Možno poznáte a možno nie ten mučivý stav beznádeje, keď neviete zohnať prácu a beriete prosto to, čo príde pod ruku.
Ak ste náhodou ešte nedosiahli oficiálnu plnoletosť danú štátom, robí to vašu situáciu o to horšou. Je jedno, či by ste danú prácu vedeli vykonávať lepšie, než o rok starší človek od vás. Papiere hýbu svetom.

A tak pošlete životopis do callcentra, oni sa vám ozvú a prekvapivo im nevadí, že nemáte 18. Ono im to nevadí z veľmi rozumného dôvodu, ktorý vám dopne neskôr v praxi. Kto by šiel do call centra ak nie ten, kto nemá inú možnosť? Kto by si nechal kydať na hlavu, kto by otravoval ľudí dobrovoľne ak nie je svedok liehovový?

A tak napriek tomu, že píšem recenzie na knihy pre jeden čitateľský magazín a pracujem ako lektorka anglického jazyka pre deti v predškolskom veku, napriek týmto krásnym prácam sedím každý deň za pevnou linkou a zažívam rôzne situácie, ktoré mi okrem zárobku prinášajú mnohé vedomosti o slovenskej nevedomosti.

Čo ma vie prekvapiť niekoľkokrát za deň, je odpoveď respondentov na otázku, v ktorom kraji trvale žijú.

Najčastejšie odpovede: stredný kraj, západný kraj
Najprekvapivejšia odpoveď: petržalský kraj, Lučenec
Odpoveď pri ktorej ma otočilo na stoličke:
"stredný kraj"
"Čiže? To môže byť bánskobystrický ale aj žilinský kraj"
"Som zo Žiliny takže severostredný kraj"

Potom sú situácie, kedy ste v tom stereotypnom kolobehu vďační za prostorekosť ľudí.

"Slečna nehnevajte sa ale pozerám hokej. Finále je a strašne som vykúrený, zavolajte zajtra."

"Paninko zlatá, práve strihám hrozno ale môžte mi prísť pomôcť."

Situácia "Choďte do piče" je bežnou a čo urobíte? S úsmevom poviete "Ďakujem, dopočutia" pretože za vami stepuje supervízor a dbá na predpisy.

A tak áno, robíte zo seba debila. Našťastie ľudia vedia byť aj milí a či už s vami sú ochotní robiť prieskum alebo nie, poprajú vám pekný deň a pevné nervy.

 Denník
Komentuj
 fotka
relieforsaddist  28. 3. 2015 18:05
Mna by asi jeblo v takej robote
 fotka
sheily  28. 3. 2015 18:14
nezávidím ti. ja strašne nadávam na týchto ľudí čo vkuse vyvolávajú a keď zavolajú v nedeľu na obed tak im aj dobre ponadávam.. musí to byť hrozná robota no.
 fotka
pijemzelenycaj  28. 3. 2015 18:15
akoze ja sa snazim byt k nim vzdy slusna, beriem to tak, ze tam brigaduje vela studentov ako ja, alebo ludia, ktori si nenasli inu robotu no..
 fotka
kushi  28. 3. 2015 18:22
Ale náhodou,tá práca dokáže byť občas až zábavná Robila som tam rok dozadu a...asik by som mala spísať tie drísty čo mi ľudia dokázali povedať
 fotka
mojdedo  28. 3. 2015 18:31
ale zas to netreba mat za zle aj tym ludom.. si predstavte situaciu, rozvadzate sa s manzelkou, dvaja kolegova mali nehodu su PN a teraz ich ma clovek zaskakovat, sef vola, ze uz pred 20 minutami ste mali byt na meetingu, ficite teda mestom, zrazu vam skoro decko behne pod kolesa a zazvoni asi 30-ty krat telefon a tam ktosi z call centra...
 fotka
samtord  28. 3. 2015 19:13
Ja som to robil 3 dni
A volal som českým dôchodcom
 fotka
chmelovaslecna  28. 3. 2015 19:39
ja som tam vydrzala 4 dni moja trpezlivost skoncila hovorom kedy mi jeden mily pan povedal... slecna B...? tak sa volate?... ja ze ano? ... nic proti vam, je to vasa praca, ale odkazte vasmu sefovi ze je uplny kreten ... dopocutia uz by som to v zivote nerobila, ludia su strasne neprijemni niekedy
 fotka
antifunebracka  29. 3. 2015 21:29
 fotka
r2d2  29. 3. 2015 23:04
Oh, to som aj ja niekedy v 15 absolvovala...
Najviac ma dostala jedna pani, ktorá nevedela, že holiaci strojček môžu používať aj ženy ("A prečo by som si mala holiť podpazušie?!)

Ale občas, keď to boli fakt jebnutí ľudia (napr. čo si ma chceli vygoogliť, či som ozaj človek) tak som sa zahrala na to, že sa prerušilo spojenie a zložila som
Napíš svoj komentár