Chcela by som vám povedať pár dôvodov prečo si zvieratko nekupovať ale adoptovať z útulku.

Na každom kroku vdíte predám psa za výhodnú cenu. Predám šteniatka od dobrých rodičov. etc. POvedzte mi načo tý ludia tie psy množia ked sú ich plné útulky a tam už nemajú pre nich miesto. Každý ten psík má svoj príbeh a možno by bol rád keby si bol ty práve jeho svetlom v tomto príbehu.

Rozmaznaným detičkám nakúpia rodičia šteniatka a ked ich prestanú baviť ich odkopnú ako prašivé psy a čo si myslíte kde skončia? No v útulku.



1. Prvý dôvod je ten ,že takého psíka ako by ste si kúpili určite nájdete medzi stovkami dalších ktoré sedia v chladných kotercoch a čakajú len možno len na teba.
Ja som si v útulku našla presne takého psíka ako som chcela. Našla som si tam čistokrvného westika. Bola som rada ,že som na ňu počkala lebo je veľmi milá a ešte som ju aj zachránila chvílku pred utracacou injekciou.

2. Druhý dôvod je ten ,že psíci z útulkov su omnoho oddanejšie a dokážu si vážiť aj najmenšiu maličkosť ktorú pre nich urobíte a zostanú vám úplne oddaný. Viem to úplne presne pretožč aj ja mám psíka z útulku a je na mňa tak naviazaný ,že sa odomna nepohne ani na krok a ked odídem sedi pri bráne a čaká než sa vrátim.

3.Keby aspoň tým psíkom v útulkoch nešlo o život ale probém je v tom ,že stále prichádzajú nové a nové a miesta neni pre vštky tak tie ktoré sú tam už moc dlho dajú utratiť.

Ja by som vás len poprosila ,že keby ste chceli psíka alebo mačičku tak sa najprv pozrite do útulku a uvidíte ,že si tam nájdete presne takého akého ste chceli. A taký psík sa vám svojou láskou naozaj odvdačí.

 Blog
Komentuj
 fotka
malapohroma  14. 10. 2010 21:21
chyby chyby a spatne pisanie ciarok (za slovom, nie pred slovom, - presne ako tento priklad)

a kritiku ber ako to ze vies kde sa mas zlepsit!!



lebo je to skoda, clanok je fakt super
 fotka
jin15  14. 10. 2010 22:39
@malapohroma podotykam ze slovo "spatne" je nespisovne a umiestnenie ciarok nieje definovane slovenskou gramatikou, pokial dobre viem. Inak po ze a pri zdvojovani sa tiez pisu ciarky A pomlcku po ciarke vidim prvy krat

Ked niekto podava kritiku ohladom takychto veci, mal by si pri tom davat pozor na to ako ju napise

(Dufam ze si to vezmes osobne, ako je to u teba zvykom



@velkapohroma ciarocky ti tam ale chybaju tri inak velmi pekny clanok, ktory sa ma dotkol
 fotka
wanilka  15. 10. 2010 08:38
krásne



Aj ja mám psíka z útulku a je to ten najlepší
 fotka
jin15  15. 10. 2010 10:12
Inak skor ci neskor budem asi potrebovat macicku ^_^ takze sa potom obratim na teba Ale chcem taku co ma rada mysi a tym nemyslim ze sa s nimi rada mazna
 fotka
lussatko  15. 10. 2010 10:59
no, bola som s kamaratkou v utulku, lebo si chcela kupit psika. Nakoniec si ho teda kupila, nezobrala z utulku a to vsetko len kvoli starostlivej tete z utulku, ktora nas k nim nechcela pustit, lebo: "Ako im ja potom vysvetlim, ze si ani jedneho nechcete zobrat so sebou domov?" To som zvedava ako by im vysvetlila to, keby si moja kamoska daktoreho z nich domov zobrala. Ale mas pravdu, psici z utulku su uplne ze najsamlepsi.
 fotka
wanilka  15. 10. 2010 12:19
@lussatko to čo za útulok bol ??

veď kamoška bežne chodí do útulku aj venčiť
 fotka
kissmeplease  15. 10. 2010 13:50
síce nemám psa z útulku, ale našli sme ho na ulici ako malé šteniatko
Napíš svoj komentár