Mimozemšťania majú problém, keď chcú niečo oznámiť Pozemšťanom. Nesmú sa dať fyzicky vidieť a nesmú ani volať telefónom, to by im zase nikto neuveril, že sú z vesmíru. Preto vstupujú ľuďom do snov. Nie každému, samozrejme. Iba takým, čo tomu rozumejú.

      Jeden mimozemšťan už mal toho dosť, ako sa trápime s temnou hmotou. Rozhodol sa, že mi prezradí, že čo to je. Vstúpil mi do sna. Bolo to takto:

      Snívalo sa mi, že lietam. Je to taký jednoduchý sen, nič náročného, zvládne ho každý. Potreboval som zaletieť do obchodu, o chvíľu zatvárali, ale auto nechcelo naskočiť. Tak som sa... ooodrazil od chodníka a letel! Najprv iba nízko nad zemou, potom ponad križovatku už celkom vysoko. Svietila červená. Všade.

      Chcel som zosadnúť k tescu, ale akosi to nešlo. Bezdomovec, čo tam vždy stojí pri dverách, mi mával. Letel som stále vyššie, to som nechápal, lebo inak viem lietať celkom dobre. Môj letový program zjavne niekto prevzal do svojej moci.

      Potom už ponad mraky, dopravné lietadlá a... vesmír! Vo vesmíre som ešte nebol.

      Aj som vedel, že tam niet vzduchu, no i tak sa mi dýchalo celkom dobre. Leteli sme okolo nášho Mesiaca. Niekto tam stál a mával mi. Bol to ten bezdomovec. Tak tu on spáva, v kráteri, to som nevedel. Potom už... hlbočina vesmíru.

      Letel som už ponad našu Galaxiu, videl som ju celkom zreteľne. Špirálne ramená sa ovíjali ako hady a ja som jasne cítil, ako ma priťahujú, ako čierne diery. Ja sa inak strašne bojím čiernych dier, a teraz tá gravitácia bola oveľa silnejšia, než na akú som zvyknutý. Samotné centrum Galaxie ma tak nepriťahovalo, ako tie ramená a halo z rozhádzaných hviezd. Vtedy mi došlo, že tu pôsobí iná gravitácia. Nie tá naša, slabučká newtonovská, ale oveľa silnejšia, s celkom iným vzorcom. Aha, tak to je ono! Nie temná hmota, ale iba iný vzorec. Jasné! Vo vzdialenosti nad 1/3 galaktického rozmeru prevládne iný gravitačný zákon. Netreba vymýšľať žiadnu temnú hmotu, na svedomí to má naša stará dobrá baryonická, len samotná stavba priestoru spôsobuje, že ju v istej vzdialenosti prehluší iná forma, akoby gravitón po emitácii hmotou počase menil farbu.

      No a s temnou energiou je to potom identické. Gravitácia emitovaná pred 7 miliardami rokov a ďalej do minulosti náhle zmení znamienko plus na mínus a je z nej antigravitácia! Jednoduché ako facka, že som na to neprišiel sám! No ale už...

      Do toho tesca, lebo som hladný a o chvíľu zatvárajú. Mal by som si kúpiť niečo kalorické, na tej púti vesmírom som voľajako vyhladol. Ozaj: Vďaka za info, mimozemšťan! Neviem, ako sa voláš, však niekedy sa zastav.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár