AKO RIEŠIŤ ENVIROMENTÁLNU ZÁŤAŽ

Mesto Trnava leží na rovine plochej ako palacinka. A ako pri pečení tejto pochutiny vznikajú bubliny, tak pri Trnave vyrástla hora odpadkov. Smetisko! Je to najvyšší kopec široko-ďaleko.

Pravda, už nestačí. Buldozéry utláčajú špinu ako sedliak kapustu, najradšej by tú hanbu vtlačili pod zem, ale hora rastie. Ako sopka! Keby tak vybuchla, no amen!

Preto začali budovať ďalšiu. Pri Pezinku. Márnosť, ale tá revolúcia! Ľudia z Pezinka brali do rúk kosy, vidly, a len do toho boja za zdravé životné prostredie! Rozhorčení, že majú mať za humnami taký humus. Európski konštruktéri našej budúcnosti im hovoria: „Ale veď to bude smetisko podľa noriem! Spodok izolovaný, vrch izolovaný, vnútro izolované, vzduch izolovaný, a na náhornej plošine vysadíme palmový háj.“ Ale Pezinčania, že: Jedine cez naše mŕtvoly!

Tak sa pozrime na tie mŕtvoly bližšie. Tri, dva, jedna: fčul!

Ide si chlapisko, ide, ani sa neschováva a nesie si balík z produkcie: Čo dom dal. Balík je to nie pekný, aspoň by tie sáčky mohli mať nakreslenú kvetinku, a je v ňom teplo domova. Doslova! Pripálená omáčka sa prepracováva cez vrstvy plastových obalov, ktoré predávajú výrobok, do spodných partii, kde sa mieša s obsahom, čo vychrstli útroby chladničky. Je to pomerne nevábna nazelenalá hmota smradľavá ako čert, raziaca si cestu cez módne časopisy plné erotických obrázkov polonahých žien omotaných, ktovie prečo, kovovými reťazami zo zlata a stribra. K tomu hliníkové plechovky z limonád a z piva a na vrchu celkom čerstvá pamperska. No, a keďže do kontajnera sa vošiel už iba jeden mech a ďalšie kontajnery neboli otvorené, tak ten druhý... no čo s ním, chlapisko ho jebol, kde bol otočený: na zem. To asi aby dal najavo, že om nič s tým, on je čistotný, a špina je na to, aby sme ňou pohŕdali!

Lenže na Slovači máme jednu novinku. Je to úplne revolučná vec, doslova enviromentálny zázrak! Niekde poblíž stojí auto. Stojí ich tam plná prdel, takže to naše ekologické je nenápadné a navyše každý deň iné.

Vystúpia z neho dvaja borci nad 180, každý v ruke lieskovicu, a už si ňou ťapkajú do dlaní.

„No poď sem...“

Než si náš chlapík uvedomí, ktorá bije, už je v ekologickom obkľúčení.

„Ty nevidíš tie farebné kontajnery?“

Chlapík tušiac nepríjemnosti prikyvuje, že nie je farboslepý.

„Jebemti, tak čo si to vrazil tam, kde bolo zrovna otvorené?“

A dostal ho! Világoš lieskovicou. Len sa mu zo zadku dymilo.

„A poďme, ty smrad! Triediť odpad! Tam papier, tam plast, a plechovky do červeného!“

A mal to i s ekologickým poučením.

„Ty tu budeš bliakať, že nechceš smetisko, ale sám do neho zbytočne prispievaš? Ty hovädo pokrytecké, pozri, ako to vyzerá na celom Slovensku: okolo kontajnerov bordel jak sviňa. A to kvôli tebe!“

Prask!

Dostal nakladačku a povyberal z omáčky všetko ako treba. A tak to bolo s každým, kto netriedil. Aby Slovensko v roku 2020 mohlo vstúpiť do spoločenstva krajín, ktoré triedia odpad. Dobrú noc!

 Blog
Komentuj
 fotka
antifunebracka  12. 3. 2018 16:16
Ja chcem vtipné zhrnutia filmov!
 fotka
vodovod  12. 3. 2018 19:16
@antifunebracka
No čo s tebou?
Keby vás aspoň bolo viac.
Napíš svoj komentár