Jednou z vecí, ktoré naozaj nepochopím, sú rodičia...(no dobre, možno to pochopím, keď sa pridám do ich gangu)

Nie že by na nich bolo niečo extra špeciálne a tajuplné, skôr ide o ich myslenie. Napríklad keď mi mama povie, že keď niečo neurobím, prestane sa o mňa "starať" a že je to proste jej dobrá vôľa, keď ma šatí, živý, atď.

Nechápem. Keď chce človek dieťa - teda aspoň väčšina ľudí to dieťa chce a usiluje sa o jeho splodenie - mal by si uvedomiť, že to dieťa bude na ňom závislé. Ale niektorí rodičia to asi berú ako akúsi veľkú obetu.

Ako, neberte ma zle, moja mama je (občas) fajn človek, ale keď sa mi vyhráža tým, že sa o mňa prestane starať, nie som si istá čo si myslí. Ja osobne keby môžem, tak si kľudne hľadám robotu a snažím sa uživiť - je mi jasné, že to nie je ľahké. Ale keďže som stále stredoškolák nemám veľkú šancu sa o seba úplne sama postarať.

A úprimne, ak si rodič myslí, že jeho dieťa si ho bude vážiť, keď sa mu bude takýmto spôsobom vyhrážať, je na omyle (aspoň teda v mojom prípade, neviem ako to beriete vy).

Celkovo všetky druhy vyhrážania sú hlúpe. Najmä keď sa ním snažíte nahnať dieťaťu strach a nútiť ho tak aby vás na slovo poslúchalo.

Aj by som ešte v tejto téme pokračovala, ale zrejme by mi nejaký rodič povedal že "to nepochopím kým nebudem rodič" alebo by prišla moja mama ktorá toto nejako vysnorila a povedala by mi, že ja aj tak nikdy nič nepochopím tak to radšej nechám tak a keď budem aj ja rodič, vrátim sa sem, prečítam si toto tu a zistím či som dobrý alebo zlý rodič.

majte sa pekne a buďte dobrými rodičmi

 Záchod
Komentuj
Napíš svoj komentár