Koľkokrát ste už v živote povedali, že nemáte na niekoho/niečo čas, času je málo, nič nestíhate a podobné veci. Faktom je, že každý z nás má každý týždeň 7 dní po 24 hodín. Celkovo 168 hodín, 7 hodín denne prespíme (priznajte sa, kto počas školského týždňa má čas spať viac ako 7 hodín?) dostaneme 119 hodín alebo 7140 minút.

Takže času máme všetci do jedného rovnako veľa, problémom sú naše priority. Ak niekomu poviete, že naňho nemáte čas, tak klamete. Času je vždy dosť. Všetci ho rozdeľujeme medzi naše priority. To na čo „nie je čas“ v skutočnosti nie je naša priorita, teda nie je pre nás dôležité.

Už si v mysli predstavujem vaše komenty akú máte náročnú školu, veľa priateľov, mimoškolských aktivít a všetko máte veľmi radi a jednoducho sa to nedá stíhať. Máte pravdu, a preto najlepšie je zistiť, čo najviac chcem. Ak človek niečo naozaj chce, tak to stihne, na čo nemá čas, to preňho nie je dôležité.

Ďakujem za venovanie vašich drahocenných sekúnd týmto pár riadkom a dúfam, že vám pomôžu správne nadeliť s najcennejšou komoditou na svete. Ovládať svoj čas, to je skutočný životný úspech.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár