Ahoj Vojto!

Dlho som ti nepísal, lebo doslova zdochýnam. Asi mám kliešťovú encefalitídu. Táto planéta sa príliš nevydarila, je to tu samá hnusná háveď. Napchal som sa acylpirínmi, tak mi teraz trocha otrnulo. Že vraj som imúnny, to preto. Pýtam sa: Čo preto? No že preto žijem, vraj. Inak by som bol mŕtvy alebo chromý. No ďakujem pekne za taký život!

Je mi celkovo strašne kvôli ľuďom. No áno, však čo sa budeme ondieť... Keď si pomyslím na nejaký problém, tak okrem kliešťov to má vždy súvis s ľuďmi. Ja už neviem, ako žiť! Mali sme hodnoty, mali sme logiku a možno aj dajaké ciele. Teraz? Kúpiš si gate, a o chvíľu sa rozpadajú. Lebo sú zošité slabými niťami. Zámerne! Aké tam mám vidieť hodnoty?

Alebo jedlo. Do mäsa už dokázali vtesnať toľko vody, že keď ho uškvaríš na panvici, ostane ti z neho polovica a šporák celý zasvinený. Žiadne normy na obsah vody, žiadne predpisy o výžive zvierat. Naláduj do nich čokoľvek, však somári to kúpia a zožerú. Len pozri na tie rady pred lidlom, keď čosi zlacnie o desať centov. To sme chceli? To bol náš cieľ?

Logiku to má! Napchať si kapsy zo zisku. Hneď teraz, a po nás potopa! Ale úzkoprsé videnie do budúcnosti – iba po vlastný zisk – to je prejavom primitivizmu. Ani tá divá zver nie je tak sprostá. Počul som, že u vás je vraj cieľom štát, nie jednotlivec. Centrálne riadenie, aby sa pod čiaru ponoru nikto nedostal. Nuž isto musíte veľa plánovať, každý detail, tak to má byť. Človek žil celé dejiny pod ochranou štátu, tak neviem, prečo by mal teraz žiť pre zisky súkromných spoločností. Sme doslova obeťami drancovania chamtivcov – vycicať prírodné zdroje a zapchať ľuďom zobáky akciami v supermarketoch. Ja už fakt nevládzem, možno to nie je encefalitída, ale hrôza z hlúposti ľudskej. Kde som sa to ocitol, v akom blázinci, či ústave pre idiotov, čo už KAŽDÝ vidí iba sebe do huby? Vysvätením súkromného vlastníctva na úkor štátu sme sa dostali o tisíce rokov späť. Áno, až pred Staroveký Egypt. Na samý počiatok dejín. Či na jeho koniec?

Nechcem tu byť. Keby si mohol, príď pre mňa. Ja viem, že nemôžeš, ale príď. Mne je na zúfanie, keď počujem, ako všetci plačú, že by chceli takú a takú starostlivosť štátu o jednotlivca. Ale zároveň sa modlia: Daj boh šťastia môjmu domu. Iba môjmu, preto ten druhý musí nutne prehrať, lebo víťaz vždy stojí na telách obetí. Tak čo im to nedochádza, tupoňom tupým, že bohatstvo pochádza iba od druhých? Musíš ho niekomu vziať, aby si mal pre seba. A najlepšie sa cicia zo zvyškov štátneho vlastníctva. Tam sa všetci prisali, ako kliešte cicajú štát a vlády sú iba na branie úplatkov. Na čo iné by boli? Prerozdeliť štátne peniaze súkromným spoločnostiam, za to berú bakšiš. No veď načo by sa asi tak drali do politiky? Za poslanecké platy to určite nebude. Koexistencia štátu a súkromného sektoru je tá najsprostejšia ekonomika, aká tu kedy bola. Pravdaže – ovenčená nobelovkami. Skorumpovanými! Je to hnus...

A inak, čo nového u vás na Ganymede? Vraj ste skončili s počítačmi? No veď už bolo načase. Poviem ti, že až na pár detailov priniesol počítač do nášho sveta iba tuposť a lenivosť. A obrovskú byrokraciu! Predstav si: Počet administratívnych pracovníkov sa minimálne strojnásobil, každý je vyzbrojený najmenej jedným počítačom, ale vybavenie stránky, či akákoľvek činnosť úradu je zdĺhavejšia, než predtým a čo naviac, ešte aj chybná a poruchová. Tak tomu sa hovorí: Gigantická blbosť! Až pôjdeš na Galaktické zasadnutie, spomeň tam túto perlu, nech sa vesmír zasmeje. Bože, ale sme sprostí!

Máte šťastie, že ste včas odišli, tu na Zemi už všetko zošalelo. A poviem ti, prečo. Lebo ľud čumí na americké filmy. To je ten hlavný dôvod! Oni fakt veria, že sme tu len na to, aby sme bojovali a my sme, samozrejme, tí dobrí a musíme poraziť zlých. Také videnie sveta je možné akceptovať u detí do päť rokov, ale Američan sa za túto hranicu intelektuálne nedostal. Zato vie brnkať na najprimitívnejšie pudy ešte z čias lovcov mamutov. Tak takto sme na tom: bojujeme! Ako to tupé hovädo. Bože, kde sa podela kultúra? Načo boli klasici, keď akcia v lidli má viac čitateľov ako Shakespeare?

Naše dejiny sa končia a vaša enkláva na Ganymede bude posledným zvyškom ľudstva. Veru tak, lebo niet vo svete lídra, ktorý by myslel inak, než kapitalisticky. Aj tam, kde je ešte kontrola štátu mocnejšia, ako chamtivý súkromník, i tam hate povoľujú a ľud otročí na linkách za pár poondených akcii v obchode. Osprosteli sme, to je náš najväčší problém. A že to vôbec vidím, je iba následok poctivého bojkotu reklamy a amerických filmov, a to už 30 rokov! Tak veru, už tridsať rokov ani nepočúvam rádio, lebo by som sa zbláznil z tých sračiek, čo tam ládujú do ľudí deň čo deň. A tí somári si to ešte púšťajú v obchodoch a všade visia televízory. Ani netušia, že to je ICH kliešťová encefalitída, že odtiaľ prichádza mor, ktorý infikoval ich mozgy. Netreba použiť násilie, človek sám cez svoje oživené pudy bude vyhľadávať svojho otrokára. A žiadať ho o ďalšiu dávku drogy.

Nuž pozdravuj ľud na Ganymede a že nech nesmútia, keď sa Zem odmlčí, nestála za to. Už naši ochrancovia čistoty myšlienok čosi začínajú tušiť a táto pošta bude možno zrušená. Ešte raz, ak by som sa neozval: Buď pozdravený Ganymed, posledné útočisko človeka!

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár