Kamarátka napísala celkom zaujímavý blog, a dosť to aj vystihla, 95% ľudí píše blogy o láske, pocitoch alebo totál odveci, čo už, asi je to tým, že 95% ľudí čo sem chodí má pod 18 rokov, ale tak nevyčítam im to, aj ja som bol kedysi pubertiak a aj mňa trápili také veci, možno aj tento blog vyznie odveci, ale nepíšem ho kvôli ľuďom ale kvôli sebe.

Pred takými 10imi rokmi mali mobily tak max. prachatý podnikatelia a internet bolo niečo, čo mal človek nanajvýš ak mu otec pracoval vo firme alebo si zaplatil za hodinu 100Sk v Triu s tým, že rýchlosť bola okolo 5kB/s a padalo to - asi ani nemusím hovoriť, že keď vstupné na slušnú disku bolo 30Sk a veľké pivo okolo 15Sk tak 100Sk sa považovalo za veľký peniaz. Vtedy sme blogy nepísali, vtedy sme SMSky neposieľali, nie - ak niekto niečo chcel tak sa trebalo osobne dohodnúť, ak sa s niekým týždeň nevidíš tak sa trebalo týždeň dopredu dohodnúť a počkať sa na danom mieste v stanovenom čase. Ak mal niekto pocity alebo chcel niečo zo seba dostať tak tu mal kamarátov, s ktorými sa mohol porozprávať alebo to mohol hodiť na papier a uverejniť v preklepoch (Leni, fungujú ešte?).

Darmo, doba bola iná, a aj decká boli troška iné. Hiphop bol totál out hudba, ktorú nikto nepočúval (staré zlaté časy , až na jedného môjho spolužiaka - ale ten bol tak trošku divný. Ale zato ľudia boli vtedy aktívnejší. Živo si pamätám ako sme s kamošmi šlapali v podnapitom stave domov z diskotéky v januári osem kilometrov pešo, čo nebolo nič nezvyčajné vtedy lebo na taxík sme nemali a ani sme si ho nemali ako zavolať. Terajšie decká ledva vládzu prejsť z jedného konca mesta na druhý a už sú unavené. Čo už, odkedy každý sedí za PC, dokonca aj baby (kedysi neslýchané - baba a PC?), majú ľudia menej pohybu.

Mesto bolo tiež troška iné, za tie roky čo chodím von som si to všimol, postupne sa menilo, a musím povedať, že k lepšiemu, ešte živo si pamätám ako mlyn v strede mesta, kde je teraz Bowl a Schoeller, bol roky opustený a vyzeral ako ruina - to isté platí aj pre pešiu zónu - tú začali robiť keď som išiel na vysokú cca. 7 rokov dozadu. Podľa mňa by si mesto zaslúžilo riadnu veľkú disku ako je Castello alebo Royal v Komárne, prípadne Ccx v NZ, ale na to si ešte počkáme, hádam raz klesne tá nezamestnanosť pod 10% a rodičia budú mať viacej peňazí na vreckové

Uvidíme čo bude v budúcnosti. Čo sa mňa týka tiež som sa postupne menil, to či k lepšiemu musia posúdiť iný. V každom prípade som toho niečo prežil a som skúsenejší. Jedna vec sa ale nejako nechce meniť, vždy som mal a asi aj budem mať problémy s babami, ale kašlem na to - chcel som napísať blog o tom ako som vnímal veci keď, som mal ja 15-16 a ako ich vnímam teraz s odstupom skoro jedného desaťročia.

Tí ľudia, s ktorými som chodil kedysi von sú už dávno preč, a len semtam sa s nimi stretnem ako s prízrakmi z dávnej minulosti. Väčšinou sú už rozlietaný po svete a už to nie je ono čo to bývalo na strednej. Každý máme robotu a každý máme svoje problémy. Niekto sa oženil, niektorá čaká deti, niekto skončil ako troska, niekto sa vyšvihol a zarába keš, tie príbehy sú rôzne. Zato ja som ostal tu, stále chodím po tých istých podnikoch, ľudia s ktorými sa stretávam sú odo mňa aspoň o 5 rokov mladší a párkrát sa mi už stalo, že mi baby na diske začali vykať, tak jo, moja veková skupina už veľmi von nechodí, ale tak nepomôžem si - tie baby v rozmedzí 15-18 sa mi stále páčia Dá sa samozrejme namietať, možno som starý pre ne, ale mám pár kamošiek v tom veku, s ktorými sa viem celkom porozprávať. Úprimne poviem, tie baby sú zlaté, vyzerajú dospelo, ale ešte celkom nie sú. Asi ani ja som ešte celkom nevyrástol a preto sa flákam vonku. Ale tak, každý máme svoje chyby, a lepšie o nich vedieť ako sa snažiť tváriť dokonale. Nemyslíte?

 Blog
Komentuj
 fotka
zajcik  14. 10. 2007 15:26
Sice to bolo neskor, ale tiez si pamatam ked som dostal prvy mobil, nokiu 6110, celkom jeba na tu dobu (pred rokom Nase prve auto, pocitac, to su take mile spomienky...ten cas ale bezi. Zachvilu sa stretnem s kamaratmi v krcme a budeme zacinat svoje historky napr: " amatas sa na leto v 95?..." deprimuje ma to. sme tu len na kratko, na vymennom pobyte
 fotka
kacena-1  14. 10. 2007 15:28
hmmm.celkom zaujimave ...ja mam 16..a som tiez zvedava ako to bude ked budem v tvojom veku...uz sa vidim ako budem o sebe hovorit:"aka som bola sprosta,ved sestnastka...atd"..
 fotka
twigi  15. 10. 2007 14:57
absolutne som necakala, ze bude pisat blog o takomto niecom, ale dobry je mno preklepy este funguju ..jasnacka uz netrpezlivo cakame na kupony...a ten zaciatok, aby vsetci vedeli, ma ODOMNA
Napíš svoj komentár