Každý v mladosti porobil pičoviny. Ano musel som pouzit tento vyraz aj ked si zakladam na slusnom vyjadrovani pretoze vhodnejsie pomenovanie ma nenapadlo a asi ani neexistuje.

Kedze ma skoro nikto z vas nepozna uvediem vas do situacie. Urcite chodite vsetci na pivko nie ? No tak ja som si jedneho pekneho velmi dávneho dňa z kamošmi sadol do hospody kde sme toho popili o nieco viacej ako je zvykom. Vlastne co budem klamat je to zvykom. Ked sme uz mali dost ale nie dost nato aby sme prestali a nas rozpocet nedovoloval pit dalej zacali sme ako spravny frajeri rozhutovat.
" Hm co teraz ? ked ja by som si este tresol ". Vsetci boli so mnou samozrejme za jedno. " Ale aj hladny som ". Opat boli so mnou vsetci za jedno.
Po naslednom spocitani koruniek sme zistili ,ze kúpa nejakeho dalsieho proviantu je mozna ( kedze smad bol silnejsi ako hlad volba bola jasna ) bratsky a za spevu vykrocili sme do obchodiku. Vsetko šlo ako po masle na halier presne sme zaplatili nejaku jednotarsku brečku mozno to bola aj okena bohvie. Vsetci boli na nas milí a spravali sa ustretvo. Hned pred obchodikom flaska padla.

A ako spravny frajer som zacal znova rozhutovat. " Nie ako chalosi ale uz som fakt hladny ". Ako inak chalosi boli za jedno. A kedze som bol najhustejsi znich rozhodol som sa tuto situaciu nejako rozumne poriesit. Vravim "pocuvajte ja tam nabehnem a nieco ukradnem pre vas " ( ano spravne prave teraz som sa chystal spravit picovinu ). Nahodil poker face a vosiel som do toho krámu. No a zacal ladovat vsetko co prislo pod ruku teda stiri baliky solenych pistacii dva kusy syra - nivy a tri kusy korbacikov ( neúdenych pre upresnenie ). Este si pochvalujem aky som super ,ze ma urcite nikto nevidel napochodujem ku pokladni z plnymi vreckami stojim a obzeram sa. Vsetko ludstvo na mna z otvorenou papulou pozera. Dedulovi som ukazal fakera ( co si neviem do dneska odpustit ) a samozrejme som sa chystal odist.
A v tejto casti mojho prepracovaneho unikoveho planu nastala chybka. Dvere sa do BOHA nedali otvorit... ! a uz ma len pomalicky chytili dvaja prislusnici zakona pod pazuchy a hrozne milo ma zaviedli do nakeho skladu. Tam my zo vsetkou uctou poradili ,ze ak nechcem dostat hľa ! tymto pelendrekom tak mam laskavo vylozit obsach vreciek. Spraval som sa podla ich pokynov. Dufal som v kladné a promtné vyriesenie tejto zalezitosti. Na moje pocudovanie pri overovani ci som pred tym mal nejaky priestupok sa zistilo ,ze mal.

Takze ma v zapeti nalozili do auta a odviezli na stanicu nebola to autobusova ani zeleznicna stanica co som si do poslednej chvile prial. Spisali sa nejake papiere este raz ma presacovali zapisali vsetko co som mal u seba a ked doslo na krabicku zapaliek... koniec ty debili normalne spocitali kolko ich tam bolo. Dokonca som si posedel v cele prebezneho zadrzania ubohe stiri hodinky z nejakym homelessom ktory celi cas dávil na dlazku predo mna a bol som volnýýý. Az na ten detail ze nasledujuci den prebehol sud a ja som dostal dva roky podmienku. Super nie ? Vsetci kamosi sa my smiali. Oznamenie a pojednavani prislo domou ,do skoli takze vsetci vedeli ze som kradoš.

Mal som v tejto dobe na rováši horsie veci a podmienku som dostal za nevydareny lup orieskov a syrov ktore my mohli aspon nechat uz ked tak. Vtedy my to cele docvaklo ma KARMA existuje. Na kazdeho raz pride jednoducho musi ja som sa poucil a síce stále nasávam ale sekám dobrotu.

Budte dobrý ...

 Blog
Komentuj
 fotka
mixelle  16. 6. 2011 22:38
tomu ver.že budeš sekať dobrotu,ty zloba ... nikdy si mi o tomto nerozprával
Napíš svoj komentár