Zacalo to uz ked som bola mala. Odmalicka som vyrastala skoro viac s mojim dedkom ako s rodicmi bola som u dedka vlastne stale a kazdy den som sa za nim tesila, bol jedinou osobou s ktorou som si uplne vazne rozumela dokazala som sa nim rozpravat o comkolvek hrali sme sa spolu a nikdy som od neho nechcela odist. BOl proste slnkom mojho detskeho zivota bol mi vzorom. My sme z hlboko veriacej rodiny a tak som si myslela ,ze ked sa za neho budem kazdy den modlit tak tu pri mne ostane este dlho a bude ho ten hore ochranovat. No jemu sa to asi nepacilo ,ze mam osobu s ktorou si rozumiem a ked som mala 6 rokov dedko dostal rakovinu a zachvilku nato zomrel.
Uz vtedy som si povedala ,ze tiadny Boh neexistuje no otec ma presvedcil ze to tak nieje a predsa len mala som 6 rokov tak som mu este uverila.
Dalsia takato etapa mojho detstva bola moja zakladna skola. Tu som doslovne pretrpela kedze som nemala som takmer ziadnych kamaratov, bola som tercom posmechu, kazdy den som plakavala a az v tretej triede som si znova nasla cloveka s ktorym som si rozumela moju najlepsiu kamaratku no ani to netrvalo vecne ona bola z trocha chudobnejsej rodiny a v piatej triede som musela prestupit na Gymnazium kam ma rodicina nanutili ani mi nedali moznost vyberu a potom som sa s nou nevydela.
TAkychto veci by som mohla este pisat vazne vela ale tak najhorsia ktora sa mi stala tento rok to uplne zaklincovala. Odmalicka som mala rada zvierata milovala som ich nevedela som si predstavit zivot bez psov maciek a koni. Boli pri mne aj ked som sa nemala komu vyrozpravat a cely svet sa mi otocil chrbtom a takto to vsetko islo hladko az do tohto roku ked mi doktorka oznamila, ze mam alergiu a ,ze ak sa neprestanem stretavat so zvieratami tak sa to prekoti do astmy. No ja som si povedala ,ze ked mi zase chce Boh zobrat moju radost je to vlastne aj urcita cast mojho srdca a ak si mysli ,ze ma nejakou astmou zastrasi tak je naomyle.
Uz teraz berem na alergiu kopu sprejov tak nejake 2 naviac ma nezabiju . Vydrzim vsetko to svrbenie a kaslanie a kychanie aj keby co bolo. Uz sa nenecham zastrasit.
Nespravim mu tu radost.
Najhorsie natom je ,ze ja uz v Boha ani neverim po tom vsetkom co sa stalo a celkovo ked chce Boh mier a vsetko tak preco dopustil vojny? Preco umiera na svete tolko ludi?
Moja babka este veri ,ze ked nam da pozehnanie na nejaku csetu tak sa nam nic nestane a modli sa za nas no ja uz som s takymito recami skoncila. Z donutenia chodim kazdy tyzden do kostola no ked pocuvam tie zvasty a ked sa pozrem na tych ludi ktory tam pomaly spia a tvaria sa ,ze sa tam uprimne modlia tak mi je zle.

Takze aj ked budem cierna ovca rodiny a budem jedna z rodiny ktora neveri tak prosim uz sa zato nemienim hambit povedala som to aj rodicom sice oteca to trocha vzalo a je sklamany no aspon vie pravdu.

