jasné ide o Hviezdne Vojny ... Sága ktorá ovplivnila viaceré generácie. Dielo započal George Lucas s filmom Nová Nádej v roku 1977 . Tento film vyvolal senzáciu vo svete sci-fi a nasledovala pôvodná trilógia ktorá sa stala kultovou. O 22 rokov neskôr vyšli tri preqvelové časti s ktorými Lucas čakal tak dlho aby sa televízna produkcia čo sa týka špeciálnych efektov dostala na vyžšiu úroveň.  Vzniklo nespočetne mnoho počítačových hier a kníh s tematikov hvieznych vojen. Táto sága má ďalekosiahli lore s hlbokou históriou a vyznať sa vňom je celkom umenie. 

Mohol by som tu písať celý deň o hviezdnych vojnách nakoľko som fanúšik od malička. Dokonca mám vytetovaný svetelný meč xD. Ale Chcem sa vyjadriť k posledným trom sequelovým častiam.
 Čo sa salo stalo sa Lucas predal svoje životné dielo do dielne Disney. Prvé dve sequlové časti boli pre mnohých sklamaním (pre mňa nie xD). 7. Film bol totálny remake starej dobrej Štvorky ,zoznamovali sme sa s novými hrdinami. 8. Film sme navštívili nové planéty spozanli nové tvory bolo tam cítiť pridaný humor čo sme moc predtým nevideli.

No a posledný film ktorý ukončil tento príbeh nekonečného boja dobra proti zlu - Vzostup Skywalkera bol jednoducho epický.
Jasné mnohí ho hejtujú ale ja ako fanúšik som bol uplne unesený, keď som na ňom bol v kine. Zatiaľ sa mi nestalo že by som mal za jeden film toľko krát zimomriavky. Jednoducho akcia od začiatku až pokoniec , film má 155 minút a ani chvílu som si nevydýchol až kým sa film neskočil. Z celého filmu bolo cítiť EPICKOSŤ. Film režíroval J.J. Abrams a musím povedať že odviedol skvelú prácu.
Nový hrdinovia sa vykrištalizovali a naplnili svoj potenciál. Po ôsmej časti sme čakali dva roky na VEĽKĚ FINÁLE. A naozaj oplatilo sa čakať počas filmu sa sa dozvedeli veľa podstatných vecí ktoré dali celej ságe Hlavu aj Pätu. Takže vrele odporúčam každému ... v kine bol somnou aj kamarát ktorý predtým nevidel ani jednu časť hviezdnych vojen a páčilo sa mu to... premňa grandiózne ukončenie 10/10  


Keď sa film skončil bál som sa že už sa nebudem mať načo tešiť ale momentálne rebríčky valcuje nový  seriál z univerza hviezdnych vojen Mandalorian... Baby Joda je momentálne všade ... Seriál je tak úspešný že vrátil Hviezdne Vojny na výslnie a môžme očakávať aj druhú sériu. Taktiež sa hovorí o filme ktorý by mal byť zo života Obi-wana Kenobiho. 

Takže toľko v skratke. Chcel som sa svami podeliť o nadšenie  



 Recenzia
Komentuj
 fotka
nightrain  29. 12. 2019 08:46
Ja, ako fanúšik som maximálne sklamaný. Posledným trom epizódam chýbalo napätie. Nič ma tam nezaujalo, žiadne zimomriavky. Úplne bez emócie.
A seriál mi ani nespomínaj. Väčší amaterizmus som už dávno nevidel.
 fotka
tripsheep  29. 12. 2019 08:48
@nightrain ja si ten posledný film isto ešte 5x pozriem xD
 fotka
nightrain  29. 12. 2019 08:57
Spomenul som si, že zimomriavky som mal chvíľu v epizóde 7, keď Kylo vytiahol meč a išiel bojovať s Rey. Ale to rýchlo prešlo lebo nejaká amatérka a ešte aj neger s ním vyrovnane bojovali.
Aj v epizóde 8 som mal zimomriavky keď išiel bojovať Luke s Kylom. Ale aj z toho nič nebolo lebo on bol duch
 fotka
tripsheep  29. 12. 2019 08:59
@nightrain no hej ale apoň sme videli novú abilitu jediov
 fotka
primitiv  29. 12. 2019 11:50
Ja som sa najprv zľakol, že Chrisova sága skončila. Rozdýchaval som. Potom ma upokojilo.
Napíš svoj komentár