Ide, kráča ako modelka. Myslí si o sebe aká je krásna. Pohľady na ňu padajú.
Krátke šaty, dlhé nohy, ale vraj za to stojí. Tvrdia o nej, že pre slávu urobí čokoľvek.
Chlapi na ňu pozerajú ako na obeť, ženy sa čudujú ako môže vyjsť na ulicu ako štetka a pritom chodiť ako dáma.

Na druhej strane ide v tú hodinu jedna žena. Manažérka, zamestnaná prácou. Telefón v jednej ruke, kabelka v druhej. Má oblečené šaty a topánky na podpätky, ktoré ju už dlho tlačia. Ale musí byť pekná, aj o to tu v tejto práci ide. Nielen mozog, ale aj pekná postava.

Modelka sa chová v práci inak ako doma. Doma je z nej pohodová baba, ktorá chcela len skúsiť svet a podarilo sa jej to. Ano, je pekná a preto si ju možno vybrali. Ale je aj múdra a má priateľa. A rodinu, ktorá vie aká je v skutočnosti.
Ale práca ju už nenapĺňa tak, ako by chcela. Všetci ju berú za hlúpu blondínku aj ked ona sa zapája do rozhovorov o politike, móde a toho čo sa deje. Ale nik ju tak nevníma. Všetci chcú len jej peknú tváričku.

Manažérka, táto mala ťažšie. Musela si svoju kariéru vybudovať, aby bola tam kde chcela. Taká aká je v práci, je aj v súkromí. Len by niekoho komandovala a všetko mala pekne na poriadku. A tak je sama. Ale nápadníkov má veľa. Nie je až taká krásna ako modelka, ale to nevadí. Aj tak ju chcú.
Neznáša hlúpe blondínky a modelky, ktoré si prídu a už im všetci skáču okolo nôh. Trošku im závidí, ale nahlas to neprizná.
Berú ju len ako manažérku a zavolajú ju len ked niečo potrebujú. Na žiadnu párty ju ešte nepozvali, myslia si že by sa tam len nudila. Možno tak pôsobí, ale rada sa zabáva.

Ale tieto dve majú niečo spoločné. Každá chce aby ju brali inak. Najradšej by si vymenili svoje miesta, ale vedia, že to sa nestane.

Každý z nás má nejaké sny, ktoré si chce splniť aj ked vie, že sa nemusia stať. ľudia berú človeka už len preto ako vyzerá. Nemusí byť krásny a už povedia, aký je škaredý, tomu sa budeme smiať. Ale ten človek môže byť v pohode a mať svoje sny. Len je možno tichý a veľmi nedôveruje ľudom, ale nič zlé na ňom nie je.
A možno ked uvidíme modelku, pomyslíme si že je to telo a kus mozgu, ale nemusí to tak byť. Nie každá je hlúpa hus.

 Blog
Komentuj
 fotka
robertgloss  13. 5. 2013 14:48
pekne

...nemožno súdiť podľa výzoru...
Napíš svoj komentár