 Blog
Komentuj
 fotka
malapohroma  17. 7. 2010 16:31
clanok



forma 0
 fotka
maciatko0985  17. 7. 2010 16:45
nemas to lahke
 fotka
bludiacisvetom  17. 7. 2010 16:53
Louise L. Hay .. spisovateľka, psychologička,, pozri si nejakú jej knihu
 fotka
lilly09  17. 7. 2010 17:10
verím radšej v život ako v boha... možno preto lebo som takto nikdy nebola vychovaná ani nútená... možno verím v niečo čo je a chvíľami sa stará o to dobré alebo zlé čo sa stane...
 fotka
adsy  17. 7. 2010 17:32
Slobodná vôľa
 fotka
d170  17. 7. 2010 17:33
Ja som na tom podobne, 11 rokov svojho života som konala len dobro, každému pomáhala, bola som silne veriaca.A to aj napriek tomu, že som to nemala najľahšie. Ale postupne sa všetko okolo mňa zhoršovalo, ja som "ochorela" a z tej "choroby" som sa nevedela dostať6 rokov aj napriek tomu, že som sa obracala na začiatku na vieru a Boha. Ale aj tak sa to len všetko zhoršovalo a kvôli tomu sa moje detstvo skončilo v 10-tich rokoch.

Chápem, že život nemôže byť len krásny, ale čo je veľa, to je veľa. Ale v Boha už dávno neverím, lebo keby som verila,musela by som ho z toho všetkého obviňovať.
 fotka
chidori  17. 7. 2010 17:36
vieš čo hovorí Biblia? "boh oľutoval vytvorenie človeka, pretože bol hriešny, podľahol hriechu. No i cez to ho miloval a dal mu šancu aby mohol žiť. Dal mu vlastnú vôľu a silu aby mohol meniť svoj život..." na boha sa ti už neobracaj.
 fotka
johnysheek  17. 7. 2010 19:33
Viera a Boh nie su o slovach o tych "zvastoch" ci pravidelnom chodeni do kostola. Viera a Boh, viera v Boha je nieco co ta prevedie zivotom.



Boh sa casto znazornuje ako otec. Ked ti tvoj otec zakaze ist niektorou tmavou ulickou v meste ako male dieta to nechapes. Tazko sa ti chape, ze je tam nieco nebezpecne. Ale otec to vie a preto ti vravi nechod tam.



To iste je s Bohom. Vravis o polenach pod nohy. Predstav si, ze by ti vsetko slo ako by si si priala. Verila by si v nejakeho Boha? Nie. Lebo by si si povedala, ze vsetko dokazes sama. Uz druha vec je, ze by prisiel problem, nieco zle a zrazu by si nevedela co dalej. Zlomilo by ta to.



Bolest, utrpenie a vsetko co nevyjde nas zoceluje. A vsetko to ma svoj zmysel. Nevies este co vsetko ta v zivote stretne a tym, ze sa stalo co sa stalo si pripravovana aby si zvladla co pride.



Ludia umieraju a nikto nevie kto a kedy. Mozes Boha prosit o dlhsi zivot pre niekoho. A predstav si, ze by ho tvoj dedko dostal. Avsak lezal by chory na posteli a trapil sa. Bola by si stasna ze je tu dlhsie s tebou a ze vidis len to ako trpi? nenadavala by si potom na Boha, ze preco ho trapi?



Boh nie je wishbox ako si mnohi predstavuju. Myslime si, ze ked sa ku nemu pomodlime, tak nam vsetko splni. Uvedomujes si vsak, ze ty si sa od neho odvratila? No napriek tomu vravis, ze "On".



Co sa ostatneho tyka. Dal nam slobodu. A my tu slobodu vyuzivame. Stovky ludi ozobracuju druhych len preto aby sami zili v blahobyte a i tak su nestastni. Potom si svoju zlost vybijaju na inych. Vrazdia, droguju a dalsie veci. Ale za vinu to davame Bohu? Dal nam slobodu. Ak by zacal branit zlu a zlym veciam, ta sloboda by pominula a on by pomrel sam seba.



Chyba nie je v Bohu.. chyba je v nasom vnimani a chapani.

Nevravim ze verit musis. To nie. Ale skus sa zamysliet nad vecou z ineho pohladu. Nepozeraj sa vsade ako je vsetko zle a ako sa ti nic nedari a ako ti "Boh" spravil to ci ono. Vsetko ma svoj zmysel a vsetko ta niekam vedie, tvori z teba cloveka. Keby to tak nie je, si ina.



