Bolo presne sest hodin ked sme sa tam rozhodli ist, povedali sme si ze nebudeme cakat do dalsieho dna ,ze aj dnes urcite nieco vyberieme.Bolo to tesne pred Vianocami ked bsetci zhanali darceky. A tak to bolo aj u zvierat ,tiez ich pred Vianocami premnozili a kazdy den pribudalo aj 30 novych inzeratov steniatok,maciatok a inaych zvierat. My sme sa ale rozhodli ze si pozreme ine miesto kde sa daju zohnat zvieratka a zadarmo. Isli sme do utulku. Hned ako som otvorila auto ma ovalil psi stekot, no nebol to ten radostny psi stekot ked psik vrti chvostikom a privitava pana, bol to psi stekot ktory volal "vezmi si mna,vezmi si mna".
Prekrocili sme branu a videla som chudatka psy ktore boli v najvecej zime a lezali v tych volierach a ako sme prechadzali tak sa mi tlacili slzi do oci.
Mama mi hovorila no uz si jedneho vyber ale ja som nedokazala povedat ,ze chcem toho alebo toho ja som chcela vsetkych.
Zdalo sa mi to nespravodlive voci tym ostatnym ,ze jedneho si vyberem ten sa bude mat dobre a tych ostatnych nezachranim.PRechadzali sme od vonkajsich klietok k vnutornym kde boli steniatka. Tie lezali pekne v dekach aj ked ich tam bolo asi 20 v malickom kosiku a tlacili sa no nebola im zima.
Chodili sme tam asi 2 hodiny ked nam pani povedala ze prave doniesly westika ktory mal byt utrateny ma velmi tazke tyzdne lebo stale behal po ulici cely zablseny a ocividne bol aj tirany. Isli sme sa na nu pozriet a ako som ju uvidela vedela som ,ze je to ta prava. Pozerala sa na mna tymi malimy ockami a neviem ako to bolo mozne no vsetkych sa bala a ako som ju chcela ist pohladkat ja tak sa absolutne nebala.
Vedela som ,ze je to ona ta ktoru stale hladam , aj ked vtedy nevyzerala moc vabivo bola cela spinava a zarastena a aj dost smrdela no to vsetko ako keby som uplne prehliadala.
Mama sa ma hned pytala ci je to ta po ktorej moje srdce tuzi a ja som hned povedala ano, aj ked som pocitovala ,ze je tam este vela inych psov ale radsej zachranit jedneho ako ziadneho. Teraz mame doma uplne zlate biele klbko stastia a som stastna ,ze som sa takto rozhodla.

A nakoniec najvacsi paradox bol ,ze pred Vianocami bolo v utulku nieco cez 45 psov a ked sme tam isli 2 mesiace po Vianociach tak ich tam bolo 97.
Je to len pravda o tom ,ze kopa ludi si pred Vianocami kupi psika da ho decku ako hracku a ked vyrastie alebo ho prestane bavit tak to odkopnu ako nejaku bezcennu vec. Taketo nieco sa mi vzdy protivilo aj sa mi to protivit bude.

 Blog
Komentuj
 fotka
imosk  16. 7. 2010 17:42
Smutne... :´( ale psik z utulku sa ti laskou za to odvdaci , mozem vediet ako sa vola ?
 fotka
krvaaa  16. 7. 2010 17:51
Minulé leto som strašne chcela psa. našla som si jedného, priam dokonalého na stránke slobody zvierat, no povedali sme si s mamou, že ešte chvíľu počkáme, kým dokončíme byt a tak... potom sme naňho akosi zabudli, ja som domov dovliekla mačku, neskôr mama doniesla psa, šteňa od kamarátky.



A teraz pred nedávnom sme stretli jednu pani so psom s útulku a ako tam o tom vravela, aké je to tam strašné, tak som si hneď spomenula na toho, čo som ho chcela, tak som potom išla znova na tú stránku, či tam náhodou ešte nie je... nebol.



A nemyslím si, že si ho niekto zobral. Pravdepodobne ho utratili.
 fotka
corvuscorax  16. 7. 2010 20:13
je to pekné,ale prečo píšeš bez diakritiky? 5*
 fotka
d170  17. 7. 2010 00:20
Na FB som fanúšikom jedného útulku a občas si pozerám tie neustále pribúdajúce ponuky psíkov, ktoré prešli peklom, je mi do plaču.

A smutné je aj to, že ak si aj ich niekto vyberie, tak často končia adopcie neúspešne a niektorým psíkom sa to nestane raz, ale viackrát, že ich ľudia vrátia :/

Lebo si myslia, že je to hračka a ak zistia, že s tým treba ísť napríklad aspon trikrát denne na 5 minút von a raz za deň aj dlhšie.Prípadne si myslia, že ak psa zavrú to klientky meter krát dva metre a celý deň si ho nikto nevšimne, tak nebude chcieť utiecť.

Je to smutné, aký sú ľudia nezodpovední a bez trochu citu a obetavosti, že nedokáže niekto z rodiny denne venovať tomu psíkovi aspon 30 minút svojho času. Aj ked tých 30 minút určite nie je ideálnych, ale aspon niečo.



A ten psík ti musí byť určite veľmi vdačný, také sú najoddanejšie

Vedia si veľmi vážiť, že sa o nich niekto stará.
 fotka
hysteric  17. 7. 2010 00:31
ja mám spíka zo slobody zvierat ..chúďa tak bola prvých pár dní ustráchaná...ale zvykla si...ale bola týraná to vieme takže sa vela vecí bojí...a niekedy aj na iných psov útočí, ale s maminou to berieme tak že si musela prejsť peklom a apreto sa o ňu staráme ako najviac ide, určite ju nedáme preč...
 fotka
freschmint  17. 7. 2010 16:16
ja nemám žiadneho psíka, ale strašne by som chcela ... v útulku som si už jedneho vyhliadla volá sa Ituška, ale doma mi ju nechcú dovoliť, lebo bývame v byte ... :´(



urobila si dobre, že si si toho psíka zobrala. A naozaj také psíky zvyknú byť veľmi vďačné
Napíš svoj komentár