedomovať, že som/budem iná a nedá im to pokoja. Robia zo mňa čudáčku. Vtipnú čudáčku, ale čudáčku. Keďže nemám v tomto veku to, čo je predpísané, nesplnila som požiadavky tejto hry. Nieleže mám mínusové body, ale vycapili na mňa značku.

Najhoršie na tom je, že nedokážem prejsť do ďalšej úrovne. Viem, že som blízko, ale tie "mínusáky", na ktorých by vôbec nemalo záležať, ma brzdia a nedovoľujú mať všetko na háku. Keby som ten múr prerazila, možno by som bola šťastná, mimo šablónu, kde pre mňa svieti neónka.


Nerozumiem, prečo sa iní starajú do cudzích životov, prečo ich miešajú, dochucujú podľa vlastného gusta... a hlavne - prečo ich hodnotia!

 Záchod
Komentuj
 fotka
fxx  29. 8. 2016 23:45
tipujem,ze nemas hypoteku,dom,auto,manzela a dve deti,teda ze je tvoj zivot totalne napicu a musis sa zachranit
 fotka
cos45  30. 8. 2016 00:30
Keby to bola aspon normalna pocitacova hra, ale v tejto hre neplatia ziadne pravidla. Kym si na nejake pravidla zvyknes, uz platia ine, celkom cudne, ale zasadne ine. Mladeho cloveka to vsak nemusi zaujimat, od toho by sa mala odvijat vychova, ale casto na to nepridu ludia ani v starom veku, ze zivot nie je o dodrzovani pravidiel. Ano, ludia sa boja vsetkeho cudzieho, vsetkeho, co nepoznaju a vzdy sa budu branit. Nemozno im to vycitat, ked maju strach. Je to v nasej povahe, sme ludia, a mame svoje strategie prezitia hlboko v nasich bytostiach.
Niektore pravidla sa menia rychlo, ine pomalsie a niektore ostavaju na niekolko zivotov. Je dobre mat vlastnosti, ktore odpovedaju kriteriam sucasneho veku, sucasnym ludom, ktori su tak silno presvedceni o tom, ze sa nic nezmeni. Ale ano, zmeni sa. Co bolo dobre dnes, uz nebude dobre v buducnosti. A ked to takto pojde dalej, ludia budu odsudzovat tych druhych, inych a nikto to nebude mat za zle. Ved sa len brania a my robime to iste. Lenze tie pravidla vytvarame my vsetci. O tom, aka bude spolocnost rozhodujeme my. Mozno sa neda zmenit spolocnost za par dni, ci rokov, ale mozeme dat priestor buducnosti. Podla Budhistov sa rodime znova a znova do dalsieho zivota. Ak tomu clovek co i len kusok veri, moze mat utechu v tom, ze o par zivotov bude zit zivot v lepsom, tolerantnejsom Svete. Vo Svete, ktoru si vybudovali spolocne s ostatnymi. Ale ako som spominal, pochopenie vekom prichadza len zriedka, a nema kto odovzdavat mudrost zivota.
 fotka
savvym  30. 8. 2016 02:42
Takýchto ľudí treba vystrnadiť zo svojho života, obetovať ich za seba, alebo sa trápiť tým, že nemilujú tvoje pravé ja. Tvoja psychika je dojebaná, lebo sa snažíš aspoň niečo robiť podľa nich, ale nejde ti to, lebo to robíš pre nich. Vyjeb sa na nálepky, vyjeb sa na všetkých pokrytcov. Nie je zlé poznať, čo na sebe zlepšiť, ale je už za hranicou, keď niečo miluješ, a oni ti hovoria, že ťa milujú tiež, len sa musíš zmeniť na ich obraz. Ako tu jeden chlap písal: Po rokoch mu baba povedala, že buď svoje zvyky zmení alebo sa rozíde s ním... to je jasný znak pokrytectva. Milovala ho podľa svojich predstáv, lenže tie sa nezhodovali so skutočnosťou. Ten chlap je chudák, lebo jeho baba je piča a možno, že aj on jej klamal, že je iný a len si uvedomila, že vôbec taký nie je, ale po rokoch predpokladám, že je naozaj piča, to sa nedá prehliadnuť aký je človek a najmä tento človek to nechápe, teda neklamal zámerne, teda je naozaj piča, čo si nahovárala. No a teraz si zober, že tvoja rodina ťa ako dieťa vidí podľa svojho vzoru, vyrastie z teba správna baba, ale ty nie, ideš si svoje. A oni sa nevedia zmieriť. Hovoria ti, že ťa milujú, ale klamú, lebo keď ťa už poznali do hĺbky, si pre nich neznesiteľná. A tým nehovorím, že nemením druhých podľa svojho. Nemilujem takých, ktorí mi nesedia, proste ich prestávam vnímať.
 fotka
willbebetter  30. 8. 2016 06:38
Myslím si to čo @fxx. A tiež som to mala ťažké s búraním stereotypov v našej rodine, už sa to zlepšilo ale akurát včera mi babka zas rozprúdila krv otázkou kedy sa vydám

Ale inak, príjemné čítať blog od teba drž sa!
 fotka
thrwtchr  30. 8. 2016 11:44
Pravidlo numero uno:
jebať na to, čo si iní myslia.
 fotka
method  30. 8. 2016 15:39
@willbebetter mozno len chce cisto egoisticky vnucence
 fotka
antifunebracka  30. 8. 2016 17:02
Oni pre teba chcú len to z ich pohľadu najlepšie - aby si nebola sama, smutná (podľa nich), aby ťa mal kto ochrániť, postarať sa v núdzi. Nehovorím, že je to správne, ale keď sa na to človek pozrie z tejto perspektívy, nie je to až také iritujúce.
@savvym Nemyslím si vôbec, že tá baba bola piča. Možno naivná, dlhodobo prehnane tolerantná. Keby bola piča, tak by to s ním neriešila, ale trebárs ho podvádzala.
 fotka
johnysheek  30. 8. 2016 21:22
and why do you care?
 fotka
phantasia  31. 8. 2016 15:20
čo sú mínusové body? nech sa pridám do skupinky žien, ktoré neladia s dobou

inak dobre sa to čítalo
10 
 fotka
titusik  31. 8. 2016 20:08
@cos45 @savvym @thrwtchr @antifunebracka oukej, toto ma nakoplo Fakt by som mala zvážiť, čo si od koho pripustím a čo nie. Ak sa niekomu nepáči, aká som, tak ma nezaujíma a posielam mu trójskeho koňa

@phantasia @willbebetter Ďakujem, baby A mínusové body sú tie spomínané v prvom komente.

@johnysheek neviem, slabá chvíľka
11 
 fotka
johnysheek  31. 8. 2016 20:20
zivot je presne o tom obzvlast v tejto dobe, ked kazdy presne vie ako sa maju spravat ti druhy, ale nikto nema ani najmensiu sajnu ako sa spravat sam..

ide o to, aby si ty bola stastna a spokojna.. tak proste bud.. a vesluj a slap ako sa ti chce, a nie ako ti vravia pripadne ako si myslis, ze by si mala..

PS: ale priprav sa i na par padov a "cez hubu" ale aspon budes zit
Napíš svoj komentár