(okrem toho. mnohi ktori zazili i ovela horsie veci ako ty, si ponadavali a hnevali sa.. no napriek tomu neprestali verit a doverovat. On je mimo cas a priestor, ved sam ich stvoril, takze veci, ktore mi zazivame vidi v uplne inom svetle a preto ked budes zajtra nadavat na zlomenu nohu, vedz, ze to ze nepojdes von ta takisto mohlo zachranit od niecoho horsieho co by sa ti stat mohlo)



---

su veci, kedy strucny byt neviem.. :/
10 
 fotka
3mm  17. 7. 2010 23:02
@chidori a co tie pekne casti z biblie o odpustení ?
11 
 fotka
overexcitedgirl  18. 7. 2010 11:48
@johnysheek ..tvoj komentár ma zaujal oveľa viac ako tento blog.. vyjadruje presne to, čo by som aj ja chcela povedať len by som nevedela ako.. ty si to skvele vystihol..
12 
 fotka
johnysheek  18. 7. 2010 15:06
ešte čosi teda..

@d170 ako som už písal i pohrome.. keď si bola tak silne veriaca, prečo si stratila tú vieru. resp prečo si stratila dôveru v Boha. Veď keď mu veríš, tak i keď robí či dovolí konať niečo čo sa tebe nepáči či ti (si myslíš) ublíži, tak tá dôvera by mala byť silnejšia, lebo tým asi niečo sleduje. Ak však povieš, že radšej neveríš, lebo by si ho musela viniť, verila a dôverovala si mu? Nestroskotalo to na tom, že ty si chcela niečo a On videl niečo iné a ty si mu neuverila, nedala dôveru, ale chcela tvrdohlavo len to svoje?



@chidori a práve preto, že nás miluje a dáva nám slobodnú vôľu sa ne neho obracať máme! lebo on je ten "dospelý" a my sme tie "hlúpe deti" ktoré nevedia narábať so slobodou. stačí sa pozrieť na svet naokolo. fakt je ten zlý Boh? nie sme to my??



@semhamforas máš i nemáš pravdu. ale ak je, tak ho zaujímame a veľmi. inak by svet už dávno nebol. lebo to čo sa tu deje mu koná srdce a keby ho nezaujímame a nemá nás rád, tak to proste zničí.. ale on to nespravil, dáva nám nové dni.. aby sme sa poučili..
13 
 fotka
chidori  18. 7. 2010 15:08
@johnysheek obracaj sa na neho koľko chceš, zoder si kolená, vyplač si všetky slzy, on ťa nebude vnímať. To sme predsa chceli, hrešiť a byť čím chceme. Tak nám to dal. všetko zlo vyviera z ľudí, boh nie je zodpovedný za to čo robíme, ani diabol ani nikto. všetko je to v ľuďoch. tak sa na neho neobracaj pre niečo za čo nie je on zodpovedný.
14 
 fotka
depropex  18. 7. 2010 15:36
keď dospeješ, MOŽNO pochopíš.



aj by som ti to vysvetlil, pretože túto hlúpu, najhlúpejšiu a najjednoduchšiu otázku na ktorú je ale dlhá odpoveď sa pýta každý neveriaci , alebo dieťa ktoré málo vie, lenže neviem či by to malo význam



tá otázka "keď je boh tak super, prečo dopustí vojny"



už mi ide na nervy, asi si napíšem na papier vysvetlenie a premnožím to na 10 000 000 krát a bude rozdávať každému ...
16 
 fotka
hajzelodkosti  18. 7. 2010 18:50
@depropex prosim ta ty uz nic nerozdavaj naposledy, ked si chcel rozdavat tak skoro padla wall street
17 
 fotka
jin15  19. 7. 2010 11:10
@chidori nejak to velmi prezivas tvoje videnie sveta nemusi byt to spravne preto by si ho mohla predhadzovat menej nekompromisne...



@velkapohroma Mozno neveris v Boha, ale ak nieco take existuje, dava aj ked berie. S odchadzajucim stastim casto prichadzaju nove myslienky, vecy, ktore ti casto daju viac ako dobry pocit, ktoreho cena sa precenuje. Ak chces never v boha ale aspon sa snaz si z nestastia zobrat aj nieco viac ako smutok a zanevrenie (hug)
Napíš svoj komentár